Red Notice: Δεν περιμέναμε με τίποτα τέτοια ταινία από το Netflix και τους Ντουέιν Τζόνσον-Ράιαν Ρέινολντς

Γιατί ρε παιδιά μας ξενερώσατε έτσι..;
Red Notice: Δεν περιμέναμε με τίποτα τέτοια ταινία από το Netflix και τους Ντουέιν Τζόνσον-Ράιαν Ρέινολντς
8 Νοεμβρίου 2021 | 11:47

Όσο ξαναδιαβάζουμε τον τίτλο που έχουμε βάλει, βλέπουμε το λάθος ξεκάθαρα. Μόνο το Netflix θα μπορούσε να έχει αυτούς τους τρεις ηθοποιούς σε μια action comedy και να παραδώσει κάτι τόσο κακό όσο το Red Notice.

Είχαμε τις ελπίδες, αλλά αποδείχτηκαν φρούτες και καφάσιες. Ακόμα κι αυτό το πανάθλιο λογοπαίγνιο, μπορεί να είναι ελαφρά καλύτερο από το Red Notice.

Αν κάποιος μας έλεγε ότι θα γράψουμε κακά λόγια για ταινία που έχει τον Ράιαν Ρέινολντς και τον Ντουέιν Τζόνσον, δεν θα το πιστεύαμε. Τη Γκαλ Γκαντότ δεν τη βάζουμε σε αυτό, γιατί μόλις πριν μερικούς μήνες είχαμε αφρίσει με το Wonder Woman 1984. Άρα γι΄αυτή θα το πιστεύαμε.

Αλλά ο The Rock και ο μίστερ Free Guy είχαν πολλά χρόνια να μας ξενερώσουν με κάτι. Ακόμα και το Baywatch του 2017, που ήταν η προηγούμενη τόσο κραυγαλέα πατάτα του Τζόνσον, είχε τις στιγμές της.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να διαχειριστείς 3 τέτοιους ηθοποιούς σεναριακά και να τους δώσεις τον χώρο που χρειάζονται. Είναι τρία ονόματα από το πάνω ράφι, που έχουν άποψη για πολλά κομμάτια μιας ταινίας, πέραν του ρόλου τους, αφού έχουν εταιρείες παραγωγής, ενώ η χημεία δεν είναι πάντοτε βέβαιη πως θα πιάσει το 100%.

Δεν είναι ούτε όσο κωμωδία πρέπει, ούτε όσο δράση πρέπει το Red Notice

Ο Ντουέιν Τζόνσον το πέτυχε αυτό με την Έμιλι Μπλαντ. Με τη Γκαλ Γκαντότ και τον Ράιαν Ρέινολντς, όσο καλά παιδιά κι αν είναι, το καταλάβαινες από τις press conferences ότι δεν βγαίνουν όλα αβίαστα κι αυθόρμητα.

The Forgotten Battle: Η ταινία του Netflix που εξέπληξε τους πάντες και σαρώνει

Σε μια εποχή που όλο και συχνότερα φτιάχνονται ταινίες με συνταγή, με κουτάκια που πρέπει να τους βάλουν ένα check, δημιουργείται μεγαλύτερη δυσκολία στο να γραφτεί ένα σενάριο και να γίνει μια ταινία με ένα πάτημα.

Το Red Notice χάνει σε πολλά. Είναι ένα action comedy όπου ένας πράκτορας του FBI συνεργάζεται με έναν από τους πιο σεσημασμένους κλέφτες έργων τέχνης, ώστε να πιάσουν έναν νέο παίκτη, ο οποίος έχει πλεονέκτημα απέναντι και στους δύο.

Αυτή η κεντρική ιδέα θα έπρεπε να αρκεί για να ακολουθήσει το Red Notice το απλό και να αφήσει την τριάδα να προσφέρει αυτό που μπορεί και όχι αυτό που θα ήθελε να μπορεί. Ας πούμε ο Ντουέιν Τζόνσον και η Γκαλ Γκαντότ δεν το έχουν με το χιούμορ ιδιαίτερα. Δεν είναι κάτι το έμφυτο και δεν θα τα πήγαιναν καλά ως stand up comedians.

Άλλα είναι τα στοιχεία τους που σε συνδυασμό με τις χιουμοριστικές εκφράσεις και αντιδράσεις τους, τους έχουν κάνει αυτό που είναι σήμερα. Αντιθέτως, ο Ράιαν Ρέινολντς είναι ατόφιο κωμικό ταλέντο. Το σενάριο επιχειρεί να φέρει τους δύο πιο κοντά στον πρώτο και το ανάποδο, με αποτέλεσμα να υπερβάλλουν και οι τρεις στην ερμηνεία τους.

Ναι, προφανώς και δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ σε σκηνές δράσης και μάχης, ειδικά οι δύο από τους τρεις, αλλά αυτό πια είναι κάπως αναμενόμενο και δεδομένο. Στο Red Notice λείπει το στοιχείο της αμεσότητας στην ατάκα, έχει μια αχρείαστη πολυπλοκότητα και πάει με το ζόρι να γίνει κάτι.

Το Netflix μας έχει συνηθίσει το 2021 σε ταινίες που περισσότερο απογοητεύουν παρά γοητεύουν και με το Red Notice θα το δει ο θεατής για τα καλά.

Η ταινία κυκλοφορεί την Παρασκευή στην πλατφόρμα και αυτό που τη σώζει είναι ότι κυκλοφόρησε μαζί με το Eternals, που είναι ακόμα πιο απογοητευτικό, οπότε επισκιάζει το αδιάφορο Red Notice.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved