«Καίγομαι, καίγομαι»: Γιατί η θρυλική σκηνή του «Safe Sex» που γυρίστηκε στα μουλωχτά σε τράπεζα δεν είχε ήχο αρχικά
Βρείτε μας στο

Ήταν το 1999 όταν το θρυλικό πλέον «Safe Sex» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, καταφέρνοντας να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλά για την πιο «μπροστά απ’ την εποχή της ταινία της εικοσαετίας», με τις ατάκες-φωτιά και τον αέρα… σ#ξουαλικής απελευθέρωσης που «γονάτισαν» το κοινό.

Το δίδυμο Ρέππας – Παπαθανασίου, βλέπετε, πέτυχε το απίστευτο: να συγκεντρώσει τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους σε μία ελληνική ταινία και να τους χαρίσει ατάκες που δύσκολα θα πίστευε κανείς πως θα ακούγονταν ποτέ απ’ τα στόματά τους.

Μεταξύ αυτών, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Βάσω Γουλιελμάκη σε ένα… ρεσιτάλ ερμηνείας, με τους δυο τους να υποδύονται ένα «απαγορευμένο» ζευγάρι εργαζόμενης – αφεντικού που συνευρίσκοταν -κυρίως- στον χώρο εργασίας τους. Η ατάκα της κινηματογραφικής Βιβής «Καίγομαι, καίγομαι καίγομαι..» έγραψε ιστορία, με τη Γουλιελμάκη να απολαμβάνει τα κάλλη του αφεντικού Φαίδωνα πάνω στο γραφείο, ελπίζοντας σε μια μόνιμη σχέση.

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε πως η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε… βουβά; Χωρίς ήχο; Με τους δύο ηθοποιούς να ανοιγοκλείνουν απλά τα στόματά τους; Και μάλιστα για πολύ συγκεκριμένο λόγο;

Όπως η ίδια η ηθοποιός έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της στον Αρτ και την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», όλοι δούλεψαν στα βουβά και ο ήχος προστέθηκε αργότερα στην τελική σκηνή, καθώς το γύρισμα λάμβανε χώρα μέσα σε τράπεζα και θα ήταν δύσκολο να ακουστούν τέτοιες ατάκες καθώς όσοι άκουγαν πίσω από την κλειστή πόρτα θα καταλάβαιναν κάτι… πολύ διαφορετικό!

«Η περίφημη αυτή σκηνή, το ‘Καίγομαι, Καίγομαι!’ πρώτα γυρίστηκε και μετά από πάνω βάλαμε τη φωνή. Είχαμε πάει σε μια τράπεζα και κάναμε τα γυρίσματα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τρόμαξαν τα παιδιά μη νομίζουν ότι γυρίζουμε τίποτα άλλο και γι’ αυτό το λόγο κάναμε φορεμένη τη φωνή, μην ακούσουν και πουν τι κάνετε εσείς εδώ;’», είπε χαρακτηριστικά!


Να σημειωθεί, πάντως, ότι το κοινό αγκάλιασε και με το παραπάνω τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία έκοψε πάνω από 1,5 εκατομμύριο εισιτήρια…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…