The Northman: Αυτή η ταινία είναι φτιαγμένη για να κάνει πάταγο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Northman: Αυτή η ταινία είναι φτιαγμένη για να κάνει πάταγο

Ο Ρόμπερτ Έγκερς, μετά το αριστούργημα του The Lighthouse, φέρνει το The Northman
Menshouse Team

Τι έχουμε γίνει; Ένα αδηφάγο και αδίστακτο κοινό. Τι θέλουμε; Ταινίες και σειρές από τον Μεσαίωνα που να τρέχει το αίμα. Τι μας δίνει η μυθοπλασία τα τελευταία χρόνια; Game of Thrones, Vikings, Norsemen, The Witcher και τώρα The Northman.

Υπάρχει αναμφίβολα ένα μοτίβο στο οποίο στρέφεται σιγά σιγά η παγκόσμια μυθοπλασία, κάτι που είδαμε και με το The Last Duel του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Το The Northman είναι η νέα ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς, του σκηνοθέτη του περσινού The Lighthouse, που είχε δύο οσκαρικές ερμηνείες, από τον Ρόμπερτ Πάτινσον και τον Γουίλεμ Νταφόε, άσχετα που δεν τους έδωσαν κανένα βραβείο.

Ο Νταφόε είναι μέρος του καστ και στο The Northman, έχοντας γίνει πλέον απαραίτητος σε μια σειρά από σκηνοθέτες. Φέτος, τον έχουμε δει στο The French Dispatch και στο Spider-Man: No Way Home, έχει σταθερή θέση και στο σύμπαν της DC στο ρόλο του Βάλκο και γενικώς είναι πασπαρτού.

Άλλος είναι βέβαια ο πρωταγωνιστής στο The Northman και λέγεται Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ. Πρόκειται για μια ταινία που από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες γιατί ακριβώς διατηρεί την ελεγειακή γοητεία της μυθολογίας των Βίκινγκς σε μια εποχή που έτεινε να ατονήσει.

Έχει, επιπλέον, την ιδιαιτερότητα του να είναι μια σκανδιναβική εκδοχή του αμλετικού μύθου. Ο Σκάρσγκαρντ λέγεται Άμλεθ και γίνεται μάρτυρας στη δολοφονία του πατέρα του, βασιλιά των Βίκινγκ, και την απαγωγή της μητέρας του όταν ήταν μικρό παιδί. Αυτό το βίωμα γίνεται ο στόχος του και μεγαλώνει εκπαιδευόμενος ώστε να εκδικηθεί.

Με την καθοδήγηση των δύο μαγισσών που υποδύονται η θαυματουργή σουπερνόβα Άνια Τέιλορ-Τζόι και η Μπγιορκ, ξεκινάει το ταξίδι του για να πάρει αυτή την εκδίκηση από τον νέο, αλλά σαθρό βασιλιά.

Ο Έγκερς, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, ανέφερε στο Entertainment Weekly ότι πρόκειται για μια ιστορία αντίστοιχη του Άμλετ ή του Lion King, ούσα άλλωστε ένας φολκλόρ μύθος, πολύ παλαιότερος από το έργο του Σαίξπηρ και φυσικά την ταινία της Disney. Είναι ένα saga των Βίκινγκ γεμάτο μαγεία και μυστικισμό, θυμίζοντας σε πολλά το The Witcher, με τον Σκάρσγκαρντ να έχει γίνει πιο ντούκης κι από ντούκι.

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

Ο ίδιος ο Σκάρσγκαρντ είναι άλλωστε που κυνήγησε το να γίνει η ταινία, ανέλαβε την παραγωγή και μοιράστηκε ένα κοινό όραμα με τον Έγκερς για να φτάσουν να δημιουργήσουν το The Northman. Και για τους δύο, όπως το δήλωσαν, ήταν το πιο φιλόδοξο πράγμα που έχουν κάνει ως τώρα στην καριέρα τους.

Μαζί με τον Έγκερς, το σενάριο γράφει και ο Ισλανδός συγγραφέας και ποιητής Sjón, τον οποίο γνώρισε η Μπγιορκ στον Έγκερς. Στο καστ, εκτός του Σκάρσγκαρντ, του Νταφόε και των Τέιλορ-Τζόι, Μπγιορκ, είναι ο Ίθαν Χοκ και η Νικόλ Κίντμαν.

Το The Northman θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Απρίλιο.