«Αυτα απαίτησε ο Τομ Κρουζ για να επιστρέψει»: Ο σκηνοθέτης του «Top Gun: Maverick» εξομολογείται... (Vid)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

«Αυτα απαίτησε ο Τομ Κρουζ για να επιστρέψει»: Ο σκηνοθέτης του «Top Gun: Maverick» εξομολογείται… (Vid)

Το Menshouse εξασφάλισε πανελλαδική αποκλειστικότητα των δηλώσεων του Joseph Kosinski, σκηνοθέτη του πολυαναμενόμου «Top Gun: Maverick» που έρχεται στα μέρη στις 25/05 από την Odeon, και σας τις παρουσιάζει.

Καθόρισε την δεκαετία του ’80 όσο ελάχιστες ταινίες. Για την ακρίβεια, δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως ένα σωρό κόσμος, είτε βίωσε τα 80s είτε τα αγάπησε ετεροχρονισμένα ως ανάμνηση που ποτέ δεν έζησε, ταυτίζει την κινηματογραφική εκείνη δεκαετία με το εν λόγω φιλμ.

Ο λόγος για το «Top Gun» του 1986, την ταινία από την οποία προέκυψε το σάουντρακ μιας ολόκληρης εποχής, που έκανε την αεροπορία να φαντάζει κουλ, που ανάγκασε κόσμο και κοσμάκη να ταυτιστεί με την «τρέλα», να αγαπήσει την… αγάπη και να απενοχοποιήσει την μελαγχολία.

Ο νεαρός τότε Τομ Κρουζ άλλωστε βρισκόταν στις πιο ανέμελες ερμηνευτικές του στιγμές, υπήρξε ο ιδανικός για ερμηνεύσει τον παλαβιάρη αλλά γενναίο Maverick και ο Τόνι Σκοτ -ο θρυλικός αδερφός του Ρίντλεϊ- ο καταλληλότερος για να φέρει εις πέρας ένα τόσο σημαντικό και ταυτόχρονα, πέρα για πέρα διασκεδαστικό επίτευγμα.

Πέρασαν από τότε 36 χρόνια. Ο μεγάλος Τόνι Σκοτ μας έχει πια αφήσει, ο Τομ Κρουζ έχει μπει για τα καλά στη μέση ηλικία, η σύγχρονη γενιά ηθοποιών είτε δεν είχε γεννηθεί καν είτε… μπουσουλούσε όταν το «Top Gun» σάρωνε. Και όμως, με το 2022 να οδεύει πλέον στα μισά του, το βαρύ σαν ιστορία όνομα επανέρχεται στα σινεμά με ένα πολυαναμενόμενο σίκουελ.

Το «Top Gun: Maverick» το περιμένουμε έτσι κι αλλιώς πως και πως τα τελευταία χρόνια. Η αναβολή που πήρε η κυκλοφορία του λόγω κορωνοϊού μας πρίζωσε παραπάνω. Αλλά επιτέλους, η στιγμή κοντοζυγώνει, σχεδόν έφτασε! Στις 25 Μαΐου, η Odeon φέρνει στα ελληνικά σινεμά τη μεγάλη επιστροφή του Maverick.

«Αυτα απαίτησε ο Τομ Κρουζ για να επιστρέψει»: Ο σκηνοθέτης του «Top Gun: Maverick» εξομολογείται... (Vid)

Το Menshouse φιλοξενεί σε πανελλαδική αποκλειστικότητα δηλώσεις του σκηνοθέτη που κλήθηκε να αναβιώσει το σύμπαν και να συνεχίσει την ιστορία του θρυλικού πρώτου, του Joseph Kosinski.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Η σύνοψη της ταινίας:

Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο Πιτ ‘’Μάβερικ’’ Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά. Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Μάβερικ αντιμετωπίζει τον Υπολοχαγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ), γιο του μακαρίτη φίλου του Μάβερικ αλλά και τον αξιωματικό παρακολούθησης Υπολοχαγό Νικ Μπράντσο, γνωστούς με τα ψευδώνυμα ‘’Ρούστερ’’ και ‘’Γκουζ’’ αντίστοιχα.

\Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

Σκηνοθεσία: Τζόσεφ Κοσίνσκι Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ, Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Γκλεν Πάουελ, Λιούις Πούλμαν, Τσαρλς Πάρνελ, Μπασίρ Σαλαχούντιν, Μόνικα Μπάρμπαρο, Τζέι Έλις, Ντάνι Ραμίρεζ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις και Εντ Χάρις