Το acceptance speech από το καστ του Stranger Things θα σε σηκώσει όρθιο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το acceptance speech από το καστ του Stranger Things θα σε σηκώσει όρθιο

Απ΄ό,τι φαίνεται το Χόλιγουντ δεν εισακούει τις συμβουλές του Άνθιμου Ανανιάδη και πήρε τον δρόμο του full political, με τα χθεσινοβραδινά SAG Awards να είναι καθ' ολοκληρία μια κριτική αντίστασης!

Αφού ζήσαμε να δούμε μέχρι και τον Άστον Κούτσερ να τα χώνει δίχως αναισθητικό στον Τραμπ και να ασκεί δριμεία κριτική, τότε υπάρχει ελπίδα για όλα. Κάθε χρόνο το Χόλιγουντ αποκτά μια όλο και περισσότερο πολιτική υπόσταση. Το 2015 ήταν η ανισότητα στις πληρωμές μεταξύ των δύο φύλων. Πέρσι, ήταν τα All White Oscars. Φέτος, ο Τραμπ κατάφερε να τους ενώσει όλους κάτω από μία φωνή. Δεν είναι μόνο οι μαύροι ηθοποιοί. Είναι σύσσωμο το σωματείο των ηθοποιών που έδωσε το μήνυμα του χθες βράδυ στα SAG Awards. Σχεδόν όλοι οι βραβευθέντες είχαν κάτι να πουν. Το καλύτερο όμως το είχαν οι ηθοποιοί του Stranger Things που παρέλαβαν το βραβείο για την κατηγορία Καλύτερης Συνολικής Ερμηνείας σε δραματική σειρά.

Με πρωτοστάτη τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ, που υποδύεται τον σερίφη Τζιμ Χούπερ, δόθηκε με στεντόρεια και υψηλής έντασης φωνή το σύνθημα. Ένα σύνθημα που στέκεται, ή καλύτερα αντιστέκεται σε όσα επιφέρει η νεόκοπη διακυβέρνηση Τραμπ.

«Υπό το φως όλων όσων συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, είναι δύσκολο να πανηγυρίσουμε για το Stranger Things. Αλλά αυτό το βραβείο προέρχεται από ανθρώπους που παίρνουν πολύ σοβαρά τον ρόλο τους. Από επαγγελματίες που πιστεύουν ότι οι μεγάλες ερμηνείες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Πιστεύω ότι το βραβείο είναι ένα κάλεσμα για να ενώσουμε τα χέρια μας. Ένα κάλεσμα να καταπολεμήσουμε το φόβο, τον εγωκεντρισμό και την εσωστρέφεια της ναρκισσιστικής κοινωνίας μας με την τέχνη μας.

Είμαστε ενωμένοι, όλοι ανθρώπινα όντα που μοιράζονται τον πόνο, τη χαρά, τον ενθουσιασμό, το μυστήριο σε αυτή τη διαδρομή που λέγεται ζωή. Τώρα δρούμε ενωμένα και απομακρύνουμε όσους μας κάνουν bullying. Δίνουμε καταφύγιο σε “φρικιά και εξωραϊσμένους”, αυτούς χωρίς ελπίδα. Αφήνουμε τα ψέματα. Κυνηγάμε τα τέρατα. Κι όταν σταθούμε απέναντι στην υποκρισία και τη βία, θα ρίξουμε μπουνιά σε ατομικότητες και θεσμούς. Σε αυτούς που επιχειρούν να διαλύσουν τους πράους, τους περιθωριοποιημένους και όσους έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων».

Εκτός από τα λόγια του τιτάνα Χάρμπουρ, αξίζει να προσέξεις και τις γκριμάτσες της Γουινόνα Ράιντερ και των 4 παιδιών που μαζί δείχνουν το δρόμο για καλύτερες μέρες!

Το καστ του Stranger Things δεν ήταν το μόνο που έδωσε acceptance speech με ένα ισχυρό νόημα. Ο Μαχέρσαλα Άλι, νικητής στο Β΄Αντρικό – και πιθανός νικητής της ίδιας κατηγορίας στα Όσκαρ – μίλησε για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ως ιδιότητες. Μουσουλμάνος και μαύρος, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο άνθρωπος από τους υπόλοιπους. Ίσος προς ίσο.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Η Έμμα Στόουν στο ίδιο μοτίβο…

Ταράζι Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ και Τζανέλ Μονέ κατά την απονομή του βραβείου για Συνολική Ερμηνεία στην ταινία Hidden Figuers.

Η σπουδαία Τζούλια Λούις-Ντρέιφους…

Και ο Μπράιαν Κράνστον που υποδύθηκε σε μίνι σειρά τον 36ο πρόεδρο Λίντον Τζόνσον…