What If..?: Η Marvel κάνει το απίθανο με αυτή την τρομερή σειρά
Βρείτε μας στο

Από το φθινόπωρο του 2019 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει τυπικά 2 χρόνια, αλλά μοιάζει σαν να πέρασε καμιά πενταετία μες στο νερό. Φανταστείτε τι αίσθηση θα υπάρχει ως το καλοκαίρι του 2022, όταν και θα έρθει στην Ελλάδα το Disney+.

Πόσες σειρές και πόσες ταινίες ακόμα θα έχουν κυκλοφορήσει και θα έχουμε αναγκαστεί να τα σκάσουμε σε vpn για να έχουμε ip εντός ΗΠΑ, ώστε να κάνουμε συνδρομή…

Μέχρι τότε, θα είμαστε παρίες της καλύτερης εποχής για να είναι κανείς θεατής. Αυτό δεν είναι και τόσο θετικό ως συνειδητοποίηση, γιατί όσο περισσότερο θεατής είσαι, τόσο λιγότερο συμμετέχων γίνεσαι.

Ντάξει, too much Καμί μπήκε σε αυτό το σάιτ, οπότε ας σοβαρευτούμε κι ας μιλήσουμε γι΄αυτό που πραγματικά μας αφορά.

Την Marvel. Πιο συγκεκριμένα, τις σειρές της Marvel. Πιο συγκεκριμένα, της σειρές της Marvel το 2021. Πιο συγκεκριμένα, τη σειρά What If..? της Marvel το 2021.

Έχοντας ήδη δει τα WandaVision, Captain America and the Winter Soldier και Loki, θα είμαι ειλικρινής. Περίμενα όλο και λιγότερο να μου αρέσει το What If..? ή να είναι γενικά κάτι καλό. Εξ αρχής δεν δημιουργούσε κάποια αδημονία και χανόταν στη σκιά των άλλων σειρών που είχαν και μια σύνδεση με όσα είχαμε δει 10 χρόνια τώρα.

Όμως, μετά από 3 επεισόδια, μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή η σειρά είναι υπέροχη και η Marvel κάνει κάτι ανεπανάληπτο με 4/4 σειρές μέσα σε ένα έτος, ενώ ταυτόχρονα ίσως να χαντακώνει το κινηματογραφικό της σύμπαν, μιας και οι σειρές κάνουν πιο κατανοητό έναν πολύπλοκο κόσμο που αναμένεται να ανοίξει με τους Eternals και κυρίως με το Spider-Man: No Way Home, όπου, σύμφωνα και με το trailer, θα χάσουμε τ΄αυγά και τα καλάθια.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Στο What If..? παρακολουθούμε αυτόνομες ιστορίες που μας αφηγείται ο Παρατηρητής για πράγματα που συνέβησαν σε αυτά τα 10 χρόνια ταινιών, τα οποία όμως εξελίχθηκαν έτσι μόνο στο σύμπαν που μας φώτισε η Marvel. Μόνο σε μια εκδοχή του πολυσύμπαντος συνέβησαν  όλα αυτά που κατέληξαν στο θάνατο του Iron-Man και την ήττα του Thanos.

Είναι πολλές οι φορές που έχουμε σκεφτεί βλέποντας μια ταινία, τα πράγματα που θα κάναμε αλλιώς. Αλλά δεν σκεφτόμαστε πάντα το πόσο αλλιώς θα εξελίσσονταν, αν εμείς κάναμε την παραμικρή αλλαγή. Το αποτέλεσμα σε κάθε ταινία και σειρά έχει περάσει από μελλοντολογικές προβλέψεις για να βγάζει νόημα εν τέλει αυτό που θα γίνει.

Για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν στο Hobbit δεν είχε πεθάνει ο Θόριν..; Ο Μπίλμπο δε θα είχε γυρίσει ποτέ στο Σάιρ, δε θα είχε φτάσει ποτέ το δαχτυλίδι στα χέρια του Φρόντο και πιθανότατα θα νικούσε ο Σάουρον, γιατί σιγά μην πήγαιναν οι άπληστοι και κακότροποι Νάνοι να το κάψουν.

Κάπως έτσι τα είχαμε σκεφτεί και στους Avengers. Τι θα γινόταν αν ο Κουίλ δεν πάθαινε κομομπλόκο στον Τιτάνα και προλάβαιναν να πάρουν το γάντι του Thanos; Τι θα γινόταν αν του έκοβαν κατευθείαν το χέρι και τελείωνε εκεί; Πολλά. Αλλά και πολλά από το μετέπειτα θα ήταν αλλιώς.

Το What If..? εξετάζει τα εναλλακτικά σενάρια. Ένα εξ αυτών είναι τι θα συνέβαινε αν η Πέγκι Κάρτερ δεχόταν την ένεση που δέχτηκε ο Captain America και γινόταν η Captain Carter. Ένα άλλο, τι θα συνέβαινε αν αντί για τον Κουίλ, ο Γιόντου κατέβαινε στη Γη και έπαιρνε τον Black Panther, με τον Thanos να γίνεται καλός και συνεργάτης του Τ΄Τσάλα. Σε ένα τρίτο, βλέπουμε τους Avengers να μην ενώνονται ποτέ από τον Fury, γιατί κάποιος τους σκοτώνει. Σε άλλο σύμπαν οι Avengers μετατρέπονται σε ζόμπι, κάτι που υπάρχει στα κόμικς και μπορεί να ανοίξει παράθυρα για το μέλλον του MCU.

Όλες οι ιστορίες έχουν άρτια συνοχή, σου διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον και είναι σαν να βλέπεις μικρά φιλμάκια εξίσου καλά με τις ταινίες της Marvel τα προηγούμενα χρόνια. Κι η αξία της σειράς βασίζεται ακριβώς στο ότι ήδη έχει καλυφθεί ένα σενάριο, ένα σύμπαν και βλέπουμε μια νέα προσομοίωση.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι ο Παρατηρητής ενδέχεται να παίξει κάποιον ρόλο στην εξέλιξη του MCU, ιδίως αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τον Mephisto να μπαίνει στην εξίσωση, αλλά και τους X-Men New Mutants και τους Fantastic Four να γίνονται κομμάτι του πολυσύμπαντος της επόμενης δεκαετίας.