Οδοστρωτήρας: Η σειρά-φαινόμενο με το μπάτζετ-μαμούθ που ξεπερνάει το GoT σε κόστος και το Squid Game σε θεάσεις
Βρείτε μας στο

Σε όλα τα πράγματα, σε κάθε τομέα, έρχεται κάποια στιγμή κάτι που ξεπερνάει τα πάντα και γίνεται το μέτρο σύγκρισης. Έτσι, στις σειρές έχουμε πάντοτε ως μέτρο σύγκρισης το Game of Thrones.

Γενικά το HBO μοιάζει να το καταφέρνει εύκολα αυτό, αφού το 2014 τα πάντα συγκρίνονταν με το True Detective και όταν αυτό ατόνησε, τότε το Game of Thrones ανέβηκε ξανά στο θρόνο του κι από τότε δεν έχει φύγει.

Όλοι οι αθεράπευτα ερωτευμένοι με το fantasy fiction ελπίζουμε αυτό να αλλάξει όταν κυκλοφορήσει η σειρά prequel του Lord of The Rings και Hobbit.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ήδη ένας διεκδικητής κι αυτός λέγεται, προς έκπληξη αρκετών (ημών σίγουρα) The Last Of Us.

Είναι αναμενόμενο το HBO να κάνει μια καλή επένδυση όταν αποφασίζει να στήσει σε κόνσεπτ σειράς ένα videogame, αλλά ποιος θα περίμενε ότι αυτή η επένδυση ίσως κάνει τη σειρά την πιο ακριβή παραγωγή του HBO, μια από τις 2-3 ακριβότερες στην ιστορία της τηλεόρασης και θα αφήσει πίσω της το Game of Thrones; Κανείς, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

The Last of Us: Το HBO βρήκε το δικό του «The Witcher» και φαίνεται πως παίρνουμε μια γεύση από το μέλλον

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Σε μια σεζόν 10 επεισοδίων που τα γυρίσματα της γίνονται στον Καναδά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τονώνει τρομερά την τοπική οικονομία, οι πληροφορίες που δημοσιεύει το Forbes κάνουν λόγο για ιλιγγιώδες ποσό. Το κόστος για κάθε επεισόδιο θα είναι σίγουρα 8ψήφιο, ήτοι από 10.000.000 και πάνω, όσο δηλαδή κόστιζαν τα επεισόδια του Game of Thrones από την 6η σεζόν και μετά, με τα επεισόδια της 8ης να πιάνουν ως και τα 15 εκατομμύρια, ιδίως το επεισόδιο της μάχης με τους White Walkers.

Αυτό το κόστος όμως αφορούσε μια σεζόν 6 επεισοδίων. Στο The Last Of Us μιλάμε ενδεχομένως για μπάτζετ τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων για όλη τη σεζόν κι αυτό είναι ένα δείγμα για το πού μπορεί να εκτοξευτούν τα ποσά στις παραγωγές. Υπενθυμίζεται ότι το Lord of The Rings Prequel έχει κοστίσει κάπου κοντά στα 200 εκατομμύρια για την πρώτη σεζόν στο Amazon, το Netflix σκορπάει 100 εκατομμύρια από δω κι από κει για παραγωγές και υπάρχει πάντοτε η Disney με το τεράστιο ταμείο που έριξε κοντά στα 100 εκατομμύρια στο Mandalorian και κάποια στιγμή θα απαντήσει με καμιά σειρά Avengers και θα μας στείλει όλους στα κάγκελα.

Είναι μια πραγματικότητα πως μέσα στην τρέχουσα δεκαετία υπήρξε μια ραγδαία αύξηση στον τζίρο των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που έφερε ως και 10πλασιασμό σε μισθούς, ιδίως για στελέχη που διαμορφώνουν το πρόγραμμα σε δίκτυα όπως το HBO.

Στην τιτανομαχία των δικτύων που βρίσκεται σε φάση ανόδου, παραγωγές όπως το The Last Of Us έρχονται να υπενθυμίσουν πως πλέον η βιομηχανία της ψυχαγωγίας κινείται σε άλλο γαλαξία από τον υπόλοιπο πλανήτη! Όσο για τις θεάσεις; Στόχος του HBO είναι το The Last Of Us να ξεπεράσει την επιτυχία του Squid Game. Στόχος υπερβολικά φιλόδοξος αν μη τι άλλο…