Για 81 λεπτά θα είσαι στην τσίτα: Η αγωνιώδης περιπέτεια που δεν θα σε αφήσει να πάρεις ανάσα στο Disney+
Βρείτε μας στο

Ο αείμνηστος Τζόελ Σουμάχερ υπήρξε ένας σκηνοθέτης που είδε την καριέρα του να χωρίζεται στα δύο: μετά την παταγώδη αποτυχία του «Batman and Robin» του 1997 συνέδεσε το όνομά του με την καταστροφή του Batman franchise, γεγονός που θα τον ακολουθούσε για πάντα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι ωστόσο που επισημαίνουν πως πέρα από αυτή την… ατυχή στιγμή, έχει γυρίσει ορισμένες πολύ διασκεδαστικές ταινίες, που είναι κρίμα να μένουν στην αφάνεια. Μια από αυτές είναι ξεκάθαρα το «Phone Booth», που στα ελληνικά κυκλοφόρησε με τον ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο τίτλο «Τηλε… Φονικός Θάλαμος» και η υπόθεση του οποίου πάει κάπως έτσι:

O Στου Σέπαρντ είναι ένας υπερεπιτυχημένος και πλούσιος μάνατζερ καλλιτεχνών. Επίσης ζει μια διπλή προσωπική ζωή, της οποίας το ένα μισό κρατάει κρυφό από τη γυναίκα του: έχει ερωμένη. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανεις, εκτός από την προσωπική του ζωή, είναι εξίσου ανειλικρινής και στη δουλειά του. Δεν θα λέγαμε, με άλλα λόγια, ότι είναι και πολύ συμπαθητικός τύπος.

Κάθε μέρα, ακριβώς την ίδια ώρα, πηγαίνει σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη Νέας Υόρκης και παίρνει τηλέφωνο την ερωμένη του, Πάμελα, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να εντοπίσει το τηλεφώνημα η γυναίκα του, Κέλι. Θα έρθει κάποια μέρα όμως, που δεν θα είναι μια ακόμη συνηθισμένη, ρουτινιάρικη μέρα για τον Στου. Το τηλέφωνο του θαλάμου χτυπάει ξαφνικά πριν εκείνος προλάβει να σχηματίσει το νούμερο της ερωμένης και -για κακή του τύχη όπως θα αποδειχθεί- αποφασίζει να το σηκώσει.

Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται η φωνή ενός μυστηριώδη άντρας, που όπως φαίνεται γνωρίζει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή του Στου. Μάλιστα, ο άγνωστος άντρας τον προειδοποιεί ότι τον σημαδεύει με το υψηλής τεχνολογίας όπλο του. Αν ο Στου τολμήσει να κατεβάσει το ακουστικό, ο άγνωστος ισχυρίζεται πως είναι αποφασισμένος να πατήσει τη σκανδάλη. Και το κόκκινο φωτάκι λέιζερ που σημαδεύει τον πρωταγωνιστή δείχνει πως ο μυστήριος αυτός τύπος είναι ένας δολοφόνος που μάλλον δεν αστειεύεται. Τι πρέπει να κάνει ο Στου για να την βγάλει καθαρή; Να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που θα λάβει από τον άντρα. Και φυσικά, να μην κλείσει το τηλέφωνο.

Στα μόλις 81 λεπτά της ταινίας του Σουμάχερ, η πλοκή της οποίας ξετυλίγεται σχεδόν αποκλειστικά με τον πρωταγωνιστή (τον οποίο ζωντανεύει ένας υπέροχος Κόλιν Φάρελ) να βρίσκεται μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, η αγωνία καταφέρνει να αγγίξει κόκκινο. Ο δε Κίφερ Σάντερλαντ (που εκείνη την εποχή, το 2003 δηλαδή, μεγαλουργούσε στο «24» και είχε γίνει τοπ όνομα), μπορεί να μην δείχνει το πρόσωπό του αλλά με την βλοσυρή και επικίνδυνη φωνή του, αυτή που απειλεί τον πρωταγωνιστή, κλέβει ξεκάθαρα την παράσταση ως αριστοτεχνικά δομημένος «κακός».

Σε περίπτωση που θέλετε να περάσετε ένα βράδυ βλέποντας μια αγωνιώδη αμερικάνικη περιπέτεια, ανάλαφρη αλλά τίγκα στην αδρεναλίνη, το «Phone Booth» του Τζόελ Σουμάχερ στριμάρει στο Disney+ και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Δεν θα πάρετε ανάσα για 81 λεπτά.

Για 81 λεπτά θα είσαι στην τσίτα: Η αγωνιώδης περιπέτεια που δεν θα σε αφήσει να πάρεις ανάσα στο Disney+
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ