Πάει για το top3 με το καλημέρα: Αξίζει να δεις την ταινία που ανέβηκε σήμερα στο Netflix και θα σπάσει ταμεία;
Βρείτε μας στο

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός και ξεκάθαρος λόγος που το Netflix καταφέρνει και είναι ο κυρίαρχος στο παιχνίδι της streaming πλατφόρμας παρά το γεγονός ότι διαρκώς ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερα νέα κανάλια που προσδοκούν να κατακτήσουν τις νέες συνήθειες του κοινού που βλέπει μανιασμένα ταινίες και σειρές. Ο λόγος αυτός δεν έχει να κάνει μόνο με την πληθώρα επιλογών αλλά και με την πολυμορφία του περιεχομένου.

Θες να δεις μια σειρά ή μια ταινία που να είναι η απόλυτη αμερικανιά; Ή μήπως θες να δεις κάτι πιο ποιοτικό; Είσαι σε mood ευρωπαϊκών δημιουργιών; Ή μήπως σε mood κλασικών ταινιών; Όποια και αν είναι η διάθεσή σου, οτιδήποτε και αν λαχταρά η ψυχή σου, στο περιεχόμενο του Netflix θα το βρεις.

Δεν είναι λοιπόν να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι εντός του Netflix παράγονται διαρκώς must watch δημιουργίες και μάλιστα, αποκτάνε αυτό το στάτους με το που ανεβαίνουν. Τελευταίο παράδειγμα δεν είναι άλλο από το ερωτικό θρίλερ «Brazen» ή «Ψίθυροι στη Νύχτα» όπως λέγεται με τον ελληνικό του τίτλο. Το «Brazen» μπορεί μόλις να ανέβηκε στο Netflix αλλά κοντεύει να πλασαριστεί ήδη στο top 3 της πλατφόρμας και οι εκτιμήσεις πως θα αποτελέσει το πρώτο blocbuster του καναλιού για το 2022 είναι μάλλον ασφαλείς.

Το «Brazen» είναι ένα τυπικό, τυπικότατο ερωτικό θρίλερ, εγγεγραμμένο στην παράδοση του «Βασικό Ένστικτο» και «Jade». Όχι φυσικά πως μπορεί σε κανένα σύμπαν να συγκριθεί με αυτές τις δυο προαναφερθείσες ταινιάρες. Αλλά αν είσαι φαν τους και θες να δεις κάτι αντίστοιχο για να περάσει ευχάριστα και χωρίς να το καταλάβεις το βράδυ σου, είναι η τέλεια ταινία για εσένα.

Η Αλίσα Μιλάνο στον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται εδώ την Γκρέις, μια υπερεπιτυχημένη συγγραφέα βιβλίων μυστηρίου, το τελευταίο μυθιστόρημα της οποίας μόλις έχει κυκλοφορήσει και κάνει εμπορικό πάταγο. Η φαινομενικά φιλήσυχη δασκάλα αδερφή της Γκρέις πέφτει θύμα μιας άγριας δολοφονίας και η τελευταία το παίρνει προσωπικά: αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει το έμφυτο ταλέντο της όσον αφορά την ενασχόληση άλυτων μυστηρίων προκειμένου να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της, ξεκινάει την σχετική έρευνα μαζί με τον γοητευτικό ντετέκτιβ που ανέλαβε για λογαριασμό της αστυνομίας την υπόθεση.

Το πρώτο στοιχείο τους είναι συνταρακτικό: η αδερφή της Γκρέις ζούσε μια παράλληλη ζωή. Εκτός από φιλήσυχη δασκάλα ήταν και… web model: πληρωνόταν για να κάνει online στριπτίζ και διάφορα άλλα kinky πραγματάκια. Η έρευνα της Γκρέις περνάει αναπόφευκτα μέσα από τον ιδιαίτερο κόσμο της σεξεργασίας. Ποιοι ήταν οι «πελάτες» της αδερφής της; Ποιοι ήξεραν το μυστικό της από τον περίγυρό της; Και κυρίως, ποιος έχει συμφέρον να την βγάλει από τη μέση;

Χωρίς ποτέ να οικειοποιείται ένα δασκαλίστικο ύφος, το «Brazen» σχολιάζει μια εξαιρετικά σύγχρονη θεματική, το ζήτημα της ασφάλειας δηλαδή που προκύπτει από τις ιντερνετικές σεξουαλικές σχέσεις και το πόσο επικίνδυνες μπορεί να γίνουν οι τελευταίες. Μπορεί να μην το κάνει με κάποιο ιδιαίτερο βάθος, μπορεί να μην παίρνει και βραβείο πρωτοτυπίας αλλά σε κάθε περίπτωση, πετυχαίνει έναν ικανοποιητικό συνδυασμό ερωτικής και θρίλερ ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα ο χρόνος θέασης να περνάει σαν νερό και η ταινία να φτάνει στο τέλος της πριν καλά-καλά το καταλάβεις.

Πάει για το top3 με το καλημέρα: Αξίζει να δεις την ταινία που ανέβηκε σήμερα στο Netflix και θα σπάσει ταμεία;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Εν τέλει, είναι πανεύκολο να γίνει κατανοητό γιατί «σπάει τα ταμεία» του Netflix αυτό το whodunit ταινιάκι: για ένα κρύο και σκοτεινό βράδυ χειμώνα αποτελεί ό,τι πρέπει ως επιλογή…