The Rings of Power: Το μεγάλο έγκλημα της Amazon

Οι νέες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων
The Rings of Power
11 Φεβρουαρίου 2022 | 00:24

Το The Rings of Power είναι ένα blackwashing της Amazon

Αδιάφορη και προς το κακή είναι και η αποτύπωση των Γκαλάντριελ και Έλροντ. Ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον δεύτερο, o Ρόμπερτ Αραμάγιο, δεν ταιριάζει καθόλου με την προγενέστερη εκδοχή του Έλροντ και δύσκολα δεν θα αποδειχθεί ότι η αρχική επιλογή που δεν προχώρησε, αυτή του Γουίλ Πούλτερ, ήταν η ιδανικότερη.

Γενικότερα αυτό που βλέπει κανείς στις εικόνες είναι ένα fiction σαν το Witcher ή τέτοια αντίστοιχα και όχι κάτι το μοναδικό που είναι ο κόσμος του Τόλκιν.

Το συνολικό πρόβλημα που φαίνεται εκ πρώτης όψεως στο The Rings of Power, είναι ότι χτίζουν μια σειρά με όρους πολιτικής ορθότητας και όχι με όρους τέχνης. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αναφέρουν αρκετοί σε fanpages.

Οι Χαράντριμ είναι μια φυλή που δεν έχει απεικονιστεί καθόλου σχεδόν από τον Τζάκσον στην τριλογία. Θα μπορούσαν πανεύκολα να της δώσουν χώρο στη σειρά και να είναι μαύρου δέρματος.

Μέχρι εδώ θα νομίζει κάποιος ότι το πρόβλημα μου είναι ρατσιστικής φύσεως. Το ακριβώς αντίθετο. Αυτό που κάνει η Amazon είναι ξεκάθαρο racebending. Γιατί για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας Ασιάτης στο καστ;

Γιατί στην αμερικανική βιομηχανία και κοινωνία μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ Ασιατών και Αφροαμερικάνων, για το ποιος δέχεται περισσότερο ρατσισμό. Και οι Ασιάτες είναι οι χαμένοι της υπόθεσης. Τρανό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει εσχάτως με την Awkwafina. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η βιομηχανία το τροφοδοτεί.

Να Αφροαμερικάνοι, σας δίνουμε τους ρόλους που ζητάει. Α, εσάς τους Ασιάτες σας ξεχάσαμε μωρέ, ντάξει δεν πειράζει και τι έγινε; Θα σας εκμεταλλευόμαστε όταν βγάζετε τα Parasite και μετά θα σας αγνοούμε.

Η Amazon θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια της μαύρης κοινότητας με αυτό που κάνει. Είναι ακριβώς η ίδια συζήτηση που υπάρχει για τον James Bond που ήθελαν να τον κάνουν μαύρο. Προτιμά η βιομηχανία να δώσει ψίχουλα σε μαύρους ηθοποιούς και να τους κάνει στόχους επειδή θα οικειοποιηθούν έναν λευκό ρόλο, παρά να τους φτιάξει κάτι αυτόνομο, κάτι ολότελα δικό τους.

Μακάρι αυτό που θα δούμε τον Σεπτέμβριο να μας διαψεύσει, αλλά δεν βλέπω πως η συζήτηση δεν θα επικεντρωθεί σε φυλετικές κόντρες, αντί στην ίδια την ιστορία ενός πανέμορφου κόσμου που έφτιαξε ο Τόλκιν.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved