«Βρείτε μου το νέο Game of Thrones»: Η σειρά του Amazon που θέλει να γίνει το επόμενο κόλλημα
Βρείτε μας στο

Lord of The Rings, Game of Thrones, Wheel of Time. Αν δεν έχεις το «of» στον τίτλο σου, τότε δε μπορείς να γίνεις σειρά βιβλίων που να σαρώσει και στη συνέχεια να γίνεις σειρά που θα έχει μεγάλο μπάτζετ και θα φτιαχτεί για να πετύχει.

Το Game of Thrones τελείωσε, το Lord of The Rings περιμένει το 2022 για να επιστρέψει υπό τη μορφή σειράς στο Amazon Prime, επομένως υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί στις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού που η αλήθεια είναι πως με το Witcher και το Shadow and Bone βρήκε κάποιες αξιόλογες επιλογές, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι αυτό που λες «ουάου» και το περιμένεις πως και πως.

Το Wheel of Time είναι μια σειρά που θέλει να γίνει κάτι μεγάλο, κάτι κυρίαρχο, κάτι που να κρατήσει για χρόνια. Απλώς θα πρέπει να προσέξει με τη δημιουργία προσδοκιών και τις υποσχέσεις γιατί η απόσταση από το Game of Thrones στο Shannara Chronicles δεν είναι μεγάλη. Όχι ότι το δεύτερο ήταν μια πολύ κακή σειρά. Απλώς έδωσε κι αυτό υποσχέσεις που δεν ικανοποιήθηκαν και εξελίχθηκε σε κάτι νερόβραστο. Κι εκείνο είχε ως παραγωγό τον Τζον Φαβρό. Όχι κάποιον τυχαίο.

Το Wheel of Time είναι μια σειρά βασισμένη στην ανθολογία 15 βιβλίων του Ρόμπερτ Τζόρνταν που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο στην πλατφόρμα της Amazon. Ο δημιουργός του, Ρέιφ Τζάντκινς, κατέληξε σε αυτό το saga ύστερα από απαίτηση του Τζεφ Μπέζος να του βρουν το νέο Game of Thrones. Ο Ράντκινς θεωρεί πως το Wheel of Time ή WoT (σας θυμίζει κάτι η σύντμηση μήπως..;) είναι μια γέφυρα, κάτι ανάμεσα στο GoT και το LoTR.

Είναι της fantasy μυθολογίας, αλλά επιλέγει να αντιστρέψει λίγο κάποιους κλισέ ρόλους. Το μοτίβο έχει συνήθως άντρες βασιλιάδες ή ηγέτες ή μάγους που αναζητούν ένα κορίτσι που είναι το εκλεκτό. Κάποιοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για κακό ή να το σκοτώσουν για να μην ανατρέψει τη βασιλεία τους και άλλοι να τη σώσουν.

Έδω αλλάζουν οι όροι. Στο Wheel of Time έχουμε ένα τεράστιο βασίλειο, που δεν φέρει όνομα, όπου υπάρχει μια βασίλισσα, η Μοϊράιν και αντί για κάποιον High Sparrow ή για κάποιο Τάγμα ανδρών, έχουμε το μυστικό τάγμα των Άες Σεντάι, όπου υπάρχουν γυναίκες με μαγικές δυνάμεις.

Στην αρχαιότητα της ιστορίας, όλοι οι άνθρωποι μπορούσαν να δαμάσουν με ευκολία τη μαγεία, τη Μία Δύναμη. Η Σκοτεινή Δύναμη όμως μάγεψε τους άντρες και πλέον όποιος άντρας μπορεί να δαμάσει τη Μία Δύναμη, τον κυνηγούν οι Σεντάι και του αφαιρούν την ικανότητα, με μια διαδικασία που μπορεί να αποδειχτεί ως και μοιραία.

Ο Λογκάιν είναι ένας άντρας που φαίνεται να έχει τη δύναμη να γίνει μια μετενσάρκωση του Δράκου, του Μεσσία που θα σώσει από τα τέρατα και τις σκοτεινές δυνάμεις το μεγάλο βασίλειο. Και γι΄αυτό γίνεται αιχμάλωτος των Σεντάι.

Το Wheel of Time έχει γενικώς άφθονο υλικό για να πλάσει εικόνες που θα έχουν την ίδια επίδραση στο κοινό με το GoT, ο Ράντκινς αναφέρει στο Entertainment Weekly πως θα παραμείνει όσο γίνεται πιστός στο βιβλίο, ενώ διαθέτει και δύο πρόσωπα στο καστ που εκπλήσουν. Η Ροζαμούντ Πάικ σε μικρότερο βαθμό, στο ρόλο της Μοϊράιν, και ο Αλβάρο Μόρτε (ναι, ο Προφεσόρ του Casa de Papel) στο ρόλο του Λογκάιν. Παρατηρεί κανείς ότι όπως στο Game of Thrones ο Τζορτζ Μάρτιν είχε την τάση να χώνει ένα «y» στις καταλήξεις των ονομάτων, εδώ έχουμε το «ain» ή «aine».

Πρέπει να τονιστεί πως η παραγωγή είχε στη διάθεση της ένα μεγάλο μπάτζετ, σε βαθμό που έφτιαξαν σκηνικά για να αναπαραστήσουν την πόλη του Σαντάρ Λογκόθ για συνολικό τηλεοπτικό χρόνο 15 λεπτών.

Το Wheel of aTime θα είναι διαθέσιμο στο Amazon τον Νοέμβριο, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσα επεισόδια θα αποτελούν την πρώτη σεζόν, όμως όλα δείχνουν πως θα είναι 10 ή 12.