Όσοι την είδαν «αρρώστησαν»: Το μεγάλο φαβορί των φετινών Όσκαρ δικαίως τρελαίνει κόσμο (Vid)
Βρείτε μας στο

Υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που θέλει τους σινεφίλ να είναι χωρισμένοι μεταξύ τους όσον αφορά στις εποχές του χρόνου που προτιμούν με βάση το… πως γουστάρουν να βλέπουν ταινίες στο σινεμά. Όσοι γουστάρουν θερινό σινεμά και προβολές κάτω απο τα αστέρια περιμένουν πως και πως το καλοκαίρι. Όσοι από την άλλοι αντιλαμβάνονται το σινεμά ως μια εμπειρία συνδεμένη με τις κλειστές αίθουσες, ο χειμώνας είναι η τέλεια εποχή: έξω κρύο, ταινία μέσα στις ιερές αίθουσες.

Και το φθινόπωρο ή η άνοιξη; Αυτές οι μεσοβέζικες εποχές που δεν κάνει τόσο ζέστη για να δεις μια ταινία σε θερινό σινεμά αλλά ούτε και τόσο κρύο για να κλειστείς σε μια αίθουσα; Μάλλον οι πιο αδιάφορες για τους σινεφίλ, θα έλεγε κανείς. Και όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Άλλωστε, όπως άπαντες γνωρίζουν η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της κινηματογραφικής περίοδου είναι όταν πλησιάζουν τα Όσκαρ. Και οι ταινίες που θα «παίξουν μπάλα τότε» βγαίνουν κατά κανόνα το φθινόπωρο.

Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς που η ταινία που αναμένεται να αποτελέσει το βασικό φαβορί για τον τίτλο της Καλύτερης Ταινίας στα προσεχή Όσκαρ (αυτά του 2023), ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει καν στις αίθουσες. Ο λόγος για το «The Inspection», που όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του πάντα έγκυρου σε αυτά τα ζητήματα, Variety, μπαίνει δυναμικά στην κούρσα διεκδίκησης των βραβείων Όσκαρ του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει o Elegance Bratton, που έγινε γνωστός στους κινηματογραφικούς underground κύκλους με το ντοκιμαντέρ «Pier Kids» και τη μικρού μήκους που απέκτησε φανατικούς οπαδούς με το όνομα «Buck». Κάνει το ντεμπούτο του στις μεγάλους μήκους δημιουργίες και φαίνεται ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής μιας και ήδη η ταινία του έχει κάνει τρομερή εντύπωση στα κινηματογραφικά φεστιβάλ που παίκτηκε.

Η ταινία εμπνέεται από αληθινά γεγονότα και όπως γράφουν οι κριτικοί που την είδαν σε φεστιβάλ διαπνέεται από τον αέρα των «οσκαρικών δημιουργιών». Πρόκειται για την ιστορία του Έλις Φρενς ενός νεαρού, ομοφυλόφιλου μαύρου άνδρα, ο οποίος έπειτα από την απόρριψη της μητέρας του, μπαίνει στο στρατό. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια ομοφοβική δεσμοφύλακα που δεν μπορεί να τον αποδεχτεί γι’ αυτό που είναι, τον κρυφό έρωτα που αναπτύσσει για έναν ανώτερο αξιωματικό και την οργή του λοχία του, που όπως φαίνεται δεν δέχεται τέτοια πράγματα μέσα στο στρατόπεδο.

Οι πρώτες κριτικές κάνουν λόγο για απίστευτες ερμηνείες και ειδικά από την Gabrielle Union που υποδύεται την μητέρα του βασικού χαρακτήρα και λέγεται πως δίνει την ερμηνεία της ζωής της. Φυσικά, η θεματολογία μοιάζει υπερβολικά με το «Moonlight» που προ ολίγων ετών είχε κάνει τεράστια αίσθηση και είχε τιμηθεί στα Όσκαρ και μένει να φανεί αν η συνταγή αναμένεται να είναι πετυχημένη για μια ακόμα φορά και αν οι αυθόρμητες συγκρίσεις δεν έχουν καμία βάση επí της ουσίας.

Το «The Inspection» βγαίνει στους κινηματογράφους στις 18 Νοεμβρίου και κάθε απορία θα λυθεί τότε. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ανέλπιστα πολυαναμενόμενη δημιουργία, από εκείνες που αφού κάνουν πάταγο στα φεστιβάλ διαμορφώνουν και τεράστια φήμη χωρίς καν να προωθηθούν. Θα το τιμήσουμε στη μεγάλη οθόνη, είναι δεδομένο αυτό από τώρα.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα