Στριμάρει ήδη: Το αστυνομικό του Netflix που έχει χαλάσει κόσμο δεν χάνεται απόψε (Vid)
Βρείτε μας στο

Netflix. Ισπανική Παραγωγή. Σειρά μιας σεζόν. Αστυνομικό είδος. Μεταξύ μας, υπάρχουν συνδυασμοί μέσα στον χώρο των ταινιών και των σειρών που να είναι πιο ελκυστικοί από τον συνδυασμό αυτής της τετράδας; Στα μέρη μας τουλάχιστον και με βάση τα γούστα του εν Ελλάδι κοινού μπορούμε να το πούμε με σιγουριά: ελάχιστα πράγματα μπορούν να ανταγωνιστούν τέτοιον συνδυασμό.

Υπό αυτή την έννοια, μοιάζει πραγματικά παράλογο το πόσο λίγη συζήτηση έχει γίνει για το «Entrevías: Σκληροί Δρόμοι», αυτή την νέα ισπανική αστυνομική σειρά που ντεμπούταρε μέσα στον Μάιο στο Netflix και η οποία καταπιάνεται με την ιστορία ενός άντρα που πρέπει να προστατεύσει την εγγονή του από τον εγκληματικό υπόκοσμο στη γειτονιά του.

Η λέξη «Entrevías», που βρίσκεται στον τίτλο προσδιορίζει το όνομα μιας γειτονιάς στη Μαδρίτη όπου και εξελίσσονται τα πάντα. Η σειρά αφηγείται την ιστορία του πρώην στρατιωτικού Τίρσο Άμπαντος, ενός… κάπως μπούμερ τύπου, λίγο συντηρητικού και λίγο παλιομοδίτη. Ο Τίρσο έχει στην κατοχή του ένα κατάστημα σιδηρικών στην φτωχή και πέρα για πέρα επικίνδυνη γειτονιά της Μαδρίτης που αναφέρεται στον τίτλο.

Πρόκειται για έναν μοναχικό και ψυχρό άντρα, σχεδόν ανίκανο να δείχνει αγάπη και στοργή, αφοσιωμένο μόνο στο μαγαζί του. Τελικά οι συγκυρίες θα τα φέρουν έτσι που αναγκάζεται να αναλάβει την ευθύνη της την εγγονής του, μιας πιτσιρίκας βιετναμέζικης καταγωγής που με πνεύμα αντιδραστικό. Και κάπως έτσι, η τακτοποιημένη ζωή του θα αλλάξει αποφασιστικά με αυτή την νέα ευθύνη που εδραιώνεται στην καθημερινότητά του.

Στριμάρει ήδη: Το αστυνομικό του Netflix που έχει χαλάσει κόσμο δεν χάνεται απόψε (Vid)

Φυσικά, η συνύπαρξη ανάμεσα σε παππού και εγγονή δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση και οι δυο τους διαρκώς συγκρούονται. Οι χαρακτήρες των δυο πρωταγωνιστών δεν είναι ακριβώς ταιριαστοί, ενώ οι κακές παρέες που πιάνει η νεαρή κοπέλα στην κακόφημη γειτονιά θα την οδηγήσουν σε μπαλάδες αφού πέφτει θύμα των εμπόρων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στην προσπάθεια να την φέρει στο σωστό δρόμο, ο Τίρσο θα αναλάβει δράση: θα βγει απ’ τη ρουτίνα του μαγαζιού και θα λάβει τον ρόλο του ήρωα της διπλανής πόρτας, εκείνου που αντιστέκεται στα μέλη της συμμορίας που κάνουν κουμάντο στους δρόμους. Γνωρίζει βέβαια πως όλα αυτά μόνο μπελάδες θα του φέρουν αλλά είναι αποφασισμένος να το πάει στα άκρα για την εγγονή του, που μπορεί να τον ταλαιπωρεί αλλά ταυτόχρονα τον έχει αλλάξει προς το καλύτερο…

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Πέρα και έξω από την τυπική ιστορία μετεξέλιξης, είναι μια πολύ γοητευτική δημιουργία διότι βλέποντάς την κατανοείς την μικροκαθημερινότητα μιας κακιάς γειτονιάς της ισπανικής πρωτεύουσας; αν μη τι άλλο το να βλέπουμε την σκληρή πλευρά της Μαδρίτης αντί την αστραφτερή της πρόσοψη είναι κάτι πολύ ελκυστικό. Συν τοις άλλοις, παραπλεύρως της αστυνομικής πλοκής αναδύεται και ένα coming of age στόρι με κεντρική φιγούρα την μικρή πρωταγωνίστρια.

Ήδη όσοι το έχουν δει ζητάνε και δεύτερη σεζόν. Για την ώρα, η πρώτη στριμάρει στο Netflix.