11 εκατ. views σε 24 ώρες: Ξέρουμε από τώρα ποιο θα είναι το νο1 της χρονιάς στο Netflix (Vid)

Τι λένε για τις ομάδες που κερδίζουν και τις πετυχημένες συνταγές; Ε, αυτό...
11 εκατ. views σε 24 ώρες: Ξέρουμε από τώρα ποιο θα είναι το νο1 της χρονιάς στο Netflix (Vid)
31 Ιανουαρίου 2023 | 23:13

Ναι, τα κλισέ είναι εκνευριστικά και κυρίως, πάσχουν από έλλειψη πρωτοτυπίας (διαφορετικά άλλωστε δεν θα ήταν… κλισέ). Υπάρχει ωστόσο ένας λόγος που έχουν εδραιωθεί ως τέτοια: αποτελούν αλήθειες. Τόσο αναμφισβήτητες που έχουν μετουσιωθεί σε χιλιοειπωμένες εκφράσεις. Το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», όπως άλλωστε και εκείνο που λένε για τις πετυχημένες συνταγές (που επίσης δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουν), είναι δυο από αυτά. Και το Netflix φαίνεται πως αυτό το συγκεκριμένο κλισέ το παίρνει πολύ σοβαρά.

Αυτός είναι και ο λόγος εδώ που τα λέμε που αποφάσισε -και ήδη ανακοίνωσε- την κυκλοφορία του «Murder Mystery 2» (το τρέιλερ σε 24 περίπου ώρες έκανε πάνω από 11 εκατ. views). Διότι άπαξ και κυκλοφορήσει δεν παίζει να μην εκτοξευτεί με τη μια στο νούμερο ένα των προτιμήσεών του. Το δείχνει άλλωστε και η ξαφνική αναθέρμανση του κοινού του Netflix για την πρώτη ταινία με το που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του σίκουελ. Με το που έγινε γνωστό πως σύντομα θα δούμε την επιστροφή του Άνταμ Σάντλερ και της Τζένιφερ Άνιστον ως ζευγαριού που την βρίσκει να λύνει μυστήρια, η πρώτη ταινία των περιπετειών τους σκαρφάλωσε για πλάκα εκ νέου στο νούμερο 1 αυτών των ημερών.

Τι είχαμε δει στο πρώτο μέρος; Τους Σάντλερ και Άνιστον να υποδύονται ένα ζευγάρι Αμερικάνων που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για τα 15 χρόνια γάμου τους. Ο πρώτος είναι ένας αποτυχημένος αστυνομικός που όσο και αν το παλεύει να μετουσιωθεί σε ντετέκτιβ δεν τα έχει καραφέρει. Στο ταξίδι τους προς τη Μάλαγα, οι δυο πρωταγωνιστές καταλήγουν σε ένα πολυτελές σκάφος. Εκεί έχουν μαζευτεί συγγενείς και φίλοι για να παραστούν στην υπογραφή της διαθήκης ενός πάμπλουτου Βρετανού, που όμως έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα στη νεαρή ερωμένη του κι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό με θέρμη. Σύντομα αυτός βρίσκεται νεκρός και το σκηνικό αρχίζει να θυμίζει… Αγκάθα Κρίστι αλλά με ύφος αμερικάνικης κωμωδίας.

Τι θα δούμε στο δεύτερο μέρος; Σύμφωνα με την σύνοψη που έχει δει το φως της δημοσιότητας, το πράγμα θα πάει ως εξής: Αυτη τη φορά το ζεύγος της πρώτης ταινίας είναι πια επαγγελματίες ντετέκτιβ και έχουν ανοίξει και το δικό τους γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Οι δουλειές όμως δεν πάνε καλά – για την ακρίβεια, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κάποια στιγμή προσκαλούνται από έναν Μαχαραγιά φίλο τους που παντρεύεται αλλά ξαφνικά, πέφτει θύμα απαγωγής. Έτσι, οι δυο πρωταγωνιστές μας πάνε στο Παρίσι όπου τους οδηγούν τα ίχνη της έρευνάς τους προκειμένου να λύσουν την νέα υπόθεση που κατά λάθος πέφτει από το πουθενά στα χέρια τους.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, το σενάριο όχι απλά δεν είναι πρωτότυπο αλλά δεν κάνει και καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να διαφοροποιηθεί αισθητά από το σενάριο της πρώτης ταινίας: Είπαμε: οι πετυχημένες συνταγές και οι ομάδες που κερδίζουν δεν αλλάζουν. Αλλά ας μην το παίζουμε υπεράνω: διασκεδάσαμε τόσο πολύ με την χαλαρότητα της πρώτης ταινίας, με το (έστω απλοϊκό) σενάριό της αλλά και με την απολαυστική χημεία των δυο πρωταγωνιστών που είναι δεδομένο πως την ημέρα της κυκλοφορίας της θα στηθούμε μπροστά στην τηλεόραση και θα την δούμε με χαρά. Είναι σίγουρο άλλωστε πως -χωρίς να μας αλλάξει τη σινεφίλ ζωή- θα μας διασκεδάσει και το σίκουελ…

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved