Χιόνια, δολοφόνοι, επικίνδυνοι τύποι: Η ιδανική binge watching σειρά για τις ώρες του χιονιά βρίσκεται στο Netflix
Βρείτε μας στο

«Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα στην Μινεσότα το 2005. Για την προστασία των επιζώντων, τα ονόματα έχουν αλλάξει». Αυτή τη φράση είναι η πρώτη επαφή μας με εκείνη την αλλόκοτη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μίνι σειρά του 2014 που είχε κυκλοφορήσει έναν κρύο χειμώνα και αφηγούταν μια ιστορία που εξελισσόταν σε μια αμερικάνικη πόλη που μοιάζει πολύ με την Αθήνα αυτές τις μέρες: σε μια χιονισμένη πόλη.

Οι πιο ψιλιασμένοι μπορούσαν να αντιληφθούν τις εκλεκτικές συγγένειες τόσο σε επίπεδο στιλ όσο και σε επίπεδο περιεχομένου με την συνονόματη ταινία εκείνης της σειράς. Άλλωστε, με ένα αντίστοιχο μήνυμα ξεκινούσε και το αριστούργημα των αδερφών Φάργκο το 1996 και όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από τα πρώτα μόλις πλάνα, οι δυο δημιουργίες δεν μοιράζονται απλά το ίδιο όνομα αλλά και το ίδιο σύμπαν.

Ο λόγος φυσικά για το «Fargo», η πρώτη σεζόν του οποίου αποτέλεσε μια αληθινή αποκάλυψη για τους λάτρεις της αμερικάνικης τηλεόρασης και φυσικά, το στρώσιμο του χαλιού και για άλλες σεζόν με την ίδια λογική στην αφήγηση και το στιλιζάρισμα. Το «Fargo» άλλωστε αποτελεί ένα νέο είδος τηλεόρασης, ένα είδος τηλεόρασης που το συναποτελεί μαζί με το «True Detective»: κάθε σεζόν έχει μια δική της ιστορία αλλά και δικούς της πρωταγωνιστές και το μόνο κοινό με τις έτερες σεζόν είναι το… ίδιο σύμπαν.

Αλλά δεν έχει νόημα να μιλήσουμε συνολικά για το Fargo. Με το χιόνι να έχει κατακλύσει κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει νόημα να μιλήσουμε αποκλειστικά για την πρώτη του σεζόν. Αυτή περιστρέφεται γύρω από τον Λέστερ, έναν ανασφαλή υπαλληλάκο που δουλεύει σε μια ασήμαντη και άσημη κωμόπολη των ΗΠΑ. Ο Λέστερ έχει ζήσει όλη του την ζωή σε χαμηλούς τόνους: κοιτάει μόνο τη δουλίτσα του, το σπιτάκι του, τον εαυτούλη του. Τιποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Μέχρι που θα συναντήσει τον Λορν, έναν εκ διαμέτρου αντίθετο τύπο: υπερόπτης και κυνικός, ο Λορν είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, που έχει σαν χόμπι να παίζει με τους ανθρώπους.

Χιόνια, δολοφόνοι, επικίνδυνοι τύποι: Η ιδανική binge watching σειρά για τις ώρες του χιονιά βρίσκεται στο Netflix

Μάλλον σαν παιχνίδι αντιλαμβάνεται αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος τον Λέστερ. Θέλει να διασκεδάσει με να τον σπρώξει έξω από τα βαρετά όριά του. Μάλλον σύντομα αρχίζει και να τον συμπαθεί λίγο ή ίσως να τον συμπονεί. Σε κάθε περίπτωση η παρουσίαν του Λορν στη ζωή του Λέστερ θα αλλάξει καθοριστικά τον τελευταίο. Όμως αυτός ο νέος εαυτός που θα αρχίσει σταδιακά να αντικαθιστά τον παλιό εαυτό του Λέστερ δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη εξέλιξη για τον ίδιο. Μπορεί η νέα του ζωή να μοιάζει πιο συναρπαστική, πιο γοητευτική, πιο απελευθερωτική. Όμως είναι φτιαγμένος για αυτή; Ή βαθιά μέσα του παραμένει ένα φοβισμένο ανθρωπάκι σε επικίνδυνα νερά; Σε νερά για τα οποία ούτε κατά διάννοια δεν είναι φτιαγμένος.

Ετούτες τις ώρες του χιονιά, που οι συνθήκες επιβάλλουν σπίτι και ζεστασιά, το δεκάωρο της πρώτης σεζόν του Fargo μοιάζει το τέλειο binge watching. Ψάξτο στο Netflix αλλά δες το με προσοχή: όταν φτάσει η ώρα να βγεις από το σπίτι, φρόντισε να μην σου έχουν μπει ιδέες για αλλαγή της ζωής σου. Ίσως να μην αξίζει (τόσο πολύ).

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)