Τι βλέπουμε σήμερα, χωρίς συνδρομή: Ρεσιτάλ ερμηνείας της υπέροχης Σαρλίζ Θερόν...
Βρείτε μας στο

Η Αϊλίν Γουόρνος είναι μια πόρνη. Ούτε που θυμάται πόσα χρόνια δουλεύει ως τέτοια. Αλλά το χειρότερο είναι πως δεν μπορεί καν να μαντέψει πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστεί να το κάνει αυτό – ίσως και για πάντα. Πάσχει από κατάθλιψη και είναι έτοιμη να βάλει τέλος στη ζωή της και να ξεμπερδέψει όταν ανακαλύπτει πως δεν είναι εντελώς άφραγκη όπως νόμιζε: έχει πάνω της πέντε δολάρια. Αποφασίζει να αναβάλει για λίγο την αυτοχειρία της και να σπαταλήσει τα τελευταία της λεφτά για ένα ποτό. Στο μπαρ η ζωή της θα αλλάξει…

Η Αϊλίν γνωρίζει μια μικρή κοπέλα στο μπαράκι που θα αράξει. Είναι όμορφη και γεμάτη δυσκολίες όπως και η ίδια κάποτε. Αλλά ακόμα δεν το έχει βάλει κάτω, διακατέχεται από μια έμφυτη χαρά για τη ζωή σαν και αυτή που είχε και η ίδια κάποτε, προτού μεγαλώσει και όλα αυτά αρχίσουν να χάνονται. Η συνάντησή της με την νεαρή Σέλμπι θα δώσει εκ νέου νόημα στη ζωή της Αϊλίν που αποφασίζει τελικά να το παλέψει. Και ταυτόχρονα, αποφασίζει να κάνει τον κόσμο έναν καλύτερο μέρος για να την μικρή προστατευόμενή της.

Πολύ πριν η Πάτι Τζέκινς καταπιαστεί με μεγάλα και φιλόδοξα blockbuster όπως το «Wonder Woman», είχε αφήσει τρομακτική αίσθηση με την κινηματογραφική αφήγηση αυτής της ιστορίας, της ιστορίας της πόρνης Αϊλίν και το πως εξελίχθηκε σε μια κατά συρροήν δολοφόνος, αποφασισμένη να σκοτώσει όσους περισσότερους άντρες μπορούσε από εκείνους που ήταν τόσο βλαπτικοί για την ίδια και για κάθε άλλη γυναίκα: τους πελάτες της.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο του «Monster» -όπως ονομάστηκε κάπως προβοκατόρικα εκείνη η ταινία της Τζέκινς- κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία την παράσταση η Σαρλίζ Θερόν. Μόνο που είναι μια Σαρλίζ Θερόν που δεν έχουμε συνηθίσει. Μόλις στα 29 της χρόνια τότε, αν και κατά γενική ομολογία μια από τις πιο όμορφες γυναίκες που κυκλοφορούσαν στο Χόλιγουντ, η Θερόν άλλαξε αποφασιστικά στην εμφάνισή της για να υποδυθεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας, πήρε κιλά, «τσαλάκωσε» το πρόσωπό της, παρουσίασε στην οθόνη έναν χαρακτήρα που σε έπειθε πως έχει περάσει από χίλια κύματα στη ζωή της.

Τι βλέπουμε σήμερα, χωρίς συνδρομή: Ρεσιτάλ ερμηνείας της υπέροχης Σαρλίζ Θερόν...

Η καταπληκτική ερμηνεία της Σαρλίζ Θερόν στον πιο κόντρα ρόλο της καριέρας της, αυτονόητα της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου εκείνη τη χρονιά. Φυσικά, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο «έλαμπε» και πάλι από την ομορφιά, δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον ρόλο που είχε «ζωντανέψει» στο «Monster».

Σε περίπτωση που έχει ξεφύγει σε κάποιον αυτή η παράδοξη ιστορία μιας κατά συρροήν δολοφόνου μπορεί πανεύκολα να την δει στο Ertflix όπου φιγουράρει ως τμήμα της τόσο αξιοσημείωτης ταινιοθήκης του.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όμως, προσοχή: σε περίπτωση που ακούτε τη φράση «κατά συρροήν δολοφόνος» και πιστεύετε πως πρόκειται για ένα τυπικό θρίλερ, μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστείτε για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το «Monster» είναι πρώτα και κύρια μια ταινία έντονου κοινωνικού προβληματισμού, πολύ περισσότερο δράμα χαρακτήρων και μετά όλα τα υπόλοιπα. Δεν μειώνει αυτό την αξία της, κάθε άλλο.

Απλά η Τζέκινς δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή έκπτωση στο σχόλιο που θέλει να αποτυπώσει αναφορικά με τις δυσκολίες της γυναικείας παρουσίας στην σύγχρονη κοινωνία. Καλό θα είναι να προετοιμαστείτε λοιπόν για μια ταινία – αληθινή γροθιά στο στομάχι…