Στα άδυτα της πιο φρικιαστικής ιστορίας: Το Netflix κάνει ταινία την υπόθεση που συγκλόνισε την Ιταλία
Βρείτε μας στο

Είναι γνωστό ότι το Netflix αγαπάει πολύ τις αληθινές ιστορίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε αυτή την πλατφόρμα, οι δημιουργίες που αξίζουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη είναι τα ντοκιμαντέρ της. Στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να ντεμπουτάρει στο Netflix μια ακόμα αποτύπωση αληθινής ιστορίας. Όχι όμως υπό μορφή ντοκιμαντέρ…

Η ταινία θα λέγεται «Yara», θα είναι ιταλικής παραγωγής (με συμπαραγωγό το Netflix προφανώς) και θα αναφέρεται στην ιστορία της 13χρονης Yara Gambirasio, η υπόθεση της οποίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον της ιταλικής πραγματικότητας τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, υπήρξε ένα τεράστιο άλυτο μυστήριο και προκάλεσε αληθινή συγκίνηση και άπειρα δάκρυα στους ανθρώπους που παρακολούθησαν στενά την υπόθεσή της.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010. Η ώρα ήταν 05:15 μ.μ. όταν η 13χρονη Yara Gambirasio έβγαινε από το σπίτι της για να πάει στο γυμναστήριο, μόλις 700 μέτρα μακριά. Η 13χρονη προετοιμαζόταν για την επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής που είχε την επόμενη Κυριακή. Ήταν ενθουσιασμένη. Στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα δεν θα πήγαινε για προπόνηση ωστόσο. Θα πήγαινε να αφήσει ένα στερεοφωνικό στον προπονητή της και θα επέστρεφε αμέσως. Αποχαιρέτισε την οικογένειά της, και βγήκε από το σπίτι.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο πατέρας της Yara κάλεσε την αστυνομία καθώς η μικρή δεν είχε επιστρέψει ανεξήγητα. Η κλήση στάλθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα και την υπόθεση ανέλαβε το κατάλληλο πρόσωπο: η Letizia Ruggeri τα είχε βάλει με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία και ήταν δικαστής για σχεδόν 15 χρόνια. Δεν θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτή η γυναίκα δεν ήξερε καλά τη δουλειά της.

Τα επόμενα 24ωρα, η Ruggeri και η ομάδα της ανέκριναν όλα τα μέλη της οικογένειας της μικρής. Έσκαψαν για καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποια μεγάλη αποκάλυψη και αυτό παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Yara αποτελούταν από αξιοσέβαστα μέλη της μικρής ιταλικής κοινότητας.

Το πτώμα της μικρής βρέθηκε τρεις μήνες μετά την εξαφάνισή της και ενώ στο ενδιάμεσο, οι εξονυχιστικές έρευνες της εισαγγελέως δεν είχαν οδηγήσει πουθενά. Η αυτοψία που έγινε στο πτώμα της 13χρονης αποκάλυψε ίχνη ασβέστη στις αναπνευστικές οδούς της και μια φυτική ίνα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σχοινιού, στα ρούχα της. Δεν υπήρχαν σημάδια βιασμού αλλά το μωβ σουτιέν της ήταν κατεστραμμένο. Είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα από ένα αιχμηρό αντικείμενο που είχε τρυπήσει τα ρούχα της σε διάφορα σημεία. Όλα έδειχναν πως της είχαν επιτεθεί και την είχαν εγκαταλείψει.

Η κηδεία της Yara ήταν ένα γεγονός που απασχόλησε όλη την Ιταλία. Ο κόσμος χειροκροτούσε το λευκό φέρετρο, άπειρα λευκά λουλούδια το διακοσμούσαν και η νεκροφόρα οδηγούσε αργά προς το γυμναστήριό της, το μέρος που αγάπησε τόσο πολύ και εκεί όπου την είδαν ζωντανή τελευταία φορά. Έξω από το γυμναστήριο, χιλιάδες άνθρωποι έβλεπαν την κηδεία σε μια μεγάλη οθόνη. Τα συλλυπητήρια του έστειλε και ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Παρά το γεγονός ότι η μεγαλοπρεπής κηδεία έδειχνε πως η θλιβερή ιστορία είχε φτάσει σε κάποιο φινάλε, η Ruggeri είχε διαφορετική άποψη και συνέχιζε τις έρευνες…

Η συνέχεια επί της οθόνης στις 5 Νοεμβρίου…