To νούμερο 1 του Netflix τα σπάει: Η Τόνι Κολέτ σε ερμηνειάρα ζωής...
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

To νούμερο 1 του Netflix τα σπάει: Η Τόνι Κολέτ σε ερμηνειάρα ζωής…

Crime drama να το πιεις στο ποτήρι με μια αδικημένη ηθοποιάρα να ηγείται...

Η Τόνι Κολέτ είναι ηθοποιάρα. Πρόκειται για τρομακτικό ερμηνευτικό ταλέντο, για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις του Χόλιγουντ: η τύπισσα μπορεί να σηκώσει ρόλους που κουβαλάνε απίστευτη απαιτητικότητα μόνο με την εκφραστικότητά της. Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ αδικημένη περίπτωση: μέχρι το «Hereditary», το horror στο οποίο έλαμψε και έγινε πιο γνωστή σε μαζικότερα κοινά, το όνομά της καταλάμβανε πολύ λιγότερο χώρο από όσο αντιστοιχούσε στις δυνατότητές της.

Η Τόνι Κολέτ θα μπορούσε να είναι και ο μοναδικός λόγος που αξίζει να δει κανείς το «Pieces of Her», το νέο αστυνομικό θρίλερ οκτώ επεισοδίων που ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Netflix. Θα μπορούσε αλλά δεν είναι ο μοναδικός λόγος: διότι η σειρά αυτή καταφέρνει να σε κάνει να κολλήσεις με την πλοκή της και να διψάς για το που θα καταλήξει μόλις από το πρώτο δεκάλεπτό της: σε πιάνει από τα μούτρα με την ένταση που χτίζει πριν καλά καλά προλάβεις να προσαρμοστείς και δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ποτέ.

Ήδη η σειρά βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας προτιμήσεων του ελληνικού Netflix και αναμφίβολα το αξίζει και με το παραπάνω. Το στόρι εστιάζει στη Λόρα Όλιβερ (την οποία ερμηνεύει η Τόνι Κολέτ) και την κόρη της, Άντι. Οι δυο τους τρώνε σε ένα εστιατόριο στην μικρή κωμόπολη που ζουν όταν ένας τύπος από το πουθενά βγάζει ένα όπλο και αρχίζει να πυροβολεί τους ανυποψιάστους πελάτες. Η Λόρα συμπεριφέρεται απέναντί του με τρόπο που μόνο στο ήσυχο προφίλ της δεν ταιριάζει: τον αφοπλίζει, τον σκοτώνει, γίνεται η ηρωίδα της πόλης. Αντιδρά λες και κουβαλάει μεγάλη εμπειρία από τέτοια περιστατικά.

Χωρίς την όρεξή της, η Λόρα αποκτά τεράστια δημοσιότητα, το πρόσωπο της γίνεται γνωστό σε όλη την Αμερική. Και φαίνεται πως κάποιοι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν αυτό φτάνοντας στην πόλη με σκοπό να την σκοτώσουν. Όπως όλα δείχνουν, η Λόρα δεν είναι αυτή που ξέρει η κόρη της. Το παρελθόν μοιάζει πολύ περιπετειώδες, κάτι κρύβει από τα παλιά.

Μητέρα και κόρη θα πρέπει να επιβιώσουν σε μια συνθήκη παράδοξη: η μικρή και ήσυχη πόλη τους δεν είναι πια τόσο αθώα και τόσο ασφαλείς. Και ταυτόχρονα, θα πρέπει να ξαναγνωριστούν: η κόρη πρέπει να διαχειριστεί το γεγονός ότι δεν γνώριζε ποτέ την αλήθεια για την μάνα της, η τελευταία θα πρέπει να αποφασίσει θα συνεχίσει να προστατεύει την κόρη της από το παρελθόν της ή πλέον θα πει την αλήθεια.

Βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέως crime βιβλίων, Κάριν Σλότερ, με τους παραγωγούς των «Big Little Lies» και «The Undoing» να βρίσκονται πίσω από τη σειρά και την Μίνκι Σπίρο του «Jessica Jones» να κάθεται στην σκηνοθετική καρέκλα, το «Pieces of Her», εκτός από μια εξαιρετική crime ιστορία αποτελεί και μια εμβάθυνση στην πάντα ιδιαίτερη σχέση των μανάδων και των κορών τους, του τρόπου που διαμορφώνονται οι ψυχολογικές δυναμικές ανάμεσά τους σχεδόν δομικά με τη σχέση τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Κολέτ δήλωσε πρόσφατα στη Vogue ότι το «Pieces of Her» ήταν πιο «απαιτητικό» συναισθηματικά από ότι περίμενε. «Δεν είχα ιδέα πόσο έντονο θα ήταν και ήμουν πραγματικά εξαντλημένη στο τέλος. Νομίζω ότι άφησα τον εαυτό μου να ξεγελαστεί, γιατί μπορεί να μην είχα συμφωνήσει αν ήξερα πού θα οδηγούσε όλο αυτό», είπε αρχικά και συνέχισε:

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

«Θα έπληττα αν υποδυόμουν πιο απλές γυναίκες. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που «σκάβουν βαθια» και είναι πρωταγωνιστές της ζωής τους: οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι. Κάνουμε τόσες επιλογές και τώρα ήρθε η ώρα της Λόρα να αναλάβει τη δική της ευθύνη».