Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ: Η ταινία-φαινόμενο που καπάρωσε και τις 3 πρώτες θέσεις του Netflix έγραψε ιστορία (Vid)
Βρείτε μας στο

Είναι μικρή η ιστορία των streaming πλατφορμών, αλλά είναι και τόσες πολλές οι ταινίες που θα ήταν δύσκολο να εξακριβωθεί. Αλλά δε χρειάζεται να το πολυψάξουμε. Αυτό που καταφέρνει το John Wick με τον Κιάνου Ριβς στο Netflix, δεν έχει προηγούμενο.

Σε μια περίοδο που η ταινία προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στις 24 Μαρτίου, κι ενώ η Lionsgate ετοιμάζει ήδη το spin-off που τιτλοφορείται Ballerina με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας και μια prequel σειρά, το The Continental, το John Wick κάνει το 3/3 στα trend του Netflix.

Ίσως να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο με τα Harry Potter στο HBO Max ή με το Hobbit στο Netflix. Αλλά δεν έχει υπάρχει τριλογία που να έχει έναν και μόνο βασικό πρωταγωνιστή που να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του top-10.

Είναι τέτοια η κυριαρχία της, που πιστεύουμε πως αν υπήρχαν 10 John Wick, θα ήταν σε όλη τη δεκάδα.

Το Netflix έκανε ρουά ματ που αγόρασε τα δικαιώματα των ταινιών και προσέθεσε και την τρίτη την Παρασκευή, καθιστώντας το John Wick κάτι το μοναδικό.

Εν αναμονή της 4ης ταινίας, η οποία θα είναι διάρκειας 2 ωρών και 49 λεπτών, δηλαδή με τη μεγαλύτερη διάρκεια όλων (η πρώτη ήταν μόλις 100 λεπτά), η εβδομάδα που ξεκίνησε, μπορεί να γίνει η ευκαιρία του για να δεις τις τρεις ταινίες, αν δεν τις έχεις δει. Ή και να τις ξαναδείς.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιος βλέπει ταινίες Δευτέρα, τότε μάλλον δεν έχεις δει το John Wick, μια από τις must ταινίες για ξεκίνημα εβδομάδας, για να πάρεις ώθηση από το άρτιο action του Κιάνου Ριβς. Αυτό και το The Equaliser είναι τα πιο τρανά παραδείγματα τέτοιων franchises.

Το John Wick ως ιστορία, είναι στον πυρήνα της βγαλμένη απο τη ζωή του Κιάνου Ριβς. Όπως στην πραγματική του ζωή έχει βιώσει 4 πολύ μεγάλες απώλειες, έτσι και στην ταινία όλα αρχίζουν από την δολοφονία του σκύλου του, ενώ έχει ήδη περάσει χρόνια επουλώνοντας το τραύμα της απώλειας της γυναίκας.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Έχοντας βγει στην σύνταξη ως προς τον κόσμο της νύχτας, έχει μόλις καταφέρει να βγει ξανά στον έξω κόσμο όταν του σκοτώνουν τον σκύλο και κλέβουν το αμάξι του. Η αναζήτηση των ενόχων είναι μονόδρομος και ο Γουίκ τους ξέρει πολύ καλά, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί μαζί τους.

Το ανελέητο κυνήγι του δεν θα σταματήσει πουθενά και σίγουρα όχι στον φυσικό αυτουργό, ο οποίος εκθέτει τη συμμορία του με την αφέλεια του να σκοτώσει το σκυλί του σεσημασμένου Γουίκ.

Σε κάθε ταινία οι σκηνές δράσης είναι δουλεμένες τόσο πολύ που δεν θα βρεις ούτε το παραμικρό νανοσεκόντ όπου κάτι να φαίνεται υπερβολικό ή μέτριο. Και πάντα θα υπάρχει μια εξεζητημένη κίνηση που θα προσφέρει ποικιλία στην χορογραφία του ξύλου, όπως στο πρώτο ήταν η κίνηση με το σπινιάρισμα του αμαξιού που κατέληξε με το παράθυρο να σκάει στο κεφάλι ενός εκ των εχθρών.

Ο Κιάνου Ριβς είναι από τους δικαιωμένους στη σημερινή εποχή, σε αντίθεση με το πόσο τον πρόσεχαν πριν 10 χρόνια, και με το John Wick θα έχει παραδώσει, πιθανώς με την 4η ταινία, ένα franchise που θα συζητιέται στα επόμενα 10-20-30 χρόνια ως εφάμιλλο εκείνων που έχτισαν ο Σταλόνε με το Rambo και ο Στέιθαμ με το Transporter.

Δες τις τρεις ταινίες στο Netflix και ετοιμάζουν για το 4ο μέρος που περιλαμβάνει και τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ σε ρόλο villain.