82 εκατ. σε 28 μέρες: Η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix που ξεπέρασε Lupin και Casa de Papel (Vid)
Βρείτε μας στο

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και να μας έλεγαν ότι θα κερδίζαμε μια έπαυλη αν βρούμε την δημοφιλέστερη σειρά στην ιστορία του Netflix και μας έδιναν μάλιστα 10 επιλογές, πάλι κουβά θα πηγαίναμε.

Θα λέγαμε τα κλασικά στανταράκια, άντε να βάζαμε και καμία νεότερη έκπληξη τύπου «The Queen’s Gambit» και μέχρι εκεί. Κι όμως η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix δεν είναι καμία από αυτές που φαντάζεστε. «Stranger Things», «The Witcher», «Γκαμπί της Βασίλισσας», «Τέλεια Ληστεία» και «Lupin» είναι μεν ψηλά, αλλά δεν βρίσκονται στην κορυφή.

Διότι εκεί ψηλά, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο βρίσκεται το «Bridgerton». Ο CEO της πλατφόρμας, Τεντ Σαράντος ,έδωσε πληροφορίες για τα πιο επιτυχημένα προγράμματα του Netflix και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Το «Bridgerton», η βρετανική σειρά έγινε από το πουθενά η επιτυχία της δεκαετίας και σάρωσε τα πάντα. Τον πρώτο κύκλο της σειράς είδαν μέσα στις πρώτες 28 μέρες προβολής 82 εκατομμύρια λογαριασμοί, με ελάχιστο χρόνο θέασης τα 2 λεπτά, ενώ η συνολική θέαση του ξεπέρασε τις 625 εκατομμύρια ώρες.

Ποια είναι η υπόθεση της σειράς που πολλοί χαρακτήρισαν το «Gossip Girl του 1800;». Δεν τη λες ακριβώς και την επιτομή της πρωτοτυπίας:

Το «Bridgerton» ξεκινά στην πλατεία Grosvenor το 1813, όταν η νεαρή ντεμπιτάντ, Daphne Bridgerton, παρουσιάζεται στη βασιλική αυλή. Αφού η βασίλισσα τη θεωρήσει «τέλεια», αναμένει βομβαρδισμό προτάσεων αλλά ο υπερπροστατευτικός, άσωτος αδερφός της, Άντονι, απορρίπτει όλους τους μνηστήρες ως ακατάλληλους.

Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν σε μια κουτσομπολίστικη φυλλάδα της υψηλής κοινωνίας, κάποιος με το ψευδώνυμο Lady Whistleblower, καταγράφει κάθε ρομαντική αποτυχία της Daphne. Την ίδια στιγμή, ο Simon Basset, Δούκας του Χέιστινγκς, πιέζεται να «πάρει μια γυναίκα» ενάντια στις επιθυμίες του, έως ότου συναντήσει τη Daphne. Η λύση στα προβλήματά τους; Να προσποιηθούν ότι συνδέονται συναισθηματικά αυξάνοντας έτσι την αξία της Daphne στην «αγορά» του γάμου, ενώ ταυτόχρονα ο Simon κερδίζει την ελευθερία του.

Κι όμως ναι, αυτή είναι η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix. Μια επιτυχία που ακόμα και οι άνθρωποι της πλατφόρμας δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Και με το δίκιο τους…

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας