Αποκλείεται να μην τον ξέρεις: Η πιο γνωστή άγνωστη φάτσα του ελληνικού σινεμά (Vid)
Βρείτε μας στο

Θα το λέγαμε déjà vu, μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν είναι γαρ αίσθηση, είναι βεβαιότητα. Το «σε έχω δει, κάπου κάπου σε ξέρω» στην πράξη. Αποκλείεται να μην σου έχει συμβεί. Να βλέπεις μια ταινία και ξάφνου να εμφανίζεται στην οθόνη σου ένας ηθοποιός που με τη μια σου κάνει κλικ. Τον ξέρεις. Το ξέρεις. Αλλά δεν είσαι σίγουρος από πού. Ούτε πώς τον λένε. Τι να κάνουμε δεν είναι όλοι γεννημένοι για πρωταγωνιστές – και τι πειράζει κιόλας; Δίχως αυτούς τους (υπέροχους) δεύτερους ή και τρίτους ρόλους, δεν θα είχαν αξία οι πρώτοι.

Ο Θεόδωρος Ντόβας είναι μια τέτοια περίπτωση. Μια φάτσα χαρακτηριστική, μια φυσιογνωμία που σίγουρα έχει πάρει το μάτι σου αν ο παλιός (καλός) ελληνικος κινηματογράφος είναι στην καρδιά σου. Ένας γνωστός… άγνωστος! Ποτέ δεν είναι αργά για μάθεις περισσότερα για το βίο και την πολιτεία του ηθοποιού αυτού, που έφυγε από τη ζωή το 2016 σε ηλικία 85 ετών. Χωρίς να κάνει τη μεγάλη καριέρα, αλλά έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε ορισμένες από τις πλέον αγαπημένες μας ταινίες. Έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους, σημασία έχει πως ήταν εκεί!

Απολαύστε το εξαιρετικό αφιέρωμα που ετοίμασαν γι’ αυτόν τον αφανή εργάτη του σινεμά και του θεάτρου ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse: