Ίσα που προλαβαίνεις: Δες απόψε την ταινιάρα του Netflix με τον Μπραντ Πιτ που κατεβαίνει σε λίγες μέρες (Vid)
Βρείτε μας στο

Αν βάζαμε μια λίστα με τις καλύτερες 10 ταινίες της περασμένης δεκαετίας, δε θα ήταν μέσα. Αν βάζαμε με τις 20, λογικά θα χωρούσε. Αν βάζαμε τις 30, θα ήταν σίγουρα μέσα. Κι αυτό είναι παράσημο για το Moneyball που είναι διαθέσιμο στο Netflix.

30 ταινίες δεν είναι με τίποτα πολλές για να χωρέσουν όσες πρέπει από την δεκαετία που πέρασε πριν 3 χρόνια. Άρα, το ότι το Moneyball βρίσκεται σε αυτή τη βραχεία λίστα, δείχνει πολλά. Όπως στα 00’s είχαν το Any Given Sunday, έτσι και στη δεύτερη δεκαετία, από αθλητικό δράμα, έχουμε το Moneyball που είναι ταινία από την οποία άντλησαν πολλά στοιχεία και ο Λύκος της Γουόλ Στριτ και το Big Short και το Spotlight.

Είτε μιλάμε για στοιχεία φωτογραφίας και κινηματογράφισης είτε για σεναριακές προσθήκες, το Moneyball είναι μια ταινία επιδραστική.

Και η παρουσία της στο Netflix μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, είναι μια καλή ευκαιρία για να την δεις άμεσα. Και, κοίτα να δεις, έχει αργία αύριο. Άρα να μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, ισάξια με την ευκαιρία του Κωνσταντίνου στο Καμπ Νου που απέκρουσε στη γραμμή ο γιόλης ο Πουγιόλ. ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ!

Ας αφήσουμε όμως αυτό το αθλητικό δράμα κι ας επιστρέψουμε στο Moneyball.

Εκεί όπου ο Μπραντ Πιτ παίζει όσο πιο χαλαρά μπορεί, με όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια, κι όμως ο κερατάς καταφέρνει να μας κάνει να τον αποθεώσουμε.

Στην ταινία υποδύεται τον Μπίλι Μπιν, έναν πρώην αθλητή του baseball, που όμως οι σκάουτερ τον τελείωσαν από το άθλημα κι αυτός αποφάσισε ότι μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος μάνατζερ.

Αναλαμβάνει λοιπόν τα ηνία της ομάδας των Oakland Athletics και σε μια σεζόν κρίσιμη, με αποχωρήσεις και με μαζεμένες αποτυχίες συν χαμηλό μπάτζετ, καταργεί τις νόρμες και πράττει εντελώς out of the box.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Αγνοεί όλο το επιτελείο σκάουτερ που έχει για τη στελέχωση του ρόστερ και εμπιστεύεται τυφλά τον Πιτ Μπραντ, έναν 25χρονο που δεν έχει παίξει ποτέ το άθλημα, ούτε ήταν ποτέ ξανά σε ομάδα. Είναι απλά ένας λάτρης των αριθμών, της στατιστικής ανάλυσης και με τις γνώσεις του σήμερα, μπορεί να εκτοξεύσει το άθλημα.

Τότε όμως, τον έβλεπαν ως κάποιον που θα κατέστρεφε τη δουλειά τους και θα έφερνε καινά δαιμόνια.

Οι Athletics είναι μια ομάδα με παίκτες στη δύση της καριέρας τους, τραυματίες, που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, και όλοι τους είναι ρίσκα. Τα πολλά ρίσκα δε βγαίνουν ποτέ, αλλά ο Μπιλ έχει βαλθεί να τους διαψεύσει όλους και με μαεστρικούς μανατζερικούς ελιγμούς, κάνει τις αλλαγές που πρέπει για να πάει η ομάδα από τις 14/17 ήττες στο μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του baseball στις ΗΠΑ.

Δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές για την ταινία. Πάει αργά εκεί που πρέπει, τρέχει εκεί που πρέπει, γνωρίζει πότε να αυξήσει και πότε να καλμάρει το τέμπο. Κι ο Μπραντ Πιτ είναι ένας υπέροχος μαέστρος που μεταδίδει αξίες μέσα από τον ρόλο του. Αφήνει ένα πρότυπο προσέγγισης του αθλητισμού.

Δεν είναι τα εκατομμύρια δολάρια, δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα εφήμερα. Είναι ο ρομαντισμός. Είναι να έχεις διάρκεια. Είναι να εκτιμάς, να είσαι ειλικρινής. Είναι πολλά ακόμα. Πολλά που ερμηνεύονται από τον καθένα με τη σειρά που έχει ανάγκη αυτός ο καθένας.

Σήμερα το βράδυ, το Netflix και το Moneyball σε περιμένουν!