Κάνε τη διαφορά απόψε: 4 αδικημένες σειρές που... αδικούν στη σύγκριση το Casa de Papel (Vids)
Βρείτε μας στο

Μπορεί ο μισός (και λίγα λέμε) πλανήτης να περιμένει τον νέο κύκλο του Casa de Papel, όμως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν (καλύτερες) σειρές. Την ώρα λοιπόν που οι άλλοι θα συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τις νερόβραστες (πλέον) περιπέτεις του Professor εσύ κάνε τη διαφορά και τσέκαρε 4 παλιά διαμάντια:

Homecoming

Το τηλεοπτικό ντεμπούτο της Τζούλια Ρόμπερτς έμελλε να είναι και μια από τις καλύτερες δουλειές σε όλη της την καριέρα. Και δεν είναι μικρή. Έχει 23 χρόνια πορείας. Άρα αυτό μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τον έπαινο προς τη σειρά του Amazon. Δύο χρονικά σημεία αφήγησης. Το παρελθόν και το παρόν. Στο παρελθόν βλέπουμε ένα κέντρο συγκέντρωσης και συμβίωσης στρατιωτών που ολοκλήρωσαν την πρώτη τους θητεία σε πολεμικό έδαφος. Στο παρόν βλέπουμε μια ψυχολόγο που έχει χάσει εντελώς τη μνήμη της. Τι συμβαίνει τελικά με το Homecoming;

My Brilliant Friend

Όλος αυτός ο μύθος που έχει υφανθεί γύρω από την Έλενα Φεράντε, όλες οι προσπάθειες εξιχνίασης του ποια βρίσκεται πίσω απ΄αυτό το όνομα και τα λογοτεχνικά αριστουργήματα, προίκισαν με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη σειρά του HBO που βασίζεται στην τετραλογία της. Η Έλενα Γκρέκο μαθαίνει ότι η παιδική της φίλη Λίλα εξαφανίστηκε. Δεν υπάρχει τίποτα να υποδηλώνει το τι και το πως. Ή το γιατί. Είναι ένα συνταρακτικό γεγονός για την Έλενα που την ξαναρίχνει στις εικόνες των παιδικών της χρόνων. Τότε που ήταν αχώριστες με τη Λίλα, σε μια δεκαετία, αυτή του ’50, που η Νάπολη είναι μια επικίνδυνη και γι΄αυτό γοητευτική πόλη. 60 χρόνια καλύπτονται μέσα από τις αναμνήσεις της Έλενα.

Patrick Melrose

Η απαίτηση για να δούμε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε μια άλλη σειρά πέραν του Sherlock ήταν έντονη και διαρκής. Ήρθε η στιγμή και ήρθε με το καταλληλότερο σενάριο. Γνωρίζοντας το εύρος και το βάθος των ικανοτήτων του Κάμπερμπατς, το να του δώσεις έναν χαρακτήρα που παραλύει μες στις παραισθήσεις του, που φέρει αιχμηρότατα ψυχολογικά προβλήματα από την παιδική του ηλικία και τη συμπεριφορά του πατέρα του, είναι σαν να του λες «Λάμψε ξανά, λάμψε ως το τέρμα». Κι ο Μπένεντικτ δεν είναι τύπος που αψηφά τις προτροπές. Τις κάνει πράξη.

The Terror

Το θέμα της ιστορίας του The Terror είναι από μόνο του ξεσηκωτικό. Να μεταφέρεσαι νοερά στην Αρκτική και στους μεγάλους εξερευνητές, να βλέπεις ότι δεν υπάρχει μόνο η γοητεία της ανακάλυψης, αλλά ότι αυτή πάει πακέτο με μια σειρά από κινδύνους, είναι το λιγότερο λόγος να ενθουσιαστείς.Ειδικότερα όταν μιλάμε για μια πραγματική ιστορία και την εξαφάνιση του ομώνυμου πλοίου. Μια εξαφάνιση που μέχρι σήμερα δεν έχει εξιχνιαστεί. Ποιο θαλάσσιο μονοπάτι ακολούθησαν ο καπετάνιος Τζον Φράνκλιν και το πλήρωμά του; Κατάφεραν να βγουν ζωντανοί όσοι γλύτωσαν από το κρυοπάγημα και το τέρας που έκανε επιδρομές; Ποια ήταν η σχέση των ντόπιων Εσκιμώων με τα στοιχεία της φύσης και υπήρχε μια αόρατη δύναμη που προκαλούσε δεινά; Όλα αυτά τα βλέπουμε στο Terror και δίνονται με τόση απλότητα, ώστε να εισδύουν ατόφια στο μυαλό.