«Η αρχόντισσα κι ο αλήτης»: Το χοντρό σεναριακό λάθος στη σκηνή του Ρίζου με τον «Πίπη» που δεν πρόσεξε ούτε η Βουγιουκλάκη (Vid)
Βρείτε μας στο

Είναι μια από τις πιο γνωστές ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η «Αρχόντισσα κι ο Αλήτης» είναι μια αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη.

Η υπόθεση της ταινίας είναι ασφαλώς γνωστή. Η Αλίκη ως Ρένα Κατσαρού δραπετεύει για να αποφύγει έναν γάμο που δεν επιθυμεί η ίδια, αλλά ο ζάμπλουτος πατέρας της. Μετά από διάφορες περιπέτειες συναντά τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και κάπως έτσι φτάνουμε στη σκηνή που μας ενδιαφέρει.

Ο Λευτέρης (Παπαμιχαήλ) και ο «Πίπης» (Βουγιουκλάκη) πηγαίνουν στα Γιάννενα με λεωφορείο, το οποίο μένει από λάστιχο. Η αστυνομία εμφανίζεται και ο «Πίπης» πηγαίνει προς το δάσος για να κρυφτεί με τον Λευτέρη να τον ψάχνει, χάνοντας το λεωφορείο. Ευτυχώς γι’ αυτούς όμως ένας πλανόδιος πωλητής, ο Θανάσης (Νίκος Ρίζος), σταματά και τους παίρνει μαζί του πηγαίνοντας σε ένα πανηγύρι.

Μικρή λεπτομέρεια. Ο Θανάσης δεν τους γνωρίζει, δεν ξέρει ποιοι είναι και πώς λέγονται και τους βλέπει για πρώτη φορά. Κι όμως ενώ δεν έχει ιδέα ποιοι είναι ξαφνικά απευθύνεται στον «Πίπη» με το μικρό του όνομα λες και γνωρίζονταν χρόνια.

Δείτε το θρυλικό σεναριακό και σκηνοθετικό λάθος στο 6:11 και απολαύστε και τα υπόλοιπα λάθη σε ελληνικές ταινίες που εντόπισαν ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse.gr.