Dr Strange
Βρείτε μας στο

Από το φινάλε του Endgame είχε γίνει ξεκάθαρο πως οι επόμενες φάσεις του MCU θα είχαν δύο ηγέτες, δύο εκφραστές: τον Spider-Man και τον Dr Strange. Μέσα σε δύο ταινίες έγινε ξεκάθαρο πως ο δεύτερος θα ανοίξει όλες τις πόρτες για να εξελιχθεί το πολυσύμπαν.

Το Dr Strange In The Multiverse of Madness είναι η ταινία-ορόσημο για τη νέα εποχή της Marvel. Είναι η ταινία που της επιτρέπει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να χρειάζεται να σπάσει το κεφάλι της. Μπορεί να δικαιολογήσει την επιστροφή χαρακτήρων που σε προηγούμενες ταινίες πέθαναν, μπορεί να κάνει όσους συνδυασμούς θέλει.

Μικρή παύση εδώ. Καθώς θα μιλήσουμε για το Dr Strange 2, είναι αδύνατο να αποφύγουμε τα spoiler. Αν δεν έχεις δει την ταινία, πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς αν αντέχεις να σου αποκαλυφθούν πράγματα. Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Μπορείς να βάλεις τη σελίδα στα Αγαπημένα σου, να την κλείσεις, να δεις την ταινία και να επανέλθεις.

Προχωράμε.

Για όσους λοιπόν συνεχίζουμε μαζί, το Dr Strange εισήγαγε επιτέλους τους Fantastic Four και τους X-Men στο MCU, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα expand σε ηθοποιούς και σε πιθανότητες.

Μπορεί οι παλιοί σκηνοθέτες να κράζουν τις ταινίες της Marvel, αλλά όλος ο καλός κόσμος θα παρελάσει από τις ταινίες της.

Στο Dr Strange είδαμε την Charlize Theron και τον John Krasinski να γίνονται μέλη αυτού του πολυσύμπαντος. Συνήθως η Marvel παρουσιάζει πιλοτικά έναν ηθοποιό σε συγκεκριμένο ρόλο, αλλά στη συνέχεια μπορεί να προβεί σε διαφορετική επιλογή αν δει ότι το κοινό δεν ανταποκρίνεται. Όπως έγινε με τον Thanos.

Για τον Krasinski πάντως η υποδοχή του ως Mr. Fantastic ήταν ενθουσιώδης και ήδη οι σκέψεις καταλήγουν στο να κλείσει η συμφωνία για να αναλάβει τον ρόλο και να σκηνοθετήσει κιόλας την επόμενη ταινία Fantastic Four.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Στο Dr Strange In The Multiverse of Madness βλέπουμε και τον Professor X του Patrick Stewart, η είσοδος του οποίου, σε συνδυασμό με την παρουσία του Reed Richards/Mr. Fantastic, δίνει το έναυσμα για την επέλαση των Illuminati Avengers.

Πρόκειται για μια ομάδα υπερηρώων από το πολυσύμπαν που αναφέρθηκαν πρώτη φορά σε κόμικ το 2005 και στη συνέχεια έγιναν σειρά από κόμικς. Ο Tony Stark είναι ο δημιουργός αυτής της τρόπον τινά Γερουσίας, ενώνοντας σε μια μορφή Συμβουλίου Προστασίας υπερηγέτες από διαφορετικά πεδία και κόσμους, για να προστατεύσουν τη Γη.

Οι Illuminati αποτελούνται από τον Namor, άρχοντα του Ωκεανού, τον Stark, τον Reed Richards, τον Black Bolt από τους Inhumans, τον Dr Strange και τον Professor X. Το 2013, σε μια νέα σειρά από κόμικς, οι Illuminati γίνονται New Avengers με τον Black Panther να προσθέτει στο Συμβούλιο τον Captain America και τον Beast, που αντικαθιστά τον Professor X΄που πεθαίνει.

Ο T’Challa βλέπει την καταστροφή μιας άλλης Γης σε ένα άλλο Σύμπαν και αυτό είναι η αρχή των λεγόμενων «εισβολών», δηλαδή γεγονότων του MCU όπου οι ήρωες καλούνται να πάρουν επιλογές σε διλήμματα που σημαίνουν τον θάνατο κάποιων για τη ζωή κάποιων άλλων. Οι Illuminati θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο αν θα σώσουν τη δική τους Γη ή τη Γη που είδε ο Black Panther να καταστρέφεται σε ένα άλλο Σύμπαν.

Ο Richards και ο Black Panther έχουν φτιάξει γι΄αυτό το σκοπό μια βόμβα έκρηξης της πραγματικότητας, όμως κανείς δεν θέλει να πατήσει το κουμπί. Εκτός από τον Namor που δείχνει ανυπακοή και το πατάει, με αποτέλεσμα να εξοριστεί και να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Thanos στην καταστροφή των Γαιών σε άλλα Σύμπαντα.

Αυτές οι εισβολές λοιπόν είναι που οδηγούν στους Μυστικούς Πολέμους (Secret Wars). Για πολλούς θα είναι η κατάληξη της 5ης Φάσης του MCU, που θα τη δούμε λογικά μετά το 2025.

Οι Μυστικοί Πόλεμοι είναι το αποτέλεσμα της δράσης του Beyonder, μιας οντότητας που παρατηρεί από μια άλλη διάσταση το πολυσύμπαν, που εντυπωσιάζεται από τους υπερήρωες της Γης και αποφασίζει να χτίσει έναν κόσμο, το Battleworld, έναν πλανήτη σε ένα μακρινό γαλαξία, και να τηλεμεταφέρει εκεί ήρωες και villains.

Έχοντας τοποθετήσει εκεί εξωγήινα όπλα και τεχνολογία, ο Beyonder τους βάζει να σκοτωθούν μεταξύ τους και αυτοί που θα νικήσουν, θα έχουν όλα όσα επιθυμούν.

Έτσι, βλέπουμε Captain America, Captain Marvel, Hawkeye, Iron Man, She-Hulk, Thor, Wasp και Hulk από τους Avengers, Human Torch, Mister Fantastic και The Thing από τους Fantastic Four, Spider-Man, Spider-Woman και τους Colossus, Cyclops, Nightcrawler, Professor X, Rogue, Storm, Wolverine, και Lockheed the Dragon από τους X-Men, με τον Magneto να εισέρχεται επίσης, αρχικά ως ήρωας, μετά ως villain.

Σε αυτή τη λίστα θα ήταν και ο Deadpool, όμως η Wasp επείσε τους πάντες να μην τον συμπεριλάβουν.

Στην πλευρά των villains υπάρχουν οι Absorbing Man, Doctor Doom, Doctor Octopus, Enchantress, Kang the Conqueror, Klaw, Lizard, Molecule Man, Titania, Ultron, Volcana και Wrecking Crew, ενώ είναι και ο Galactus που στην πορεία λειτουργεί αυτόνομα.

Φανταστείτε λοιπόν όλους αυτούς σε μία ταινία. Το Endgame θα ωχριά μπροστά σε αυτή τη μίξη που στα κόμικς καταλήγει με νίκη των υπερηρώων και με τον Mr. Fantastic να φτιάχνει ένα portal τηλεμεταφοράς όλων πίσω στο σπίτι τους. Στην κινηματογραφική αποτύπωση όμως, πολλά μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, το Dr Strange 2 είναι το επίκεντρο του MCU και ο Dr Strange ο πιο σημαντικός χαρακτήρας αυτή τη στιγμή.