Scenes from a marriage: Η νέα σειρά του HBO αναβιώνει έναν θρύλο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Scenes from a marriage: Η νέα σειρά του HBO αναβιώνει έναν θρύλο

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν θα είναι πάντα ένας fundamental σκηνοθέτης για το παγκόσμιο σινεμά

Από το 1973 και μετά, έχουν γίνει πολλές ταινίες σχετικά με το πώς εξελίσσεται ένας γάμος από το ξεκίνημα που η ευτυχία καλύπτει τα πάντα ως ένα παραμορφωτικό πέπλο μέχρι τη στιγμή που μια πτώση δημιουργεί άπειρα ρήγματα στο γυαλί και όλα πια είναι εύθραυστα.

Το Marriage Story του Νόα Μπάουμπακ ήταν τέτοιο,  το Malcolm and Marie του Σαμ Λέβινσον ήταν τέτοιο, ακόμα και η σειρά The Affair προσέγγιζε σε δεύτερο πλάνο τις ωδίνες ενός γάμου που κατέρρεε μέσα από μια κρυφή σχέση.

Το 1973 είναι το ορόσημο και το μέτρο σύγκρισης γιατί τότε ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έκανε τη μίνι σειρά με πρωταγωνίστρια τη Λιβ Ούλμαν και τον Έρλαντ Γιόζεφσον, βασισμένος στα πέντε χρόνια του δικού του έγγαμου βίου με την Ούλμαν και στον τρόπο που εξελίχθηκε η σχέση τους στα μετέπειτα χρόνια.

Κι ως γνωστόν, οτιδήποτε κάνει ο Μπέργκμαν, θα αποτελεί πάντα το μέτρο σύγκρισης. Ο Χαγκάι Λιβάι, δημιουργός του The Affair, ανέλαβε να πατήσει σε αυτά τα τόσο μεγάλα παπούτσια και να φέρει στο σήμερα το όραμα του Μπέργκμαν, έχοντας στα χέρια του δύο ηθοποιούς που δύσκολα μπορείς να πεις ότι δεν είναι ιδανικοί για να το αποτυπώσουν.

Ο Όσκαρ Άιζακ και η Τζέσικα Τσαστέιν, με κοινό παρελθόν τους X-Men, υποδύονται ένα ζευγάρι Αμερικάνων που έχουν παντρευτεί, έχουν μαζί μια κόρη και ζουν μια ζωή που η σιωπή φαίνεται να αποτελεί δείγμα ευτυχίας. Δεν είναι όμως έτσι.

Απ΄όσα μας δείχνει το πρώτο trailer, η μίνι σειρά του HBO που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, είναι στημένη με τέτοιο τρόπο που θυμίζει θέατρο δωματίου, κάτι από το The Father με τον Χόπκινς και την Κόλμαν.

Με τον τρόπο που κλείνει δε, αφήνει υπόνοια ότι ίσως να υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή σε σχέση με την πρωτότυπη ιστορία.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)