Με Βεργκάρα, Ρόμπερτ Ντάουνι και Σκάρλετ: 114' κυλάνε σαν νεράκι σε αυτή την ταινία που αξίζει να δεις απόψε (Vid)
Βρείτε μας στο

Ήταν μια ζωή κομπάρσος. Και παραμένει. Ήταν και είναι πάντοτε ο sidekick. Αυτά μπροστά στην κάμερα. Γιατί πίσω απ΄αυτήν έχει υπάρξει πολλές φορές ο καθοδηγητής. Και χάρη σε αυτό βρήκε το ανάστημα για να μπορέσει να κάνει το Chef. Μια ταινία δική του.

Ο Τζον Φαβρό είναι ένας τύπος κάπως στη σκιά. Ο πιο χαρακτηριστικός του ρόλος πριν αρχίσει το saga του MCU, όπου υποδύεται τον Χάπι Χόγκαν, δεξί χέρι του Τόνι Σταρκ, ήταν αυτός του Πιτ στα Φιλαράκια στο φινάλε της τρίτης σεζόν.

Αυτό το μακρινό 1997. Πέρασε πολλά χρόνια ως σεναριογράφος πριν νιώσει ξανά καλά για να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εαυτό του μερικά λεπτά αναγνωρισιμότητας. Κι αφού πέρασε μια 6ετία στο MCU και έκανε τις γνωριμίες του, έβαλε μπρος το πρώτο του όνειρο.

Το Chef ήταν ένα σενάριο κρατημένο στο κομοδίνο του Τζον Φαβρό για κάμποσα χρόνια. Όταν είχε πια το όνομα και τον τρόπο να πείσει ονόματα όπως η Σοφία Βεργκάρα, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και η Σκάρλετ Γιοχάνσον να παίξουν στην ταινία του ως δεύτεροι ρόλοι, τότε την έκανε πραγματικότητα.

Και πίσω στο 2014, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Chef, ήταν μια από τις ταινίες-έκπληξη της χρονιάς και καταχειροκροτήθηκε για το ευχάριστο και ήρεμο συναίσθημα που σου αφήνει.

Ο Φαβρό υποδύεται τον φτασμένο σεφ Καρλ Κάσπερ ο οποίος βλέπει το Twitter να τον κατασπαράζει για τα πιάτα στο πολυτελές εστιατόριο όπου βρίσκεται και τελικά αυτό είναι αρκετό για να απολυθεί.

Ξαφνικά ο Καρλ μένει στο περιθώριο γιατί κανείς δε θέλει να προσλάβει αυτόν που βρίζουν όλοι στα social. Τότε ο Καρλ παίρνει την απόφαση να επανέλθει στις ρίζες του, στην απλότητα και να αφήσει στην άκρη τα fancy και τις γκουρμεδιές. Γι΄αυτό παίρνει την καντίνα του και γυρίζει την Αμερική, φτιάχνοντας χοτ-ντογκ με μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση.

Σε αυτό το νέο προσωπικό ταξίδι έχει να συγκεράσει τη σχέση του με τον γιο του, τις συχνές αιτιάσεις της πρώην γυναίκας του και τον κόσμο που τον αντιμετωπίζει με οίκτο ή υποτιμητικά επειδή δεν είναι πια σε μεγάλες κουζίνες.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Στα 114 λεπτά διάρκειας του Chef, γινόμαστε θεατές ενός προσωπικού ταξιδιού, μιας πορείας έξω από το comfort zone για τον Καρλ, που δεν έχει απαντήσεις για πολλά ερωτήματα που τον αφορούν, οπότε πώς θα μπορούσε να έχει απαντήσεις σχετικά με τον γιο του.

Μέσα απ΄αυτό το roadtrip με την καντίνα και φυσικά την επαφή με μιαν άλλη γαστρονομία, με έναν άλλον κόσμο, ο Καρλ θα καταλάβει ότι όλα αυτά τα χρόνια αναλωνόταν σε επιδερμικά πράγματα και είχε χάσει την ουσία του Κι οι θησαυροί σπάνια βρίσκονται εκεί που γυαλίζουν όλα. Βρίσκονται εκεί όπου μια λάμψη πετάγεται από τα σκουπίδια.

Ο Φαβρό παραδίδει το όραμα του με μια απλότητα και χαρίζει μια ευχάριστη διάθεση που όμως δεν κάνει μια απλή κωμωδία το Chef, δεν το ευτελίζει, δεν του αφαιρεί βαρύτητα.

Το Chef είναι μια σούπερ ευχάριστη ταινία που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στην τηλεόραση ή το laptop σου, μπαίνοντας στο ΑΝΤ1+.