Στις 3 κορυφαίες της καριέρας του: Δες απόψε δωρεάν την ταινιάρα με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Τζέικ Γκίλενχαλ (Vid)
Βρείτε μας στο

Η Δευτέρα είναι αναμφίβολα η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας για δεκάδες προφανείς λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε. Εκείνο που χρειάζεται να αναλύσουμε είναι πώς η Δευτέρα θα γίνει λίγο καλύτερη. Και ο τρόπος είναι ένας. Με την επιλογή μιας ταινίας τόσο καλής που θα κάνει τα φαρμάκια να πάνε κάτω. Κι εμείς αγαπητέ αναγνώστη, έχουμε να σου προτείνουμε αυτή την ταινία!

Το Nightcrawler, αν δεν το γνωρίζεις, τότε μάλλον γεννήθηκες μετά το 2007. Βγήκε το 2014, αλλά σου δίνουμε και 7 χρόνια συγχωροχάρτι μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις μπρος τι συμβαίνει.

Σε αυτή την ταινία του Dan Gilroy θα βρεις πολλούς λόγους να αγαπήσεις το σινεμά, αλλά και να προβληματιστείς για τη φύση του ανθρώπου. Είναι τόσο deep.

Ο Jake Gyllenhaal – γράψαμε το όνομα του στα ελληνικά στον τίτλο, δεν κάνουμε το ίδιο λάθος δεύτερη φορά με τόσους πιθανούς συνδυασμούς – υποδύεται τον Lou Bloom, έναν σχεδόν ψυχοπαθή τύπο που έχει υπεραναπτυγμένο μέσα του το ζιζάνιο της δημοσιογραφίας ή, καλύτερα, της καταγραφής των γεγονότων. Κι όσο περισσότερο αίμα έχουν τα γεγονότα, τόσο το καλύτερο.

Το Nightcrawler είναι η αντανάκλαση του πιο διεστραμμένου εαυτού μας

Ο Lou έχει μια κάμερα ανά χείρας κι ένα βανάκι και φροντίζει να είναι πρώτος στο σημείο που συμβαίνουν τα πιο hot topics. Τροχαία, δολοφονίες, σκηνές εγκλημάτων, οτιδήποτε περιλαμβάνει άνθρωπο να κείτεται ματωμένος, ο Lou είναι εκεί. Πρώτα θα τον καταγράψει και μετά θα αφήσει να καλέσουν το ασθενοφόρο. Κι αν πάει κάποιος να τον προλάβει, θα βρει τον τρόπο να του καταστρέψει το ρεπορτάζ.

Από ένα σημείο και μετά ο Lou παθαίνει ψύχωση και όταν το δίκτυο στο οποίο πάει και πουλάει τα ρεπορτάζ του, τον διώχνει, δε μπορεί να το δεχτεί και γίνεται σούπερ πιεστικός και επικίνδυνος.

Το Nightcrawler είναι μια φουλ σκοτεινή ταινία, goth θα λέγαμε, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε Batman, μιας και ο Jake Gyllenhaal θα μπορούσε άνετα να είναι μια πολύ διεστραμμένη εκδοχή του Joker. Ακόμα και το γέλιο του, αν και κλειστό κι όχι ανοιχτό όπως του Joker, είναι τρομακτικό.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Κάτι που μας δίνει πάσα να ξαναπούμε ότι έχει δώσει κάτι ρεσιτάλ ερμηνείας ο άτιμος ο Jake…Εκείνη, δε, τη χρονιά, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί δεν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ. Όχι να το πάρει. Έστω υποψήφιος ρε αδέρφια στην Ακαδημία. Το Nightcrawler είναι μια από τις 3 καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Μπέσα.

Για την ιστορία, στο καστ βρίσκονται και οι Rene Russo, Riz Ahmed και ο εκλιπών Bill Paxton. Η ταινία στριμάρει δωρεάν στο ERTflix κι δεν χάνεται απόψε.