Λάθη στις ελληνικές ταινίες: Πρόσεξες ποτέ τι φαίνεται μέσα στον καθρέφτη στην «Κυρά μας τη μαμή»;
Βρείτε μας στο

Παλιός, καλός, ελληνικός κινηματογράφος. Ταινίες που μας μεγάλωσαν, ταινίες που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά. Καλή ώρα σαν την «Κυρά μας, τη μαμή», την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου με τη μοναδική, Γεωργία Βασιλειάδου.

Η υπόθεση γνωστή: Ο Λυκούργος Μπέκος (Ορέστης Μακρής), συνταξιούχος γιατρός του Ι.Κ.Α., αποφασίζει να εγκατασταθεί με την οικογένειά του στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του, όπου και ανοίγει ιατρείο. Έρχεται, όμως, σιγά-σιγά σε σύγκρουση με την Καλλιόπη Μουστάκη (Γεωργία Βασιλειάδου), τη μαμή του χωριού και τις ανορθόδοξες ιατρικές πρακτικές της, δηλαδή τα ξεματιάσματα και τα φυλακτά.

Κι ενώ τα ευτράπελα διαδέχονται το ένα το άλλο, με τις ατάκες της Βασιλειάδου να … γράφουν οι πολύ παρατηρητικοί πρόσεξαν μια μικρή λεπτομέρεια που ξέφυγε από τον Αλέκο Σακελλάριο.

Είναι μια από τις πρώτες σκηνές τις ταινίας, στο ιατρείο. Ο σκηνοθέτης είδε τον καθρέφτη, δεν είδε όμως τι φαινόταν μέσα από τον καθρέφτη. Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia, (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έρχονται στο menshouse.gr) έχουν την απάντηση.

Δείτε την στο απολαυστικό βίντεο που ακολουθεί.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της