9/10 δεν το γνωρίζουν: Εσύ ξέρεις γιατί όλες οι υπηρέτριες στις ελληνικές ταινίες λέγονται «Μαρίες»;
Βρείτε μας στο

Αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Ταινίες που έχουμε δει και ξαναδεί, ταινίες που όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ένα από τα μυστήρια του ελληνικού κινηματογράφου που σίγουρα έχουν προσέξει πολλοί, χωρίς όμως να κατορθώσουν να βρουν την απάντηση είναι ο… «γρίφος της Μαρίας».

Αν φέρετε στο μυαλό σας την πλειονότητα των ελληνικών ταινιών στις οποίες υπήρχε ρόλος υπηρέτριας μεταξύ των χαρακτήρων θα διαπιστώσετε με έκπληξη ότι το όνομα της ήταν Μαρία. Τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων διότι υπήρχαν και οι εξαιρέσεις (Κατίνααα σαλαμάκι) που επιβεβαίωναν τον… κανόνα της Μαρίας.

Αλήθεια έχει πάει ποτέ το μυαλό σας στο λόγο που συνέβαινε αυτό; Γιατί τα συγκεκριμένα κορίτσια άκουγαν στο όνομα Μαρία; Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης έρχεται να μας λύσει την απορία, απαντώντας στο ερώτημα μας.

Το Menshouse.gr εγκαινιάζει σήμερα τη συνεργασία του με το κανάλι Kastalia με ένα βίντεο που λύνει ένα… αιώνιο ερώτημα. Δείτε και ακούστε την απάντηση στο απολαυστικό βίντεο που ακολουθεί.