1 ώρα και 58 καταιγιστικά λεπτά: Απόψε βλέπουμε την ταινία που απογείωσε την καριέρα του Μάθιου ΜακΚόναχι (Vid)
Βρείτε μας στο

Για την πλειοψηφία του κόσμου, ο Μάθιου ΜακΚόναχι έγινε ένας top class ηθοποιός με το Dalls Buyers Club και με το True Detective. Με αυτά τα δύο όμως ήρθε η πιστοποίηση ή η ολοκλήρωση μιας ανοδικής πορείας.

Το σημείο τομής, το έργο που του άλλαξε τη μοίρα, δεν ήταν το DBC, για το οποίο πήρε Όσκαρ ή το True Detective για το οποίο πήρε Emmy και Χρυσή Σφαίρα.

Ήταν 2-3 χρόνια πριν το ορόσημο της καριέρας του Μάθιου ΜακΚόναχι. Η ταινία χάρη στην οποία άνοιξε ο δρόμος για το Dallas Buyers και κορυφώθηκε στα επόμενα 1-2 χρόνια, πριν πάρει ξανά την κατιούσα.

Μέχρι το 2011 ο Μάθιου ΜακΚόναχι ήταν συνώνυμο του rom com ή του adventure rom com και όλα κατέληγαν στην ξανθιά του χαίτη και στο γυμνασμένο του κορμί. Ουδέν περισσότερον. Σε αυτή τη χρονιά έδωσε όμως δύο ερμηνείες που άλλαξαν την άποψη του κοινού για εκείνον.

Κι αν το Killer Joe δεν ήταν μια ταινία αψεγάδιαστη, με τον ΜακΚόναχι όμως να δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία, τότε το The Lincoln Lawyer αποτελεί ίσως το αριστούργημα του Μάθιου μιας άλλης εποχής.

Στην ταινία σκηνοθεσίας του Μπραντ Φέρμαν και σεναρίου βασισμένου στο βιβλίο του Μάικλ Κόνελι, που έχει διασκευάσει ο Τζον Ρομάνο, ο ΜακΚόναχι υποδύεται τον Μικ Χάλερ, έναν δικηγόρο που του ανατίθεται η υπόθεση υπεράσπισης του γιου μιας πλούσιας μεσίτριας, σε μια κατηγορία για βιασμό μιας κοπέλας.

Ο Χάλερ, ένας δικηγόρος άλλης κατηγορίας που κλείνει τις συμφωνίες του καθισμένος πάνω στο καπό του Lincoln Sedan αυτοκινήτου του, πείθεται πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος και αποφασίζει να τον υπερασπιστεί.

Σταδιακά όμως, θα καταλάβει πως έχει πέσει θύμα πλάνης και πως ο πελάτης του του έστησε παγίδα και τον περιέπαιζε σε όλο αυτό το διάστημα της δίκης, η οποία καταλήγει σε αθώωση του.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Όμως ο Μικ Χάλερ, που βλέπει κάποια στιγμή ακόμα και τον γιο του να βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας του βιαστή, αποφασίζει να αλλάξει τη νόρμα και να ακολουθήσει μια άλλη τακτική, όταν κιόλας μαθαίνει πως ο βιαστής το έχει κάνει πάνω από μία φορές, ενώ στην πλεκτάνη είναι μπλεγμένη, ή μάλλον ενορχηστρωτής, η μητέρα του.

Το The Lincoln Lawyer έχει 7.3 στο IMDB και 83% στο Rotten Tomatoes. Πρόκειται για στατιστικά χαμηλότερα από την ταινία που του έφερε το Όσκαρ. Όμως παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που υποδύεται τον Χάλερ ο ΜακΚόναχι, δε μπορεί να παρά να δει μια διαφορετική τοποθέτηση από τον ηθοποιό σε σχέση με παρελθοντικούς του ρόλους.

Η ταινία ίσως  να χάνει αρκετή δύναμη από την προβλεψιμότητα της σε κάποια σημεία, αλλά αυτό το επισκιάζει με το ύφος του ο ΜακΚόναχι.