«42°C» : 4 λόγοι που η νέα σειρά της COSMOTE TV είναι «καταδικασμένη» να σου πάρει τα μυαλά
Βρείτε μας στο

Μετά τις 2 επιτυχημένες σεζόν του «Έτερος Εγώ», η COSMOTE TV επέστρεψε, παρουσιάζοντας το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42οC», που ήδη από το τρέιλερ μας είχε κάνει να θέσουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά.

Λίγα 24ωρα μετά την πρεμιέρα του -και αφού κάναμε binge-watching και τα 8 επεισόδια- αναλύουμε τους λόγους που αξίζει να κάνει κανείς το ίδιο.

Το καστ

Το καστ της σειράς αποτελεί κράμα καταξιωμένων και νέων, ταλαντούχων ηθοποιών, που εντυπωσιάζουν με τις ερμηνείες τους. Ειδικότερα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Χρήστο Λούλη, Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή, Αλέξανδρο Λογοθέτης, Theo Alexander και Μπέτυ Αποστόλου. Το νέο αίμα της υποκριτικής στους «42οC» εκπροσωπούν η Ναταλία Swift, ο Κώστας Νικούλι (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα), ο Μιχαήλ Ταμπακάκης (υποψήφιος βραβείου Χορν), ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου («Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»), η Μαριέλλη Μανουδάκη, η Σεμίραμις Αμπατζόγλου, η Στεφανία Σωτηροπούλου και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

Η πλοκή

Διαδοχικές ανατροπές, κρυφές σχέσεις και αναπάντητα ερωτήματα κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η σύνθεση του σεναρίου δεν σε αφήνει να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα, αφού ταυτόχρονα, όλοι φαίνονται αθώοι και όλοι φαίνονται ένοχοι.

Η σειρά εκτυλίσσεται κάτω από τον καυτό ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού σε ένα νησί. Εκεί, η κεντρική ηρωίδα, Λένα, γυρίζει 6 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της. Το βράδυ της επιστροφής της όμως, μία ακόμα τραγωδία της χτυπά την πόρτα, αφού η αδερφή της εντοπίζεται νεκρή στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί η σωρός της μητέρας της. Έγκλημα ή αυτοκτονία; Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη;

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ο αριθμός των επεισοδίων

Η ιστορία συμπυκνώνεται σε 8 επεισόδια. Παρακολουθώντας τη σειρά, θα λέγαμε πως ο αριθμός αυτός είναι ιδανικός. Η διάρκειά της δεν κουράζει τον θεατή, ενώ παράλληλα ο κύκλος των 8 επεισοδίων είναι αρκετός, έτσι ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο «χτίσιμο» των χαρακτήρων της.

«42°C» : 4 λόγοι που η νέα σειρά της COSMOTE TV είναι «καταδικασμένη» να σου πάρει τα μυαλά

Η σκηνοθεσία & η αισθητική

Ο καλός συνδυασμός λήψεων και το παιχνίδι με το φως σε ένα νησί που βράζει από την καλοκαιρινή ζέστη, σε παρασύρουν. Το ειδυλλιακό τοπίο με τα καταγάλανα νερά και τα αρχοντικά σπίτια της Κέρκυρας που κλέβουν την παράσταση, συνδυάζεται απόλυτα με την πλοκή, που γίνεται όλο και πιο dark.

Με λίγα λόγια, υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον, σωστή διάρκεια, δυνατό καστ και εικόνα που κερδίζει τον τηλεθεατή. Τι άλλο χρειάζεται μια σειρά για να τραβήξει την προσοχή μας και να γίνει το επόμενο binge-watch μας;

* Η σειρά «42οC» έκανε πρεμιέρα στις 14/5 και όλα της τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.