Σε 6 ώρες στο no1: Δεν υπάρχουν λόγια για την ταινία που είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή του Netflix (Vid)
Βρείτε μας στο

Το να βλέπεις την Ρις Γουίδερσπουν σε αυτή τη φάση της ζωής της, να ενώνεται με τον Άστον Κούτσερ, που είναι σε αυτή τη φάση της ζωής του, αποτελεί από μόνο του έναν λόγο να σκεφτείς ότι δύσκολα μπορεί να βγει κάτι καλό σε επίπεδο ταινίας. Σε σειρά θα μπορούσε.

Από τη μία η Ρις Γουίδερσπουν έχει στραφεί περισσότερο στην ιδιότητα της επιχειρηματία και λιγότερο της ηθοποιού και τη νοιάζει να βρίσκει εκείνα τα franchises που θα μεγαλώσουν την δική της εταιρεία παραγωγής.

Από την άλλη, ο Άστον Κούτσερ κι αν έχει παρατήσει την υποκριτική και κάνει μόνο ξεπέτες, αφού ο τύπος έχει επενδύσει τα λεφτά του σε διάφορες εταιρείες όπως η Uber και η Spotify και δεν βλέπει την υποκριτική ως βιοπορισμό ούτε ως μέσο να αποδείξει πράγματα. Δεν βγάζει ανάγκη και δίψα γύρω από το επάγγελμα του ηθοποιού.

Ε, όταν βάζεις τους συγκεκριμένους δύο ανθρώπους να πρωταγωνιστήσουν σε μια rom com ταινία, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα.

Για ό,τι κι αν έχεις προετοιμαστεί, η σαχλαμαροσύνη και τσαπατσουλιά με την οποία γυρίστηκε το Your Place Or Mine που κυκλοφόρησε στο Netflix, δεν μπορεί παρά να σε σοκάρει.

Έχουμε δει αρκετές rom com, πολλές με τον Άστον Κούτσερ, οπότε το αναμενόμενο είναι να έχουν άφθονο από το πολύ καμένο χιούμορ του, όπως το έδειξε και στο Two and A Half Men, αλλά και στο The Ranch.

Δεν περιμένουμε να δούμε καμιά τρομερά καλογυρισμένη ταινία, αλλά κάτι έστω στα κυβικά των ταινιών που κάνει ο Άνταμ Σάντλερ.

Το Your Place or Mine πέφτει αισθητά κάτω κι απ΄αυτό. Φτάνεις στο τελευταίο 20λεπτο της ταινίας (110 λεπτά διάρκεια) και δεν έχεις καταλάβει τι έχεις δει, πώς έφτασες τόσο γρήγορα σε αυτό το σημείο και παλεύεις να κρατήσεις ολοκληρωμένη μια σκηνή στο κεφάλι σου.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Οκ, έχουμε δύο ανθρώπους που στο τέλος καταλαβαίνουν πως είναι ερωτευμένοι και πρέπει να το δοκιμάσουν.

Η Ντέμπι ζει στο Λος Άντζελες με τον σχεδόν έφηβο γιο της, ο Πίτερ στη Νέα Υόρκη τη ζωή του εργένη που δεν κάνει ποτέ σχέση πάνω από 5-6 μήνες, έχουν κάνει μια φορά σεξ στο παρελθόν μαζί, αλλά επέλεξαν να μείνουν φίλοι και κάθε μέρα μοιράζονται τα νέα τους.

Όταν η Ντέμπι θα πρέπει να πάει στη Νέα Υόρκη για να δώσει εξετάσεις για ένα πτυχίο που κάνει, ο Πίτερ θα της προτείνει να πάει αυτός στο σπίτι της στο Λος Άντζελες για να προσέχει τον γιο της.

Αυτή θα ξεφύγει από τα μητρικά καθήκοντα και θα ζήσει για μια βδομάδα ελεύθερη, ο Πίτερ θα το ζήσει μπαμπάς με τον γιο της και θα παραβεί τους κανόνες της, οπότε μέσα από συγκεκριμένες καταστάσεις, στο τέλος της εβδομάδας θα αντιληφθούν πως έχουν συναισθήματα για τον άλλον.

Απ΄αυτό το στόρι προφανώς κανείς δεν προσδοκά κάτι το κοσμογονικό. Δεν περιμένει να δει κάτι σαν το Marriage Story, αλίμονο.

Αλλά όχι και 110 λεπτά στα οποία ο Άστον Κούτσερ είναι ένας ευνουχισμένος ως προς το χιούμορ του χαρακτήρας και όλα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της Ρις Γουίδερσπουν, που, να μας συγχωρεί, κάνει το γλυκανάλατο να μοιάζει με σούπερ γευστικό.

Για κάποιο λόγο το Your Place or Mine καρφώθηκε στην κορυφή των ταινιών στο Netflix και βάζουμε στοίχημα πως μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Πραγματικά από τις πιο ανούσιες ταινίες που έχουν υπάρξει. Σαφώς, στην τέχνη δε γίνεται όλα να είναι ουσιώδη. Χρειάζεσαι και το ανούσιο, το ελαφρωμένο από σκηνοθετικά και σεναριακά βαρίδια. Ειδάλλως δεν θα έχει νόημα η τέχνη, αν δεν αποδεχόμαστε το ανούσιο και το χαζορομαντικό.

Αλλά το Your Place or Mine δεν κρατάει ζωντανή ούτε αυτή τη φλόγα. Δεν έχει ούτε καν έντονο ρομαντισμό, λες και δεν έχει ιδέα πως να τον δομήσει, να τον κλιμακώσει.