Τι βλέπουμε απόψε: Η ταινιάρα που θα σε κάνει για 207 λεπτά να μην αγγίξεις ξανά το τηλεκοντρόλ (Vid)
Βρείτε μας στο

Είναι μια ταινία που ελάχιστα ακούστηκε τους προηγούμενους μήνες. Δε βρισκόταν καν σε αυτές που το ίδιο το Netflix θα έβαζε στη βιτρίνα του. Κι όμως το The Forgotten Battle κατάφερε να φτάσει ως την πρώτη τριάδα με τα trends της πλατφόρμας στην Ελλάδα.

Το ολλανδικό Dunkirk. Έτσι αποκαλεί την ταινία το Esquire. Μια σύγχρονη προσπάθεια αντίστοιχη με την Διάσωση Του Στρατιώτη Ράιαν. Αυτό αναγράφουν αρκετές ξένες και ελληνικές ιστοσελίδες.

Είναι προφανές πως μια πολεμική ταινία για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συγκριθεί με αυτές του παρελθόντος. Ίσως βάζαμε και λίγο από το Fury μέσα. Ή το D-Day και το Pearl Harbor.

Ό,τι κι αν μπει ως μέτρο σύγκρισης, το The Forgotten Battle φαίνεται να κερδίζει απ΄αυτή την ομοιότητα που έχει με τα προαναφερθέντα, ώστε να φτάσει πριν από λίγους μήνες να γίνει η πιο δημοφιλής ταινία του Netflix.

Η μάχη του Σελντ είναι απ΄αυτές που κανείς εξ ημών και πολλοί εξ υμών δε γνωρίζουν. Εδώ μετά βίας μπορούμε να εντοπίσουμε σε οποιαδήποτε ιστορική αναφορά των ντόπιων βιβλίων την Ολλανδία και τον Καναδά στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κι όμως, οι δύο αυτές χώρες ήταν υπό ναζιστική κατοχή και με τις συμμαχικές δυνάμεις αντίστοιχα. Και στην περιοχή της Αντβέρπ, στο Σέλντ, διεξήχθη μια μάχη που σκότωσε περί τους 12.000 άνδρες των Συμμάχων, μέσα σε ένα μήνα.

Στο The Forgotten Battle βλέπουμε πως φτάνουν να ενωθούν οι πορείες τριών στρατιωτών: ένας Άγγλος, ένας Ολλανδός Ναζί και μια Ολλανδή αντιστασιακή. Γουίλιαμ, Μαρίνους και Τέουντχε. Η τρίτη μάλιστα έχει έναν αδερφό που γνωρίζει πληροφορίες για τους Ναζί και μπορεί να τις μεταφέρει στους Συμμάχους για να επιτεθούν και να ανακόψουν την πορεία τους.

Η μάχη του Σελντ ίσως να μην έκρινε πολλά ως προς την έκβαση, αλλά είναι μια απ΄αυτές που έχουν τεράστια σημασία για τις χώρες στις οποίες διεξήχθησαν.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

To The Forgoten Battle είναι μια πολεμική ταινία με κάτι το εξωπραγματικό: έχει μπάτζετ μόλις 14 εκατομμύρια δολάρια. Την έστησε το Netflix μαζί με τους ανθρώπους του στο ολλανδικό στούντιο και προβλήθηκε πρώτα σε περιορισμένο κοινό στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο του 2020. Στις αίθουσες του εξωτερικού κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου και στην Ελλάδα μέσω Netflix.

Μεταξύ των ηθοποιών, αναγνωρίζει κανείς τον Τομ Φέλτον, τον Ντράκο Μάλφοϊ του Harry Potter, που η πορεία του ήταν πολύ πιο κάτω από διακριτική από το φινάλε της σειράς ταινιών.