4 υπεραρκετοί λόγοι για να μην ξαναδούμε το Prison Break
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

4 υπεραρκετοί λόγοι για να μην ξαναδούμε το Prison Break

Καλό παλικαράκι ο Γουεντγουόρθ Μίλερ, ωραίο και το Prison Break, αλλά τώρα μεταξύ μας είμαστε. Λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει. Σ΄αρέσει να τρως ξαναζεσταμένη φαγητό; Ακόμα κι αν είναι μπριζόλες.

Εκνευρίζομαι απίστευτα όταν κάποιος μου αναθέτει τον ρόλο του partypooper όταν αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Η περίπτωση του Prison Break ΔΕΝ ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Μου βγαίνει εντελώς φυσικά να σας την σπάσω, κι αφού μου δίνεται το βήμα θα το κάνω δίχως φόβο και πάθος. Τις 4 σεζόν που παίχτηκε η σειρά τις είδα εντελώς αποσπασματικά. Κάτι που σημαίνει πως δεν πρόλαβα να πιάσω μια ροή. Να εμπλακώ με το συναισθηματικό κομμάτι της. Μπορώ όμως να αναγνωρίσω ότι ήταν μια καλή σειρά. Καταλαβαίνω απόλυτα και το δέσιμο του ελληνικού κοινού. Μην ξεχνάμε ότι ήρθε σε μια εποχή που δεν θα μας χαρακτήριζες πολύ εξοικειωμένους με την αμερικανική τηλεόραση.

Όλα καλά ως εδώ. Πριν από κάμποσους μήνες – ίσως να έγινε και χρόνος – έγινε γνωστό ότι το Prison Break θα επιστρέψει με τον πέμπτο του κύκλο. Οκ, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος ότι ζούμε στην εποχή της Μαρμότας, εκεί όπου οι παλιές επιτυχίες προσφέρουν την ευκαιρία για safe επιλογές. Ξέρω και ότι η επένδυση με χρυσόσκονη νοσταλγίας στο κάθε τι που παράγεις αποτελεί πυρήνα, μιτοχόνδριο και χυμοτόπιο του μάρκετινγκ.

Ισχύουν όλα αυτά, υπήρξε χρονικό διάστημα επαρκές ώστε η νοσταλγία να αγγίξει και το Prison Break; Καθώς φαίνεται η απάντηση είναι αποφατική και όσο το παλεύω, τόσο δεν καταλήγω σε μια λογική εξήγηση!

Έτσι, επέλεξα μια πιο ριζοσπαστική οδό, ως πνεύμα αντιλογίας που τρώγεται με τα ρούχα του. Πού κατέληξα; Σε 4 λόγους που απολυταρχικά θεωρώ ότι κρίνονται υπεραρκετοί ώστε ο Μάικλ Σκόφιλντ να συνεχίζει την ανέμελη ζωή του μακριά από την τηλεόραση.

4 υπεραρκετοί λόγοι για να μην ξαναδούμε το Prison Break

1. Τι ακριβώς έκανε ο Γουεντγουόρθ Μίλερ από το 2009 κι εφεξής; Τίποτα θα έλεγα αβίαστα, αλλά ας μην γίνω αβίαστα κακός. Είχε έναν ρόλο σε δύο Resident Evil, άντε να βάλουμε στη ζυγαριά και το The Loft. Το πιο σημαντικό του πεπραγμένο είχε να κάνει με το coming out of the closet και το όποιο κουράγιο έδωσε σε ανθρώπους για να πάψουν να ντρέπονται. Καμία σχέση δηλαδή με την τηλεόραση ή το σινεμά. Να πάμε σε μια motivational διάλεξη; Ναι. Να τον δούμε ξανά στην τηλεόραση; Πώς λέμε αδημονία; Κάτι πολύ μακριά από αυτό. Αφήστε δε που μεγάλο fanbase της σειράς ήταν γυναίκες που τρελαινόντουσαν για χάρη του. Τώρα που ξέρουν ότι είναι γκέι δε νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερη ζέση ή να μπορέσουν να υπερκεράσουν τον πραγματικό του εαυτό και να τον διαχωρίσουν από τον ήρωα Μάικλ Σκόφιλντ.

2. Γιατί ο Μάικλ Σκόφιλντ μας είπε αντίο – σε μας και στο παιδί του – με όγκο στον εγκέφαλο και ελάχιστο διάστημα να του απομένει. Γιατί βλέπουμε την Σάρα και τον γιο του να του αφήνουν λουλούδια στον τάφο!!!

Οι σεναριογράφοι ισχυρίζονται ότι δίνουν μια πολύ καλή εξήγηση για τους λόγους που είναι ακόμα ζωντανός. Να μαντέψω; Τελικά ο Σκόφιλντ δεν είχε πεθάνει πραγματικά, δεν είχε όγκο και τα εφηύρε όλα για να πάει σε μια αποστολή που δεν μπορούσε να την καταφέρει αλλιώς.

3. Το παράδειγμα του X-Files είναι αρκετά αποτρεπτικό. Ίδια στοιχεία, ίδιο δίκτυο. Το X-Files, το οποίο έμεινε στα πιτς για μεγαλύτερο διάστημα από το Prison Break, δεν μας έψησε ιδιαίτερα. Το γεγονός ότι από πίσω υπάρχει η αισθητική και το trademark του FOX, επίσης δεν το λες και λόγο για να πεις «the party is here».

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

4. Ο Μαχόουν δεν θα βρίσκεται στη σειρά.

4 υπεραρκετοί λόγοι για να μην ξαναδούμε το Prison Break

Οι υπεύθυνοι τόνισαν ότι δεν ήθελαν απλώς να τους επαναφέρουν όλους. Ο Γουίλιαμ Φίχτνερ δεν θα είναι μέρος του νέου καστ κι αυτό γιατί ο σεναριογράφος Σκέουρινγκ δεν είχε κάποιο ικανοποιητικό πλάνο στο μυαλό του ως προς το πως θα χωρέσει.

Ό,τι δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει και για το αποδέλοιπο κομμάτι του Prison Break!