The Black Phone: Η ταινία που δεν έχεις ακούσει και είναι το horror της επόμενης χρονιάς
Βρείτε μας στο

Βλέποντας κανείς το The Black Phone, το trailer δηλαδή και τις φωτογραφίες, θα μπερδευτεί. Ίσως πιστέψει ότι βλέπει κάποιο νέο adaptation του Joker. Άλλωστε, η εμφάνιση του κεντρικού χαρακτήρα, κατά κει παραπέμπει.

Από την άλλη, θα μπορούσε. Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν θα μπορούσε ο Joker να έχει ξεστρατίσει ακόμα περισσότερο και να έχει πάει ακόμα πιο πέρα στο παράλογο. Και να έχει γίνει αυτό που είναι ο Ίθαν Χοκ.

Το The Black Phone πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο. Έχει από τώρα όμως κερδίσει όσους το είδαν στο Fantastic Fest στο Όστιν του Τέξας στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Ήδη φιγουράρει με 8.8 στο IMDB και 100% στο Rotten Tomatoes. Γιατί;

Γιατί καταπιάνεται με το horror στοιχείο με τρόπο που συνδέει πολλές εκδοχές του είδους. Έχει δηλαδή και jump scares, αλλά και την τρομακτική ενδοσκόπηση. Έχει και το μεταφυσικό. Έχει και την αφήγηση μέσω του πρωταγωνιστή που υφίσταται όλο τον τρόμο, άρα έχουμε και μια ταύτιση με τον θεατή.

Το The Black Phone είναι μια ταινία βασισμένη στην μικρή ιστορία του Τζο Χιλ, με τον Σκοτ Ντέρικσον του Sinister και του Dr Strange να το σκηνοθετεί, ενώ υπάρχει και η πιστοποίηση επιτυχίας που λέγεται Blumhouse.

Η ταινία μας μεταφέρει στο Κολοράντο του 1970, εκεί όπου ένας μάγος απαγάγει παιδιά. Έχει σκοτώσει ήδη 5 και το 6ο του θύμα είναι ο Φίνι Σο. Ο Φίνι είναι ένα παιδί που στην καθημερινότητα του έχει να αντιμετωπίσει την διαρκή κοροϊδία στο σχολείο. Είναι πάντοτε αυτός στον οποίο ξεσπούν οι συμμαθητές του. Είναι αυτός στον οποίο ξεσπά με ξύλο ο αλκοολικός πατέρας του. Μόνη παρηγοριά του η αδερφή του Γκουέν.

Το The Black Phone συνδυάζει όλα τα καλά στοιχεία του horror

Ο Φίνι έχει μια ζωή που εύκολα τον σπρώχνει στο περιθώριο, δίπλα στο θάνατο και τον καθιστά εύκολο θύμα για τον Grabbler, όπως ονομάζεται ο ρόλος του Ίθαν Χοκ. Κι έτσι συμβαίνει. Ο Φίνι βρίσκεται δεμένος σε ένα υπόγειο και έχει δίπλα του ένα μαύρο τηλέφωνο. The Black Phone. Ο Grabbler έχει κάποια τελετουργικά που οδηγούν σε κάθε ένα από τα βασανιστήρια που κάνει στα θύματα του πριν τα σκοτώσει.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Έχει πει στον Φίνι ότι το τηλέφωνο είναι διακοσμητικό, δεν λειτουργεί. Κι όντως έτσι είναι. Για τους νορμάλ ανθρώπους. Όμως ο Φίνι έχει μια υπερδύναμη. Μπορεί με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσει με το ψυχικό υπερπέραν. Έτσι, συνομιλεί με τα 5 προηγούμενα θύματα του Αρπαχτή, μέσα από το μαύρο τηλέφωνο. Αυτά του δίνουν πληροφορίες που τον βοηθούν στην προσπάθεια της απελευθέρωσης του.

Στο μεσοδιάστημα, η αδερφή του, η Γκουέν, χρησιμοποιεί τα όνειρα της που εμφανίζονται με τη μορφή ενόρασης, για να βρει που βρίσκεται ο αδερφός της.

Με κατάλληλη χρήση των ειδικών εφέ και του μοντάζ, η επικοινωνία του Φίνι με τον μεταθανάτιο κόσμο αποδίδεται άριστα στο The Black Phone και δίνεται η ευκαιρία στους ηθοποιούς να εξελίξουν τον χαρακτήρα τους.

Ο Ίθαν Χοκ μάλιστα, λόγω του ότι φοράει μια διπλή μάσκα και δεν φαίνονται οι εκφράσεις του, έχει δουλέψει τρομερά με τη φωνή του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας πολύ καλός, πολύ ταλαντούχος ηθοποιός.

Ένα horror που ενσωματώνει στην πλοκή του τις έννοιες της οικογένειας, της φιλίας και της ψυχικής αντοχής. Αυτό είναι το The Black Phone και έχει δημιουργήσει υψηλότατες προσδοκίες.