The Last Mercenary: Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ παραδίδει μαθήματα δράσης και ξύλου
Βρείτε μας στο

Όταν πριν από 10 χρόνια και βάλε ο Σιλβέστερ Σταλόνε έστηνε το franchise των Αναλώσιμων, το έκανε γιατί ήθελε να ικανοποιήσει την απαίτηση μιας γενιάς. Αυτή η απαίτηση ήθελε να δει ενωμένους, έστω για μια φορά, όλους τους τιτάνες του action.

Και η επιθυμία εισακούστηκε. Όμως από τότε έχει περάσει τέτοιο χρονικό διάστημα που πια οι Αναλώσιμοι έχουν μετατραπεί σε terra incognita για τις νεότερες γενιές. Το legacy τους είναι τεράστιο και προς το παρόν δε διαφαίνεται να υπάρχουν πολλοί ικανοί για να το συνεχίσουν. Τουλάχιστον όχι στο ύφος που το έκαναν ο Sly και η λοιπή παρέα.

Με εξαίρεση τον Ντουέιν Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ, μόνο ο Τομ Κρουζ έχει μείνει να το κάνει με συνέπεια και με τις δικές του δυνάμεις. Γι΄αυτό η ταινία The Last Mercenary ίσως να είναι το ξεκίνημα μιας σχέσης των γερόλυκων της δράσης με το streaming.

Μετά τον ρόλο του στο δεύτερο Expendables ως villain, ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, αλλά πόσοι από εμάς μπορούμε να πούμε έστω και μία; Πόσοι μπορούμε να ισχυριστούμε με ειλικρίνεια ότι θυμόμαστε κάπου να τον βλέπουμε; Ελάχιστοι ως κανείς.

Το The Last Mercenary που θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 30 Ιουλίου μπορεί να γίνει μπούσουλας για όλους τους action ηθοποιούς ώστε να εμπιστευτούν τους εαυτούς τους και τις ικανότητες τους σε μια πλατφόρμα.

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ υποδύεται έναν πράκτορα των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που επιστρέφει στο Παρίσι μετά από χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό για δουλειές του κράτους. Τώρα, με την επιστροφή του, θα πρέπει να βάλει στην άκρη κάθε έννομη σχέση του και να σώσει τον γιο του που έχει μπλεχτεί άθελα του με συμμορίες και μαφία, καθώς ένας άλλος μαφιόζος χρησιμοποιεί τα στοιχεία του για να προβαίνει σε δόλιες ενέργειες έναντι της καθεστηκύιας τάξης της παρισινής νύχτας.

Παίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μια action κωμωδία, ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ενώνει το βέλγικο ταμπεραμέντο του, αυτόν τον τόσο ουδέτερο και « βρυξελλώδη» τρόπο εκφοράς του, μαζί με τη σωματική του ευκαμψία για την ηλικία των 60, ώστε να παραδώσει έναν ήρωα στον θεατή, που αντέχει να τα βάλει με μια σειρά από μαφιόζικα στελέχη.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Σε συνέντευξη του ο Βαν Νταμ είπε ότι θέλει με αυτόν το ρόλο να τιμήσει το πρότυπό του, τον Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Η πρώτη αυτή παρουσία του Βαν Νταμ στο Netflix, δεν είναι της μια κι έξω περίπτωσης. Θα υπάρξει και συνέχεια. Μια συνέχεια που μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις των υπόλοιπων βετεράνων του κινηματογραφικού ξύλου, ώστε να ενταχθούν στη βιομηχανία του streaming.