Απόψε δεν τη χάνει κανείς: Μόλις ανέβηκε μια απ’ τις πιο σημαντικές ταινίες του Χόλιγουντ (Vid)
Βρείτε μας στο

Το 2016 η τηλεοπτική παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον απολύθηκε από το αμερικάνικο FOX. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση, μια απόφαση που υπήρξε αληθινή «βόμβα» στα θεμέλια της αμερικάνικης τηλεόρασης. Με αυτόν τον τίτλο -«Bombshell» δηλαδή- τιτλοφορείται και η ταινία που επιχείρησε να διηγηθεί τα γεγονότα εκείνης της ιστορίας και στην οποία πρωταγωνιστούν τρία από τα μεγαλύτερα γυναικεία ονόματα του Χόλιγουντ: η Σαρλίζ Θερόν, η Νικόλ Κίντμαν και η Μάργκοτ Ρόμπι.

Η Κάρλσον προχώρησε σε μήνυση εναντίον των ιθυνόντων του καναλιού, οι οποίοι επιδίδονταν επί 20 χρόνια σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος τόσο της ίδιας όσο και άλλων γυναικών που δούλευαν στο σταθμό. Και αν ελάχιστο καιρό μετά τα περιστατικά και την απόλυση του τότε διευθυντή Ρότζερ Άιλς, το Showtime κυκλοφόρησε τη μίνι σειρά «The Loudest Voice» με τον Ράσελ Κρόου και την Ναόμι Γουότς, τα πράγματα μάλλον δεν είχαν την κατάλληλη αφήγηση. Και αυτό διότι η σειρά εκείνη φάνηκε να οικειοποιείται την οπτική γωνία του διευθυντή που καταγγέλθηκε και όχι των γυναικών που έκαναν τις καταγγελίες.

Το «Bombshell» λοιπόν κάνει το ακριβώς αντίστροφο: ακολουθεί τα γεγονότα από την γυναικεία οπτική και δίνει την ερμηνεία των γυναικών που σήκωσαν εκείνη την υπόθεση που τάραξε την αμερικάνικη τηλεόραση. Στο επίκεντρό της τίθενται τρεις χαρακτήρες γυναικών που η κάθε μία τους εκφράζει και ένα διαφορετικό επίπεδο αποφασιστικότητας απέναντι στα πράγματα, γεγονός που ξεκάθαρα αποτελεί την μεγάλη δύναμη της ταινίας αφού ποτέ δεν πλήττει ο θεατής και ας έχει εξαρχής διαλέξει «στρατόπεδο».

Η Σαρλίν Θερόν είναι η διστακτική της φάσης, η Νικόλ Κίντμαν είναι η αποφασισμένη και η Μάργκοτ Ρόμπι είναι η ανυποψίαστη. Και οι τρεις μαζί φτιάχνουν μια ομάδα με δυνάμεις και αδυναμίες που εν τέλει χρησιμεύει ως αφηγηματικό όχημα προκειμένου να γίνει κατανοητή η περιπλοκότητα του περιβάλλοντος στο οποίο καλούμαστε να γίνουμε θεατές. Φυσικά, εκτός από το εξαιρετικό γράψιμο, το οποίο έχει επιμεληθεί η ίδια ομάδα που μας είχε χαρίσει το 2015 το εξίσου σπιρτόζικο «Big Short», είναι και τα ατομικά ταλέντα που αναδεικνύουν τη δύναμη του εν λόγω ensemble.

Θερόν, Κίντμαν και Ρόμπι λάμπουν στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους με την κάθε μία εξ’ αυτών να κουβαλάει υποκριτικά και από ένα διαφορετικό στιλ υποκριτικής αλλά με μια ισοδύναμη στοιβαρότηρα σε σχέση με τις έτερες δυο. Ειδικά, η Μάργκοτ Ρόμπι -και χωρίς να υπάρχει η διάθεση να υποτιμηθούν οι δυο συμπρωταγωνίστριές της- είναι εξαιρετική και δίνει πραγματικά ρέστα στον ρόλο της ξεχωρίζοντας για πλάκα.

Ταυτόχρονα, η ταινία καταφέρνει να πείσει τόσο πως αποτελεί ένα δραματουργικό ντοκουμέντο και πως αυτά που βλέπουμε επί οθόνης είναι αναπαράσταση αληθινών γεγονότων και ταυτόχρονα, να κοιτάμε με αληθινό ενδιαφέρον αυτή την ιστορία καθώς αν και γνωρίζουμε την κατάληξή της, το φώτισμα συγκεκριμένων οπτικών μοιάζει τόσο σημαντικό όσο και μια απρόσμενη πλοκή.

Η ταινία ανέβηκε μόλις στο Ertflix, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα έργα του Χόλιγουντ των τελευταίων ετών και με πολύ απλά λόγια θα ήταν… έγκλημα να μην το δείτε κάποιο από αυτά τα βράδια…

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι