Reservation Dogs: Η κωμωδία της χρονιάς με το απόλυτο στο Rotten Tomatoes
Βρείτε μας στο

Το κομμάτι του sitcom ή της κωμωδίας στην αμερικανική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Με εξαιρεση το The Good Place που κυκλοφόρησε το 2016 και ήταν η τελευταία σούπερ κωμική σειρά, δεν έχουν υπάρξει άλλες περιπτώσεις ως σήμερα.

Ναι, το Dead To Me ή το Living With Yourself είναι πολύ καλές σειρές, το Space Force, παρά τις αιτιάσεις, έχει την πλάκα του, υπάρχουν πάντα το Sex Education ή το On My Block, το After Life έχει γραφτεί από τον Ρίκι Τζερβές αλλά έχει έντονα δραματικά στοιχεία και πολλές ακόμα περιπτώσεις. Για να το οριοθετήσουμε χρονικά, από το 2018 και μετά δεν έχει κυκλοφορήσει, πέραν του Ted Lasso, κάποια κωμική σειρά που να τη δεις και να πεις ότι θα τραβήξει χρόνια και θα σε κρατήσει και θα είναι μισάωρο που θα γελάς με τον σουρεαλισμό της.

Το What We Do In The Shadows του Τάικα Γουατίτι που κυκλοφόρησε το 2019 είχε όλα τα φόντια. Ακόμα περισσότερο απ΄αυτή τη σειρά όμως, τα φόντα για να προσφέρει κάτι τόσο φρέσκο στην τηλεόραση και στο κοινό, τα έχει το Reservation Dogs. Και, μαντέψτε, είναι πάλι σε συνδημιουργία του Τάικα Γουατίτι αυτού του τύπου που βρήκε όλο το χώρο που είχε ανάγκη, για να κάνει το Χόλιγουντ και το σινεμά να του υποκλιθεί.

Αποθεώθηκε για το Ragnarok, έκανε ρόλο με ουσία τον Κοργκ στους Avengers, ήταν ξεκαρδιστικός ως Χίτλερ στο JoJo Rabbit, έχει ετοιμάσει ένα Thor 4 που λέγεται ότι θα είναι η καλύτερη ταινία Thor που έγινε και αποτελεί πλέον ένα όνομα-εγγύση στη βιομηχανία.

Αυτός ο συνδυασμός της ζωής του στη Νέα Ζηλανδία με τις εμπειρίες του από τις ΗΠΑ, συν τις ιθαγενείς ρίζες του, είναι ένα μείγμα ικανό να εκτοξεύσει το χιούμορ. Γιατί η κωμωδία, η καλής ποιότητας κωμωδία αυτό είναι: να κοιτάς τη ζωή σου, να αντλείς τις εμπειρίες σου και με κάποιες μικρές προσαρμογές να τις κάνεις σε ξεκαρδιστικές στιγμές.

Το Reservation Dogs έχει μια άκρως σουρεαλιστική κεντρική ιδέα. Μια παρέα νεαρών Ινδιάνων στην Οκλαχόμα, αποφασίζει να γίνει συμμορία, να κλέβει και με τα λεφτά που θα βγάλει, να πάει στην Καλιφόρνια να ζήσει. Στα πρώτα δύο επεισόδια γίνεται με τέτοια πολιτιστική αναπαράσταση από τη σειρά, που έχει ενθουσιάσει όσους την παρακολουθούν στις ΗΠΑ.

Συνήθως οι αριθμοί δεν είναι απόλυτο κριτήριο, όμως εδώ είναι. Σε 69 κριτικές κοινού στο Rotten Tomatoes η σειρά έχει 89% βαθμολογία, ενώ σε 33 κριτικές επαγγελματιών, η σειρά έχει το απόλυτο 100%, κάτι που πάνε χρόνια που έχει συμβεί για τα δύο πρώτα επεισόδια σειράς.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Απ΄αυτά που καταλαβαίνουμε από το trailer και τα όσα διαβάζουμε, το σενάριο έχει δομήσει ιθαγενείς φιγούρες και τις τοποθετεί στη μοντέρνα πραγματικότητα, όπου φαντάζουν αταίριαστοι σε θέμα νοοτροπίας, στο πώς συνδέονται με τους γύρω τους, στους κώδικες που αναπτύσσουν, ενώ το ότι υπάρχουν δύο συμμορίες εφήβων που δεν έχουν κανένα εγκληματικό background, υπερθεματίζει για το comedic στοιχείο του Reservation Dogs.

Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή το FX και το Hulu να γίνουν διαθέσιμα στα μέρη μας ή να αποκτήσουν μια σταθερή διανομή από παρόχους στην Ελλάδα.