What If...? : Η Marvel ετοιμάζεται να «ταράξει τα νερά» με την επόμενη σειρά της
Βρείτε μας στο

Σε αυτή τη δεκαετή πορεία της Marvel στα κινηματογραφικά δρώμενα, η πορεία των πραγμάτων αποσταθεροποιούσε όλο και περισσότερο το έδαφος πάνω στο οποίο στεκόταν ο κάθε θαυμαστής, όμως υπήρχαν κάποιες σταθερές.

Ήξερες ότι θα δεις τους Guardians of the Galaxy μαζί, ότι ο Black Panther πηγαίνει πάντα με τη Σούρι και την Οκόγιε ή ότι ο Dr. Strange θα έχει στο πλάι του τον Γουόνγκ. Καθώς όμως το σύμπαν της Marvel μπαίνει σε μια νέα εποχή και με τις νέες σειρές να έχουν ήδη δώσει μια κατεύθυνση, οι πιθανότητες και οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

Με τη σειρά What If…? που κυκλοφορεί στις 11 Αυγούστου στο Disney+, θα μυηθούμε για τα καλά στο multiverse και στην ύπαρξη πολλών διαστάσεων όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κι αυτό γίνεται ξεκάθαρο από το trailer που δημοσίευσε η Marvel.

Εκεί βλέπουμε τον Killmonger να βοηθάει τον Τόνι Σταρκ, βλέπουμε την Πέγκι Κάρτερ να φοράει τη στολή του Captain America και να είναι η Captain Carter, τον Στιβ Ρότζερς να είναι Iron-Man, τον Γιόντου να συνεργάζεται με τον Βασιλιά Τ’ Τσάλα και κάθε μέρος του Σύμπαντος να συνδέεται με ένα άλλο μέσω των ηρώων.

Άλλωστε, ο τίτλος το εξηγεί μια χαρά. Τι θα γινόταν αν..; Σε αυτή την απορία χωράει οποιαδήποτε συνέχεια, οποιαδήποτε προσθήκη.

To What if…? είναι βασισμένο σε μια ανθολογία κόμικς από το 1977, όπου ο Ουάτου ο Παρατηρητής ταξιδεύει σε διάφορα σημεία του Σύμπαντος και παρακολουθεί την πτώση των πολιτισμών. Στα 10 επεισόδια της πρώτης σεζόν, η αφήγηση εστιάζει κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο γεγονός που καθόρισε τις εξελίξεις σε αυτά τα 10 χρόνια και τοποθετεί μια μικρή αλλαγή. Κάθε αλλαγή όμως φέρνει άπειρες ακόμα, όπως ήδη έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε από το Loki, ιδίως στο 4ο επεισόδιο της σειράς.

Αυτό που δημιουργεί περισσότερο ενδιαφέρον στο trailer, είναι αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα που δείχνουν κάποιους από τους Avengers και τους sidekicks να γίνονται ζόμπι, όπως τους είχε αποτυπώσει το 2005 σε κόμικ ο Ρόμπερτ Κέρκμαν, δημιουργός του Walking Dead.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Στο What If…? ακούμε τις φωνές των ηθοποιών που ενσάρκωσαν και ενσαρκώνουν αυτούς τους ρόλους, με την πιο ιδιαίτερη στιγμή να είναι αυτή όπου ακούγεται ο Τσάντγουικ Μπόζμαν για τελευταία φορά ως Black Panther.