Stranger Things
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Stranger Things: Το φινάλε της 4ης σεζόν θα σε σοκάρει

Αν προετοιμαζόσουν για μια τελεία, καλά έκανες. Απλά δεν είναι κάτω, αλλά άνω τελεία!

Από τα τέλη Μαΐου, όταν και κυκλοφόρησαν τα 7 από τα 9 επεισόδια της 4ης σεζόν του Stranger Things, το κοινό προετοιμαζόταν για ένα φινάλε της σειράς που θα έβαζε επιτέλους τελεία μετά από 6 χρόνια.

Ήταν το καλοκαίρι του 2016 που κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν και δεδομένου ότι υπήρξε ένα διάστημα σχεδόν 3 ετών ανάμεσα στην 3η και την 4η, αυτή η σχέση δείχνει να έχει τραβήξει παραπάνω απ΄όσο θα έπρεπε. Κι έτσι φαινόταν με τον τρόπο που τελείωσε η 3η σεζόν. Έτσι φαινόταν πως θα συμβεί με την 4η σεζόν.

Μέχρι που ήρθαν τα τελευταία 15 λεπτά του 9ου και καταληκτικού επεισοδίου της 4ης σεζόν, ώστε η 4η σεζόν να μην είναι και η τελευταία. Το Stranger Things θα ολοκληρώσει – αν και αμφιβάλλουμε πλέον γι΄αυτό – τη σχέση του με το κοινό κάπου το 2024, όταν και προβλέπεται να είναι έτοιμη προς θέαση η 5η σεζόν, που δεν έχει καν αρχίσει να γυρίζεται.

Η αλήθεια είναι πως πριν την 4η σεζόν νιώθαμε ότι είχαμε εξαντληθεί από την επιμονή στη συνέχιση της σειράς.

Αλλά αυτός ο κύκλος που ξεκίνησε τέλη Μαΐου και τελείωσε την 1η Ιουλίου με την κυκλοφορία δύο επεισοδίων διάρκειας 1.5 ώρας και 2.5 ωρών αντίστοιχα, δηλαδή δύο ταινιών, εξελίχθηκε τόσο καλά, τόσο απροσδόκητα καλά, που δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα οι αδερφοί Ντάφερ, δημιουργοί της σειράς, να δώσουν νόημα σε μερικά ακόμα επεισόδια. Σε μια ακόμα σεζόν.

Το 8ο και το 9ο επεισόδιο της 4ης σεζόν είναι δύο επεισόδια που θα μνημονεύονται για χρόνια. Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην ίδια τη σειρά, στο Netflix εν σύνολω και στις σειρές γενικότερα.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη απέναντι στον Βέκνα, η ομάδα του Stranger Things εξαπολύει μια επίθεση σε πολλά μέτωπα και αυτή η διαρκής εναλλαγή, λες και κάποιος πατάει τα κουμπιά σε ένα στούντιο ελέγχου και monitor και μεταφέρεται ο θεατής απότομα από το ένα πεδίο της μάχης στο άλλο.

Είναι μια διαρκής εναλλαγή σε σημεία εξέλιξης της πλοκής που αποτελεί χαρακτηριστικό του Stranger Things σε όλες τις σεζόν. Απλώς στις προηγούμενες 3, πάντοτε οδηγούσε σε μια ένωση δυνάμεων. Εδώ αυτό δε συμβαίνει και η παρέα χωρίζεται σε μικρές υποομάδες και αντιμετωπίζει διασκορπισμένη τον Βέκνα.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Κάτι μας λέει πως στην 5η σεζόν του Stranger Things, εφόσον είναι η τελευταία, θα είναι όλοι μαζί. Όσοι έχουν απομείνει, γιατί στο τέλος του 4ου κύκλου υπάρχει μια απώλεια και δυνητικά ακόμα μία.

Η 4η σεζόν έδειξε πάντως πως πάντοτε μπορεί να βρεθεί πεδίο, αν υπάρχει η φαντασία, το σενάριο, με τους δημιουργούς να έχουν ιδέα και για spin-off σειρά, όταν τελειώσει το Stranger Things.

Και το Netflix ξέρει ότι σε δύο χρόνια θα μπορέσει να κάνει ξανά δύο μέρη της 5ης σεζόν, ελπίζοντας πως ως τότε θα έχει επανακάμψει.