Η Δήμητρα του «Σ΄Αγαπώ Μ΄Αγαπάς» είναι η χειρότερη που θα σου τύχει!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Η Δήμητρα του «Σ΄Αγαπώ Μ΄Αγαπάς» είναι η χειρότερη που θα σου τύχει!

Ο ρόλος της Δήμητρας είναι ένας βασικός λόγος που η Δήμητρα Παπαδοπούλου έδειξε ότι είναι άψογη. Σε έναν τέρμα κόντρα χαρακτήρα, υποβάθμισε την πραγματική της εικόνα. Και το πέτυχε στον απόλυτο βαθμό.

Αν έπρεπε να κατηγοριοποιήσουμε τα είδη των γυναικών ανάλογα με το ιδανικό που σκέφτεται η ανδρική κοινότητα, δεν θα το κάναμε δημόσια. Θα το συζητούσαμε μεταξύ μας. Όπως ακριβώς θα κάνατε κι εσείς οι γυναίκες.

Όμως υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις για τις οποίες οφείλουμε να κάνουμε δημόσια συζήτηση και να προφυλάξουμε ανθρώπους. Είτε πρόκειται για γυναίκες είτε για άντρες. Στην προκειμένη τους δεύτερους, γιατί αντρικό σάιτ είμαστε.

Στεκόμαστε περήφανα στο πλάι των γυναικών που δεν ορίζονται από κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό τους. Δεν στηρίζουμε ούτε με πιστόλι στον κρόταφο εκείνες που επιλέγουν το δρόμο της κουτοπονηριάς. Μια τέτοια είναι και η Δήμητρα από το Σ΄Αγαπώ Μ΄Αγαπάς.

Προσοχή. Όχι η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Το προσωπείο που επέλεξε να αλλοιώσει τα δικά της χαρακτηριστικά είναι το θέμα μας. Η Δήμητρα ως γυναίκα είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έδειξε. Αυτός άλλωστε ήταν ο σκοπός της.

Να σατιρίσει, να βυσσοδομήσει ένα πρότυπο γυναίκας που υποτιμά τον ίδιο του τον εαυτό και κατ΄επέκταση και τον άντρα που στέκεται δίπλα της. Το πρότυπο που πήγε να αναδυθεί στις αρχές του 2000, είναι ευτυχώς αρκετά μακρινό ως γενικός κανόνας, αλλά δεν το λες και ανεπαίσθητη μειοψηφία.

Η Δήμητρα του «Σ΄Αγαπώ Μ΄Αγαπάς» είναι η χειρότερη που θα σου τύχει!

Η Δήμητρα από το Σ΄Αγαπώ Μ΄Αγαπάς είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν εμάς τους άντρες να γδέρνουμε τις πληγές μας. Ορισμένους βέβαια τους κάνουν να υποτάσσονται, οπότε παίρνουν με τη σειρά τους μέρος στο παιχνίδι της αυτοταπείνωσης – για να τα λέμε όλα.

Τι είναι αυτά που μας οδηγούν στο πόρισμα πως ο τύπος «Δήμητρα» είναι το χειρότερο είδος γυναίκας που μπορεί να σου τύχει;

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

1. Ήταν κολλημένη σαν παράσιτο πάνω στον Θοδωρή και κατάφερε να φαίνεται σαν ξενιστής. Όταν της ζήτησε να πάνε διακοπές χωριστά, για να περάσει και με τους φίλους του χρόνο, εκείνη το έριξε στο κλάμα. Του δημιούργησε τύψεις, με αποτέλεσμα να πάνε διακοπές μόνο μαζί.

2. Είναι αφόρητα ανασφαλής και ανυπόφορα ζηλιάρα. Ακόμα κι ο φίλος της απλώς κοιτάξει μια ωραία γυναίκα, στο μυαλό της αποτελεί βαρβάτο σημάδι απιστίας. Μπορεί να ουρλιάξει, μπορεί να παίξει το γνωστό κόλπο του «δεν τρέχει τίποτα» για να σου προκαλέσει φόβο. Σε κάθε περίπτωση θα σε φέρει στο αμήν.

3. Παραμελεί τις φίλες της. Σε εξωφρενικό βαθμό. Τουλάχιστον μπορούμε να της αναγνωρίσουμε αυτό. Ό,τι ζητάει από τον Θοδωρή, το κάνει και η ίδια. Μην το πάρεις πάνω σου Δήμητρα. Είναι ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ που επιλέγεις κάτι τέτοιο.

Άκου πως ξεκινάει η κουβέντα με την φίλη της στο 8:15

4. Προκαλεί τεχνητή «αναπηρία» στον Θοδωρή. Παραδοχή alert κάπου εδώ. Εμείς οι άντρες δεν καιγόμαστε να κάνουμε δουλειές του σπιτιού. Αλλά όταν βλέπουμε πως εσείς γίνεστε χίλια κομμάτια, θέλουμε να μοιραστούμε πράγματα. Απλώς με μια μικρή καθοδήγηση σας στην αρχή. Όταν προσφερόμαστε και μας διώχνετε η ευθύνη είναι στη δική σας περιοχή.

Ούτε είμαστε εγωιστές επειδή τη μια φορά που ζητήσατε βοήθεια δεν μπορούσαμε. Υπήρξαν άλλες 99 που ήμασταν εκεί. Αυτό που κάνει η Δημητρούλα είναι τακτική «διατάζω και υποδύομαι το θύμα». Αφού πρώτα δεν αφήνει τον Θοδωρή να συγυρίσει το σπίτι λόγου χάρη, μετά γκρινιάζει με τσιρίδες που είναι τόσο άχρηστος.

5. Ισοσκελίζει την ευτυχία της με τη γέννηση ενός παιδιού. Εντάξει, όχι τραγικό, αλλά καυτηριάζει αυτό που ήθελε η ηθοποιός και σεναριογράφος με την ατάκα «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;».

Ότι για την κοινωνία του τότε – ίσως και του σήμερα – η γυναίκα είναι κάτι αόριστο δίχως παιδί.

Ακόμα κι αν δεν πληροί άλλα πράγματα που χρειάζεται μια τέτοια απόφαση. Έφτασε μέχρι και να τρυπήσει το προφυλακτικό, για να φέρει προ τετελεσμένου τον Θοδωρή. Τι κι αν αυτός δεν ήθελε με τίποτα να γίνει πατέρας;

Δες εδώ από το 10ο λεπτό…

6. Αμέλησε το πνεύμα και την ζωή της. Ταύτισε τον εαυτό της με τον Θοδωρή, που είναι θεμιτό και λογικό για μια σχέση τόσων ετών. Αλλά – σε αυτό φταίει κι εκείνος – δε γίνεται να μένεις στάσιμη εγκεφαλικά για κανέναν. Αν δε μπορείς μόνη σου, φροντίζεις να του ζητήσεις να προχωρήσετε μαζί. Ο Θοδωρής ήταν ένας έξυπνος και φιλοσοφημένος χαρακτήρας.

Η Δήμητρα θεωρούσε πως αρκεί να απομυζήσει τα δικά του, αντί να θεμελιώνει τα δικά της. Τέτοια φάουλ δεν κάνει ούτε ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ!

7. Δεν άφηνε τον Θοδωρή να διαβάζει την εφημερίδα του στην τουαλέτα. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα καταπιούμε. Σε αυτό όμως λέμε Non Passaran! (Δες από το 7ο λεπτό και μετά)