Μπρους Λι ταινία
Βρείτε μας στο

Γύρω από τη ζωή του υπάρχουν άπειρες ιστορίες, ένα εγκώμιο, ένας μύθος. Δυστυχώς τελείωσε νωρίς. Θα μπορούσε να αφήσει εποχή για 2-3 δεκαετίες ακόμα. Ο Μπρους Λι έπρεπε να περάσει στη σφαίρα του μύθου. Και ο μύθος να γίνει ταινία.

Και δεν ήταν ποτέ εύκολο όλες αυτές τις δεκαετίες να μπει κάποιος στη διαδικασία να κάνει μια ταινία για τη ζωή του. Είδαμε μια προσπάθεια μιας σκηνής στο Once Upon A Time In Hollywood του Ταραντίνο, ενώ το μακρινό 1993 είχε γίνει το Dragon.

Σε μια εποχή που το mainstream σινεμά επανεξετάζει το παρελθόν του και αρέσκεται να ξεζουμίζει δεξαμενές που έχει ήδη αδειάσει, η δεξαμενή του Μπρους Λι είχε παραμείνει, παραδόξως, σχεδόν άθικτη. Κι ήρθε η ώρα της για να αδειάσει αρκετά.

Ο Ανγκ Λι αναλαμβάνει να φέρει στο σινεμά μια ταινία αντάξια του θρύλου των πολεμικών τεχνών και της σύνδεσης τους με το σινεμά, με τη Sony να βρίσκεται πίσω από το όλο εγχείρημα, τον Νταν Φάτερμαν (Capote, Foxcatcher) να υπογράψει το σενάριο και τον γιο του σκηνοθέτη, τον Μέισον, να αναλαμβάνει να υποδυθεί ένα πρόσωπο που μπορεί να του δώσει γη και ύδωρ επαγγελματικά.

Η ταινία θέλει να τιμήσει τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Μπρους, που πέθανε στα 32 του το 1973, άρα λογικά θα είναι έτοιμη σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Το Deadline που έβγαλε πρώτο την είδηση, δεν αναφέρει προς το παρόν αν θα πρόκειται για μια σύνολη βιογραφία ή αν θα επιλέξει ο Ανγκ Λι ένα συγκεκριμένο τμήμα της ζωής του, που, αν και μικρή, έχει αρκετά σημεία να αντλήσει κανείς περιεχόμενο και να φτιάξει κάτι ολοκληρωμένο.

Κι αυτή η ταινία θα είναι το επισφράγισμα της αποδοχής του Μπρους Λι που στη διάρκεια της ζωής του και της καριέρας του δεν αναγνωρίστηκε ούτε από τις ΗΠΑ, ούτε από την Κίνα. «Ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Σύστησε το κινέζικο κουνγκ-φου στον κόσμο, ήταν ένας επιστήμονας της μάχης, ένας μυθικός καλλιτέχνης που εξέλιξε επαναστατικά τις πολεμικές τέχνες και το action σινεμά.

Νιώθω έξαψη που θα μπορέσω να πω την ιστορία αυτού του σπουδαίου και μοναδικού όντος που με την ακούραστα σκληρή δουλειά, έκανε τα αδύνατα όνειρα να γίνουν δυνατά, πραγματικότητα», δήλωσε ο Ανγκ Λι σε μια ανακοίνωση.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Στη Sony και την θυγατρική της, την 3000 Pictures κάνουν λόγο για ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό event και ποντάρουν πολλά πάνω σε αυτή την ταινία. Η παρουσία του Ανγκ Λι στη σκηνοθεσία έχει και πολιτισμικές προεκτάσεις, αλλά είναι κι ένα εχέγγυο, αφού στην καριέρα του έχει λάβει υποψηφιότητες για Όσκαρ και έχει κατακτήσει κάμποσα για ταινίες όπως Life of Pi, Brokeback Mountain και Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Ο Μέισον Λι δεν έχει κάποιες αξιοσημείωτες παρουσίες σε ταινίες, πέραν του δεύτερου Hangover και κάποιων ταινιών κινέζικης και ταϊβανέζικης παραγωγής.

Από χθες ο ενθουσιασμός στα social media είναι μεγάλος και θα πρόκειται σίγουρα για ένα event που μπορεί να αφήσει εποχή.