«Ήταν απλά ο καλύτερος όλων»: Έχετε πάρει χαμπάρι τι αριστούργημα θα δούμε στο Netflix στις 15/9; (Vid)
Βρείτε μας στο

Ήταν, εντός της πίστας, μια ζωογόνα πνοή από μέλλον που, όμως, διέθετε παράλληλα την «φλόγα των παλιών» και ήταν αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει- ή, μιας και υπήρξε μαζί με τον Προστ το πιο υπολογιστικό μυαλό στην ιστορία, ό,τι χρειαζόταν προκειμένου στο τέλος το τρόπαιο του πρωταθλητή να καταλήξει στα χέρια του.

Μπορεί να μη διέθετε την θελκτική προσωπικότητα και το εξόφθαλμο πάθος του Σένα, μπορεί να μην ήταν τζέντλεμαν σαν τον Σερ Τζάκι Στιούαρτ, μπορεί να μην ήταν ιδιοφυΐα επί των μηχανικών όπως ο Φάντζιο, όμως είχε τα πάντα, ό,τι απαιτείτο για να κυριαρχήσεις στην Φόρμουλα 1, στον υπέρτατο βαθμό.

Και γι’ αυτό, ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών- και, να μας συμπαθούν τα ιερά τέρατα παρελθόντος και παρόντος, όμως στο πικ της καριέρας του και σε βάθος μίας χρονιάς κανείς, μα κανείς δε θα μπορούσε να τον κερδίσει με το ίδιο μονοθέσιο.

Βλέπετε, ήταν-είναι ακόμα, διάολε- ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Γερμανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 μπορεί από εκείνη την καταραμένη ημέρα του Δεκεμβρίου του 2013 (όταν και χτύπησε σοβαρότατα στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Άλπεις) να έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως ο τηλαυγής του μύθος δεν έχει χάσει τίποτα από τη λάμψη του.

Το Netflix, να είναι καλά τα παιδιά, αποφάσισε να γυρίσει το πρώτο «σοβαρό» ντοκιμαντέρ για τα αδιανόητα πεπραγμένα του «Σούμι» στην F1 και επέλεξε την σημερινή, συμβολική ημέρα για να μας δείξει το πολυαναμενόμενο τρέιλερ: στις 25/8 του 1991 ο Γερμανός θρύλος- τότε πρωταθλητής στην F3-βρέθηκε στο κόκπιτ της Τζόρνταν από… καραμπόλα και οδήγησε για πρώτη φορά στην ζωή του μονοθέσιο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο Σπα.

«Ήταν απλά ο καλύτερος όλων»: Έχετε πάρει χαμπάρι τι αριστούργημα θα δούμε στο Netflix στις 15/9; (Vid)

Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος

Στην ίδια πίστα, μάλιστα, έναν χρόνο αργότερα θα έπαιρνε και την παρθενική του νίκη (από τις 91 συνολικά) με την Μπενετόν και θα ξεκινούσε την εκτόξευση για τ’ αστέρια.

Ακριβώς τριάντα χρόνια από τότε, λοιπόν, πήραμε μια πρόγευση του τι θα δούμε στο “SCHUMACHER”, όπως τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου: τον ίδιο να λέει πως «Τελειότητα 100%, δεν μπορούσα να ζήσω με τίποτα λιγότερο», τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ να τονίζει, με συγκλονιστική απλότητα, πως «Δεν υπήρχε κανείς άλλος σαν αυτόν», την γυναίκα του Κορίνα να ισχυρίζεται ότι «Από την αρχή ήξερα πως είναι ξεχωριστός», την κόρη του, σε μια στιγμή που η ανατριχίλα αποφασίζει να εκδηλώσει την παρουσία της μέσω των σηκωμένων τριχών στα χέρια, να λέει ότι «Είναι ο πατέρας μου και είμαι περήφανη γι’ αυτό» και τον Μικ, νυν πιλότο της Χάας, να παραδέχεται το προφανές, λέγοντας «Τον έβλεπα και έλεγα ήθελα να γίνω σαν αυτόν».

Το Netflix, που εσχάτως ασχολείται ολοένα και πιο πολύ με την F1 (έχει στην πλατφόρμα του εξαιρετικό, αν και λίγο… κίτρινο, “Drive to Survive”, το “Fangio”, ένα διαφωτιστικότατο ντοκιμαντέρ για τον μύθο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, και μέχρι πρότινος «φιλοξενούσε» και το αξεπέραστο “Senna” του μάστερ Ασίφ Καπάντια), φέρνει για πρώτη φορά αποκλειστικές συνεντεύξεις και ανέκδοτα προσωπικά βίντεο της οικογένειας και υπόσχεται να ρίξει φως στην ιστορία ενός παιδιού που πάλεψε να υπερνικήσει την αμφιβολία και την έλλειψη αυτοπεποίθησης, κι ενός άντρα που κοίταξε στα μάτια την ανασφάλεια και την ανάγκασε να χαμηλώσει το βλέμμα.

«Ήταν απλά ο καλύτερος όλων»: Έχετε πάρει χαμπάρι τι αριστούργημα θα δούμε στο Netflix στις 15/9; (Vid)

Στις παρά κάτι δύο ώρες, είναι βέβαιο, θα δούμε πολλές σκηνές που δεν τις είχαμε ξαναδεί και που θα εξηγούν το πώς ένα παιδί που δεν είχε τα οικονομικά φόντα των υπολοίπων πλουσίων συναθλητών του, κατάφερε να πάει κόντρα στις πιθανότητες και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών (μαζί με τον Σένα).

Και στο μεσοδιάστημα, είναι βέβαιο, ένα αόρατο γαντοφορεμένο χέρι, ενδεχομένως σαν αυτά που κρατάνε τα πανάκριβα τιμόνια ενός μονοθεσίου της F1, θα βρει την καρδιά μας και θα την σφίξει όπως μόνο οι πιο δραματικές ιστορίες για την ζωή ενός ανθρώπου που τα είχε όλα- και, πια,  έχασε σχεδόν τα πάντα- μπορούν να το κάνουν.

Μια φωνή θα πει «Πιστεύω πως είναι απλά εξαιρετικά δυνατός ψυχικά. Το δείχνει κάθε μέρα. Ακόμα μου το δείχνει» και τότε η εικόνα ενός χτυπημένου από την απηνή μοίρα ανθρώπου, ενός ανθρώπου που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του, θα σβήσει.

Στη θέση της θα ζωντανέψει και πάλι εκείνη ενός ανυπέρβλητου πρωταθλητή που φορώντας την κόκκινη στολή της Φεράρι κάνει ένα μικρό πηδηματάκι και ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Του Μίκαελ.