Netflix
Βρείτε μας στο

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, το Netflix ανακοίνωνε πως τα Φιλαράκια θα έπαυαν να βρίσκονται στην πλατφόρμα του με το που έμπαινε το 2022. Αυτό βέβαια δεν αφορούσε την Ελλάδα και κάποις ευρωπαϊκές αγορές.

Αργά ή γρήγορα όμως, ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ, συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Καθώς το HBO αγόρασε τα δικαιώματα για τη σειρά, ήταν αναμενόμενο πως δε θα μείνουν πολλά οχυρά για το Netflix εν ευθέτω χρόνω.

Το HBO Max είχε το μονοπώλιο όπου κι αν ήταν διαθέσιμο, όμως το Netflix είχε μέχρι χθες κρατήσει πολλές σημαντικές αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Πέρασε όμως ο καιρός και το HBO Max ετοιμάζεται για λανσάρισμα στην Ελλάδα σε μερικές εβδομάδες, οπότε το Netflix γνώριζε πως θα είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα από δω και πέρα.

Έτσι, στην 30η Μαΐου τα Φιλαράκια έγιναν παρελθόν για το Netflix μετά από μια 4ετία που είχε τα δικαιώματα και πλέον έχουν μείνει λίγες αγορές που να τα προβάλλει – ανάμεσα τους και η Ουκρανία που δεν μπορεί να τα απολαύσει και κανείς.

Αυτή η απώλεια είναι χτύπημα για το Netflix που το γνώριζε, το περίμενε, αλλά δεν φανταζόταν πως θα έρθει σε μια χρονική στιγμή που έχει να αντιμετωπίσει τόσα άλλα προβλήματα και χωρίς να έχει βρει κάτι να αποτελέσει ένα παυσίπονο. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απωλέσει το Big Bang Theory και το Modern Family.

Στην πορεία πρόσθεσε το The Office, ενώ έχει και το Brooklyn Nine Nine. Όσο δυνατά κι αν είναι και τα δύο, στην Ελλάδα τα Φιλαράκια είναι ένα καθεστώς, μια αυτοκρατορία και εν όψει του ερχομού του Disney+ στις 14 Ιουνίου, προβλέπεται να γίνει μια μεγάλη έξοδος αλά Shawshank Redemption από συνδρομητές, που θα μετακομίσουν στον ανταγωνισμό και πιθανότατα να έχουν το Netflix για έκτακτες περιπτώσεις, όπως η 2η σεζόν του Stranger Things.

To μέλλον του στην Ελλάδα πάντως δεν προβλέπεται και αισιόδοξο ως προς την επέκταση του σε νέους συνδρομητές.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)