Dune: Το νέο trailer είναι ένα προμήνυμα κινηματογραφικού θριάμβου για τον Ντενί Βιλνέβ
Βρείτε μας στο

Δεν πρέπει να είμαστε καθόλου παραπονεμένοι τα τελευταία 6-7 χρόνια με όσα έχουμε δει κινηματογραφικά. Ταινίες που φτιάχτηκαν για να αφήσουν εποχή και το έκαναν, ταινίες που προς ευχάριστη έκπληξη όλων, βρέθηκαν στο μονοπάτι της δόξας.

Τα δύο τελευταία Avengers, το Mad Max, το Arrival, το Blade Runner 2049, το Snyder’s Cut του Justice League, το Tennet, που όσο κι αν το κράξετε, εμείς το θεωρούμε ταινιάρα, είναι ένας σεβαστός αριθμός για αυτό το χρονικό εύρος. Και τώρα έρχεται το Dune του Ντενί Βιλνέβ και της Warner Bros για να κάτσει πάνω απ΄όλα αυτά.

Μπορεί η ταινία να προβληθεί πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Βενετίας στις 3 Σεπτεμβρίου και να βγει στις αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου, αλλά μετά από δύο trailer, τόσες φωτογραφίες και διαδικτυακές συζητήσεις, οι προσδοκίες έχουν τεθεί στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Στον Όλυμπο του πλανήτη Άρη. Ή σε κάποιο αντίστοιχα ψηλό βουνό στον πλανήτη Αρράκις, όπου ο Πολ Ατρίντις θα καλέσει όλες τις φυλές της ερήμου για να πολεμήσουν έναντι του Βλάντιμιρ Χάρκονεν.

Σύμφωνα με το Polygon.com, από τα γνωστότερα κινηματογραφικά σάιτ στις ΗΠΑ, το οποίο συμμετείχε σε ένα από τα screenings του Dune για την εναρκτήρια σεκάνς της ταινίας, πρόκειται να δούμε μια σκηνή μάχης ανάμεσα στον Πολ και τον Ντιουκ Λέτο, ενώ η σκηνή κλείνει με την Κάνι να διερωτάται ποιος θα είναι ο επόμενος δυνάστης για τις φυλές του Αρράκις. Λίγο πριν, ο Πολ και η μητέρα του έχουν κάνει το κάλεσμα τους σε κάθε καταπιεσμένη φυλή του Φρέμεν.

Στην ταινία ο Βιλνέβ αποτυπώνει τις ανθρώπινες φιγούρες μέσα στη σκόνη της ερήμου και τους τοποθετεί ως μικροσκοπικούς μπροστά σε τεράστια σκάφη που διασχίζουν τον γαλαξία, με τη μουσική του Χανς Ζίμερ να δίνει τον τόνο.

Το Dune το Βιλνέβ θα καλύπτει το πρώτο μισό του έργου του Φρανκ Χέρμπερτ που ο Χοδορόφσκι δε μπόρεσε να φέρει στη ζωή με το δικό του όραμα και που ο Ντέιβιντ Λιντς το κατακρεούργησε κάπως. Παράλληλα, έχει ήδη παραγγελθεί – αν και δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την Legendary – spin-off ταινία ή, καλύτερα, δεύτερο μέρος όπου θα πρωταγωνιστεί η Μπιν Γκεσερίτ, μια υπερφυσική γυναίκα που στην ιστορία του Χέρμπερτ έχει πολύ κεντρική θέση.

Ως προς τα τεκταινόμενα στο trailer, βλέπουμε ότι ο Βιλνέβ είναι και με τη βούλα ο σκηνοθέτης που πρέπει να αναλαμβάνει από δω και πέρα όλες τις sci-fi δυστοπίες, μιας και έχει μια απαράμιλλα κορυφαία οπτική. Παίρνει στοιχεία από το Star Wars, το Mad Max, φυσικά το Blade Runner και χτίζει έναν πλανήτη έτοιμο να εκραγεί!

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Φωτιά, σκόνη, ασφυξία, καταιγίδα, αμμοθίνες…Όλα τα φυσικά στοιχεία της εδώ φύσης, γίνονται κομμάτι του Αρράκις και συνθέτουν μια ατμόσφαιρα απόκοσμου και κατανυξιακής επανάστασης.