Στην τριάδα των κορυφαίων της χρονιάς: Ξεκίνα απόψε την καταιγιστική σειρά που σε κερδίζει από το πρώτο επεισόδιο (Vid)
Βρείτε μας στο

Τα ζώα μου αργά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ο τίτλος Slow Horses που συνοδεύει τη σειρά του Apple TV+ που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου και μας πάει στο Λονδίνο, στα γραφεία μιας μυστικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

Όχι, δεν είναι η MI6 όπου μπορεί κανείς να πετύχει τον James Bond. Είναι η MI5, όπου έχουν μαζευτεί όλοι οι τιμωρημένοι των άλλων υπηρεσιών και κάνουν καταναγκαστική θητεία σε ένα γραφείο που μπορεί δίκαια να θεωρηθεί ως ο απόπατος των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Τζάκσον Λαμπ είναι ένας πράκτορας με μεγάλη θητεία που όμως έχει καταλήξει να είναι ένα ρεμάλι. Έχει κάνει αυτή την σκουπιδότρυπα που του έχουν παραχωρήσει για αρχηγείο της υπηρεσίας σπίτι του, πίνει από το πρωί ως το βράδυ, τις αμολάει μπροστά στους υφισταμένους του και τους βάζει να καθαρίζουν τη λέκανη μετά την πρωινή του επίσκεψη.

We Own This City: Αν θεωρείς το The Wire την κορυφαία σειρά του 21ου αιώνα, τότε πού να δεις αυτό που φέρνει το HBO

Slow Horses σύμφωνα με το μετρ του είδους Μικ Χέρον, είναι όλοι οι πράκτορες που έχουν διαπράξει κάτι πέραν του καθήκοντος τους, εν ώρα καθήκοντος, δηλαδή εμπόριο ναρκωτικών, ασέλγεια, είναι υπό την επήρεια μέθης, έχουν εμπλακεί πολιτικά ή έχουν προδώσει το καθήκον τους.

Σε αυτόν τον οχετό που ονομάζεται Slough House έχει καταλήξει ο πράκτορας Ρίβερ Καρτράιτ μετά από μια αποτυχημένη απόδοση σε άσκηση τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ. Ο Ρίβερ έχει πέσει σε δυσμένεια, όμως συμβαίνει κάτι που του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Στη Βρετανία αναπτύσσεται έντονα ένα ρατσιστικό κίνημα που απορρίπτει όσους δεν είναι λευκοί και γεννημένοι στη χώρα. Έτσι, Ινδοί, Πακιστανοί κλπ, ακόμα κι αν είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς, δεν θεωρούνται ντόπιοι και μπαίνουν στο στόχαστρο μιας ομάδας που λέγεται Sons of Albion, δηλαδή Γιοι της Αλβιόνας.

Non-stop απόλαυση: 7 σειρές για όλα τα γούστα για να δεις back to back στις διακοπές του Πάσχα

Παραδόξως, αν και κατηγορούν τους Ισλαμιστές για τα πάντα, αναρτούν βίντεο από απαγμένους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως κάνουν οι τζιχαντιστές και ανακοινώνουν πως θα τους δολοφονήσουν.

Ένας εξ αυτών απαγάγεται από μια συμμορία ρατσιστών που έχει υποκινήσει ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης και ο Ρίβερ θα ενώσει τα κομμάτια του παζλ για να βρει που καταλήγει αυτή η υπόθεση και πως τελικά πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο και βαθύτερο.

Το Slow Horses χαρακτηρίζεται ως η επάνοδος του spy thriller, του espionage drama, έχοντας τις απαραίτητες δόσεις δράσης. Έχει όμως κι έναν φλεγματικά υπέροχο Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του ξεπεσμένου Λαμπ που διατηρεί ακόμα το ακονισμένο μυαλό για να βρίσκει τις λύσεις, παρόλο που ηγείται μιας ανίκανης ως επί το πλείστον μονάδας.

Στα αξιοσημείωτα πως μέρος του σεναρίου έχει γράψει ο Will Smith, κάτι που σίγουρα δεν βοήθησε την σειρά να πάρει περισσότερη προβολή, αλλά αντιθέτως για σειρά Apple TV είχε ελάχιστη προώθηση.