Foundation: Αν δεν υπάρξει το Lord of The Rings, θα είναι η πιο επική σειρά της χρονιάς
Βρείτε μας στο

Μπορεί το 2020 να μας πήρε πολλά, αλλά το 2021, έστω και στο δεύτερο εξάμηνο του, τείνει να μας αποζημιώσει. Από τη μία έχουμε την 22α Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις αίθουσες Dune, French Dispatch και Last Night In Soho.

Από την άλλη, σε επίπεδο σειρών, εκτός από αυτές της Marvel και 2-3 ακόμα (όπως το Shadow and Bone), δεν έχουμε απολαύσει ως τώρα κάτι συγκλονιστικό, αλλά αυτό δε θα αργήσει να έρθει. Ή, για την ακρίβεια, το καλό πράγμα αργεί να έρθει. Αλλά θα έρθει μέσα στο τρέχον έτος.

Ενόσω καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα μπας και δεηθεί το Amazon να βγάλει μια ρημάδα ανακοίνωση για κυκλοφορία της prequel σειράς Lord of the Rings το ερχόμενο φθινόπωρο, η Apple TV μας προετοιμάζει για μια από τις πιο επικές σειρές των τελευταίων ετών και σίγουρα η επικότερη της χρονιάς, εφόσον δεν έχουνε LoTR.

Το Foundation είναι μια σειρά που ξεκίνησε να στήνεται το 2018 και βασίζεται στα βιβλία του Ισάακ Ασίμοφ. Στην κεντρική της ιδέα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οιωνός «Star Wars».

Πρόκειται για μια σειρά που μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν όπου η ανθρωπότητα έχει απλωθεί στο διάστημα, έχει δημιουργηθεί μια Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, όμως μαζί της αναπτύσσεται η τυραννία, η επιβολή και η ανελευθερία.

Η Αυτοκρατορία μπαίνει σε περίοδο παρακμής και η πλήρης καταστροφή της μοιάζει να δημιουργεί ένα κενό που μπορεί να επαναφέρει την ανθρωπότητα ή μπορεί να δώσει χώρο εκμετάλλευσης σε νέους δυνάστες. Γι΄αυτό μια ομάδα εξόριστων από το πρότερο status quo ενώνουν τις δυνάμεις τους και στήνουν ένα αντίστοιχο Force για να διασώσουν τις καλές αρετές του ανθρώπινου είδους.

Η ανθρωπότητα είναι απλωμένη σε 1000 πλανήτες. Η Εξουσία αρνείται να κοιτάξει κατάματα την καταστροφή της και εθελοτυφλεί. Ένας διαστημικός «Γαλιλαίος» παλεύει να τους αφυπνίσει με τους υπολογισμούς και τις επιστημονικές αποδείξεις, αλλά χαρακτηρίζεται – όπως συμβαίνει πάντα – αιρετικός, αναρχικός και επικίνδυνος.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Το Foundation είναι δημιουργία των Ντέιβιντ Γκόγιερ και Τζος Φρίντμαν, σεναριογράφων που έγραψαν την τριλογία του Νόλαν για τον Μπάτμαν, κάτι που σίγουρα δε μπορεί κανείς να το προσπεράσει.

Στη σειρά που θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου, πρωταγωνιστούν ο Τζάρεντ Χάρις (ο Λεγκάσοφ από το Chernobyl), ο Λι Πέις (ο Θράντουιλ από το The Hobbit), ο Άλφρεντ Ένοχ (Harry Potter, How to Get Away With Murder) και η Λέα Χάρβι.

Το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε αποτυπώνει μια εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι των οπτικών εφέ, με τις διαστημικές μάχες ολόκληρων στρατών να προϊδεάζουν για θέαμα που θα έκανε την 4αδα του Big Bang Theory να φτάσει σε παροξυσμό. Αν ένα trailer μπορούσε να πει όλη την αλήθεια, τότε αυτό του Foundation αποκαλύπτει μια αλυσίδα πορωτικών στιγμών που ξεσηκώνουν τη φαντασία περισσότερο από το συναίσθημα.

Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια, με τα 3 πρώτα να κυκλοφορούν μαζεμένα στις 24/9 και τα υπόλοιπα να διατίθενται ανά ένα κάθε εβδομάδα.