Ertflix Η Μπαλάντα
Βρείτε μας στο

Το Ertflix αγαπητέ αναγνώστη σου βάζει εύκολα: Κανόνισε το πρόγραμμά σου και βρες ένα βράδυ από απόψε έως και τις 29/8 για να δεις την πιο πολυσυζητημένη ελληνική ταινία που έβαλε στην ταινιοθήκη του.

Κάθε ελληνική ταινία έχει από πίσω της ένα στόρι με εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσει για να φτάσει να βγει στις αίθουσες. Το σενάριο γράφτηκε χρόνια πριν κι ήταν σε ένα συρτάρι, οι δημιουργοί πάλευαν για χρόνια να πείσουν παραγωγούς να την προωθήσουν.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Οικονομίδη είναι μια ταινία που έχει όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες, αλλά είχε και μια ακόμα πιο δύσκολη: αποφάσισε να βγει στην περίοδο που έσκασε το lockdown και η πανδημία, κάπου εκεί, τον Μάρτιο του 2020, ακριβώς μια εβδομάδα πριν κλείσουν όλα.

Πέρασαν δυόμιση μήνες που έχασε πολλά, ήρθε εκείνο το καλοκαίρι του 2020 και με την Argonauts συν τη Faliro House Productions να την στηρίζουν, πήρε πίσω αρκετά απ΄αυτά που στερήθηκε.

Αυτή η ταινία έγινε η με διαφορά πιο συζητημένη ελληνική παραγωγή σε εκείνα τα πρώτα χρόνια της πανδημίας, για πολλούς λόγους. Κάτι ο Οικονομίδης, κάτι ο Μπισμπίκης, κάτι ο τίτλος, κάτι ότι απογείωσε το genre του δημιουργού της, έγινε αντικείμενο συζήτησης, τρολαρίσματος, αποθέωσης, επικριτικών σχολίων.

Αμφιλεγόμενη όσο δεν πάει. Με πολύ τραβηγμένο σενάριο ως προς τα μπινελίκια που πέφτουν. Αλλά και με ανεξήγητη πλοκή που γίνεται τελικά το πιο δυνατό της σημείο.

Ο Μάνος Ζαφειρόπουλος, ένας πάλαι ποτέ μεγάλος καλλιτέχνης της επαρχίας και νυν ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, έχει για ερωμένη την Όλγα, γυναίκα επιχειρηματία, του Σκυλογιάννη, που έχει άκρες στον κόσμο της νύχτας, κι εκεί αρχίζει η σύγκρουση.

Και πάνω που φαίνεται να είναι μια υπόθεση ερωτικής εκδίκησης, υπάρχουν στη μέση και τα χρήματα. Η Όλγα κλέβει 1 εκατομμύριο ευρώ από τον άντρα της, αυτό διαδίδεται στην πιάτσα και ξεκινά μια μάχη του υποκόσμου για το ποιος θα πάρει στα χέρια του αυτά τα λεφτά.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Στο τέλος, το χρήμα έχει ανοίξει και κλείσει ένα κύκλο αίματος, όπου δεν ξέρεις ποτέ τελικά ποιος έχει το πάνω χέρι, ποιος κινεί τα νήματα, ποιος έχει οργανώσει το σχέδιο και ποιος επωφελείται από τόσους νεκρούς.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς είναι από τις ταινίες που αναδεικνύουν πλήρως τις ερμηνευτικές ικανότητες του Μπισμπίκη, είναι με διαφορά η πιο νουάρ κινηματογράφιση του Οικονομίδη, απογειώνει όλες τις μανιέρες του, παίρνει σχεδόν άριστα στη φωτογραφία και έχει ένα δεύτερο μισό στα 137 λεπτά της διάρκειας της που δεν προλαβαίνεις να πάρεις χαμπάρι τι έχει συμβεί.

Ακυρώνεις λοιπόν ό,τι είχες κανονίσει για σήμερα, αύριο ή την τετάρτη βάζεις Ertflix, παίρνεις και καμία πίτσα που ταιριάζει περισσότερο με την ταινία, και με δυο φίλες, φίλους, μια παρέα μικρή και compact, απολαμβάνεις μια Μπαλάντα γεμάτη τρύπιες καρδιές. Έχεις περιθώριο ως τις 29/8! Μετά κατεβαίνει…