Είναι κάποιες φορές που μια σειρά ή μια ταινία συνδέεται τόσο πολύ με τον πρωταγωνιστή της, ώστε να μη γίνεται να συνεχιστεί χωρίς αυτόν, αν παραστεί μια τέτοια κατάσταση. Και το The Witcher δεν δείχνει να έχει τρόπο ύπαρξης στο Netflix στην μετά Χένρι Καβίλ εποχή.
Η ανακοίνωση του το βράδυ του Σαββάτου για την αποχώρηση του μετά τα γυρίσματα της 3ης σεζόν που ολοκληρώθηκαν, ήταν ένα μικρό σοκ. Ήταν όμως και κάτι που το συζητούσαν αρκετοί δεδομένου ότι είχε ανακοινωθεί πως θα επιστρέψει ως Superman.
Το να έχει ένας ηθοποιός ταυτόχρονα δύο ρόλους που είναι ρόλοι-franchise, που κινούνται με μια ευρύτερη έννοια στην ίδια περιοχή της μυθοπλασίας, είναι αδύνατο. Μαρκετίστικα είναι ανεπιθύμητο γιατί δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και δεν επιτρέπει εύκολα και την εμπορική εκμετάλλευση ακόμα και σε επίπεδο merchandise.
Επίσης, θα ήταν δύσκολο για τον Καβίλ να αλλάζει τόσο άμεσα το σώμα του. Άλλο σώμα απαιτεί ο The Witcher, άλλο ο Superman.
Αν μας ρωτάτε, ναι ο Καβίλ ήταν ο καλύτερος Superman που έχουμε δει τα τελευταία 15 χρόνια (δεν είναι και πολλές βέβαια οι απόπειρες), αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε, δεν θα τον βγάζαμε με τίποτα από το σύμπαν του The Witcher.
Superman, καλώς ή κακώς, υπήρχε και πριν απ΄αυτόν. Είχαν κάνει τον ρόλο κι άλλοι, είτε καλά είτε κακά και, σε αντίθεση με τα κόμικς, κινηματογραφικά δεν είναι μέχρι σήμερα ένας υπερήρωας-καταλύτης. Αδικημένος σαφώς, αλλά το έχουμε συνηθίσει.
Το να βλέπεις όμως το The Witcher δίχως Καβίλ, είναι ασυνήθιστο. Και θα είναι ακόμα πιο ασυνήθιστο από την επιλογή του αντικαταστάτη του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Λίαμ Χέμσγουορθ μπορεί να είναι πολύ καλό παιδί, πέρασε και ζόρικα ο άνθρωπος στον γάμο του με τη Μάιλι Σάιρους, αλλά ηθοποιό δεν τον λες. Είναι ο λιγότερο ταλαντούχος της οικογένειας, αλλά οκ, ο Witcher ίσως δεν απαιτεί κάποιο τιτανομέγιστο υποκριτικό ταλέντο.
Μέχρι στιγμής ο Λίαμ δεν έχει δείξει ούτε το 50% του Καβίλ όμως. Είχαμε σχεδόν ξεχάσει ότι είναι ηθοποιός. Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε να θυμόμαστε το πέρασμα του από το 2ο Expendables και μια χαζορομαντική κομεντί με την Ρέμπελ Γουίλσον. Έτερον ουδέν.
Προφανώς οι παραγωγοί της σειράς δεν ξύπνησαν ένα πρωί και του τηλεφώνησαν και του ανέθεσαν τον ρόλο. Υποθέτουμε πως έγινε ένα κάστινγκ εν τη παρουσία του Καβίλ που με κάποιον τρόπο καθοδήγησε όσους συμμετείχαν και ο Λίαμ ήταν αυτός που επιλέχθηκε.
Αναμφίβολα, οι άνθρωποι θα ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς, θα έχουν δει περισσότερα από εμάς. Αυτό δε μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε μια αρχική παγωμάρα με αυτή την επιλογή και να θεωρούμε πως σίγουρα θα μπορούσαν να βρουν κάτι καλύτερο. Κάτι που να δώσει και το παραπάνω στον Witcher σε σχέση με τον Καβίλ.
Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας: σε ό,τι κι αν κάνεις, όσο τρομερός κι αν είσαι, πάντα θα υπάρξει ένας άλλος που θα το κάνει καλύτερα, αποδοτικότερα, αποτελεσματικότερα. Και λογικά θα υπάρχει κάποιος που στην θεωρία θα είναι καλύτερος και του Καβίλ. Ε, ο Λίαμ δεν είναι καν ίδιος.
Μπορεί να τα πάει καλά στο action κομμάτι, μπορεί σωματικά να είναι άρτιος, αλλά δεν εμπνέει. Ακόμα και το μαλλί του The Witcher δεν του πάει. Δεν έχει την αγριάδα του Καβίλ στο πρόσωπο και δεν έχει δείξει πως μπορεί να την αποκτήσει. Θα πέσει σίγουρα μπόλικη δουλειά στο μακιγιάζ για να του αγριέψουν κάποια στοιχεία στη μούρη του.
Η 3η σεζόν της σειράς, το κύκνειο άσμα του Καβίλ, ίσως να είναι και η τελευταία που το franchise θα έχει αυτή τη δυναμική. Μπορεί ο Λίαμ να το ανατρέψει αυτό; Ας του δώσουμε ένα ελαφρό πλεονέκτημα αμφιβολίας κι ίσως οι πολύ χαμηλές προσδοκίες να τον κάνουν να φανεί καλύτερος.